Klein kutje grote lul ouwe lullen sex


klein kutje grote lul ouwe lullen sex

We hebben al van alles geprobeerd zoals glijmiddel en diverse standjes maar het blijft pijn doen. Ik heb er bij vorige relaties nooit last van gehad, maar dan waren ze ook kleiner.

Ik heb mijn vriendinnen al om raad gevraagd maar deze zien het probleem niet en maken er grapjes over dat ik hem wel naar hen langs mag sturen. Pijpen gaat wel goed, maar ik blijf het sperma vies vinden!! Ik weet dat ik hem er een plezier mee doe, dus ik laat het toe en bovendien doet hij het ook erg lekker en kom ik geregeld tot een climax.

We zouden graag allebei vaginale sex hebben, maar waarom doet het zo'n pijn??? Ben ik soms te nauw en is hier iets aan te doen??? Is er een bepaald standje wat het wat minder pijnlij maakt??

Size does matter in dit geval. Anoniem woensdag 15 juni Fame woensdag 15 juni Ruil hem in voor een ED! Dat is wat je nodig hebt! Doet het pijn omdat hij zo'n dikke lul heeft, of heb je last van de lengte?

Qua dikte; een vagina is enorm elastisch en tenzij de boel " droog loopt " of jij vaginistisch Google is je vriend zou dat moeten passen. Is het de lengte, dan zijn er natuurlijk allerhande standjes sex positions levert een hele berg hits op die je uit kunt proberen; vooral die waar jij in control bent. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Ik had niet van die snelle reacties verwacht, maar wat ik bedoel is dat hij mij zo lekker oraal bevredigd. En ik snap de reactie van femminile niet zo goed Meid, er kan zelfs een kind door.

Dus zeker een pik. Dat is meteen een goede manier om de boel wat op te rekken. Misschien heb je last van vaginisme? Ik zou er eens met je gynaecoloog of huisarts over praten.

De lengte kan lastig zijn als hij daarmee tegen je baarmoederwand stoot, dat kan pijnlijk aanvoelen waardoor de lust weg zakt. Het is dan handiger om een ander standje te proberen, bijv. Mayaelf woensdag 15 juni Ik snap Femm wel, naamsverwisseling, het onderwerp waar zij het over heeft is ook een michelle, maar wel een andere.

Dacht eerst ook dat ik dezelfde voor me had, uit loepje bleek anders. Als je pijn hebt bij diep stoten én niet bij binnenkomst, kan hij qua lengte idd te groot zijn én dan is bv. Kan je aangeven wat voor pijn het is én wanneer je er last van hebt? Wanneer ben je jarig, Meds?

Je leest toch zo graag? Je kunt het maar beter zeker weten! Bert , Heb sindsdien een irriterend gevoel rond en onder de balzak. Heb schrik dat ik een soa, hiv heb opgelopen met deze one night stand. Ik lees ook dat deze symptomen ook door de angst kan zijn iets opgelopen te hebben. Is de kans groot dat het effectief om een besmetting gaat? Gr, bert Reactie infoteur , Beste Bert, het kan inderdaad zijn dat je symptomen ervaart omdat je bang bent iets opgelopen te hebben.

Door de angst en zorgen hierover kan je lichaam hierop reageren door daadwerkelijk vreemde symptomen te uiten. Aan de andere kant kan het helaas ook zo zijn dat het echte symptomen zijn en dat er wel iets aan de hand is. Als de betreffende persoon een SOA heeft, dan kan je heel goed besmet zijn geraakt. Ik zou je daarom aanraden om een test te laten doen bij de huisarts. Ivan , Ik ben namelijk niet zeker dat er een condoom is gebruikt omwille van ik in een zatte bui was.

Daarbuiten heb ik reeds een lange tijd een vaste relatie met iemand en uit angst heb ik dit niet durven vertellen aan mijn partner, waar ik na risico maand geleden al verschillende keren seksueel contact heb gehad met mijn vaste partner. Ik maak me zorgen om haar toekomst en die van mij, voel me zo schuldig. Is de kans groot na 1 maand risico met de prostituee dat ik een mogelijke hiv op overgedragen aan mijn partner? Alvast bedankt voor je reactie. Hier zit helaas geen tijdsbestek aan vast.

Dat klinkt oneerbiedig, maar het is even de enige manier waarop ik het verschil kan aangeven. Vanzelfsprekend is het risico bij een erkend prostituee vele malen kleiner en in de meeste gevallen te verwaarlozen.

Omdat je eigenlijk weinig met zekerheid kan zeggen over de situatie betreffende condoom e. Je kan het maar beter zeker weten.

Je kunt hiervoor gewoon naar de huisarts. Deze heeft zwijgplicht, waardoor je partner het nooit te weten zal komen als jij dit niet wilt. Als er uit de test komt dat je een SOA hebt opgelopen, ongeacht welke, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je je partner inlicht.

Dit is moeilijk, maar echt heel belangrijk voor haar gezondheid en toekomst. Jhon , Ben ik veilig op zo een manier? Reactie infoteur , Beste Jhon, helaas ben je niet veilig op deze manier.

Het is inderdaad zo dat mannen die besneden zijn de controle over hygiëne veel beter in handen hebben. Een besneden penis heeft minder ruimte om 'viezigheid' of niet lichaamseigen stoffen in op te slaan als het ware.

Hierdoor is de penis schoner en ook eenvoudiger te reinigen. Echter, ook als je op deze manier te werk gaat na onbeschermde seks is besmetting met een SOA en dit hoeft niet per definitie HIV te zijn niet uit te sluiten. Ik hoop dat je hier iets aan hebt voor in de toekomst. Allebei niet klaar gekomen bij het voorspel Reactie infoteur , Beste Anoniem, je hebt inderdaad risico gelopen. Besmetting heeft helaas niets te maken met het feit of er iemand is klaargekomen of niet, en het heeft ook niets te maken met de tijd in minuten of seconden waarin er contact is geweest.

Een enkele seconde kan al genoeg zijn om besmet te raken. Alles wat ervoor nodig is, is direct contact. Omdat er direct onbeschermd contact is geweest, zou ik je toch aanraden je te laten testen. Ik hoop natuurlijk dat er niets aan de hand is. Bij thuiskomt thuis heb ik met mijn handen mijn onderbroek aangeraakt tijdens het plassen en daarna ben ik gaan slapen, vlak voor het opstaan heb ik mezelf in bed met onderbroek nog aan afgetrokken, kan dit kwaad, denkt u… qua soa's, hepatitus-B?

Groetjes, Anoniem Reactie infoteur , Beste Anoniem, je hoeft je geen zorgen te maken. Gedroogd bloed is in geen geval besmettelijk. Het is voor de hygiëne natuurlijk wel heel goed dat je regelmatig je handen wast als je in een hotel werkt en regelmatig met zaken in aanraking komt waar gasten ook mee in aanraking zijn gekomen.

Hou dan zeker vol wat dat betreft, maar om SOA hoef je je echt geen zorgen te maken. Arno , Ik heb daardoor sperma in mijn mond gekregen. Ik zit nog binnen de 72 uur en vraag mij af of een PEP behandeling noodzakelijk is. We hebben geen anale sex gehad. Reactie infoteur , Beste Arno, op ieder moment dat je denkt dat je risico hebt gelopen kan een PEP behandeling waardevol zijn.

Zodra je in aanraking komt met lichaamsvocht van anderen waarvan je niet weet in hoeverre zij gezond zijn speeksel uitgezonderd is het verstandig om hier direct aandacht aan te besteden. Daarnaast is het verstandig om na dit soort dingen voor alle zekerheid een test te laten doen bij de huisarts voor andere SOA. Nieuwsgierig , Dit maakt het dan wel bijzonder vreemd dat je er nog altijd last van hebt, want dan ligt de oorzaak toch duidelijk ergens anders. Heb je dit al eens met de huisarts besproken?

Als de zwelling steeds vanzelf weggaat en je hebt er verder geen last van, dan zou ik me er niet te druk om maken. Maar als je er last van hebt, dan moet je het toch eens na laten kijken door een huisarts.

Ik denk overigens niet dat het met een SOA te maken heeft. De wratten zouden heel goed genitale wratten geweest kunnen zijn, en dit is een SOA, maar als je daar geen last meer van hebt gehad, dan mag je ervan uitgaan dat dat het ook was. Genitale wratten kunnen wel altijd terugkeren bij een verminderde weerstand.

Dus, als je je zorgen maakt om deze aparte zwelling, bespreek het dan eens met je huisarts. Ik heb hier helaas ook geen helder antwoord op. Heb je dan kans op hiv-aids? Kwam niet echt bloed bloed uit maar wel rode stippeltjes? Reactie infoteur , Beste anoniem, het risico dat je HIV oploopt door middel van een zuigzoen is nihil. Ik begrijp wel wat je bedoeld, met die rode stippeltjes, maar je hoeft je geen zorgen te maken dat je op deze manier HIV oploopt gelukkig!

Laats heb ik onveilige sex gehad met een vrouw in Ierland. Na de sex werd ik binnen een week grieperig hoofdpijn, snotterig, brandende ogen. Geen kwaad bewust en nog sex gehad met twee vaste bedpartners. Deze twee vrouwen hebben binnen twee weken dezelfde symptomen. Is de angst terecht op het vermoeden om hiv opgelopen te hebben bij de 28 jarige dame met twee kinderen? Hoor het graag van jullie… Groetjes, P. Reactie infoteur , Beste anoniem, het zou allemaal op puur toeval kunnen berusten.

Als jij een gewone griep onder de leden hebt, dan is het goed mogelijk dat je de twee vaste bedpartners hiermee besmet hebt en dat zij vanzelfsprekend ook vlak daarna last krijgen van griepsymptomen. Echter, er zijn mensen die na besmetting met HIV ook griepsymptomen ervaren.

Daarom is het niet uit te sluiten dat het om HIV-besmetting gaat. Ik zou je dan ook sterk aanraden een test te laten doen voor alle zekerheid. Ik hoop dat er niets aan de hand is en dat het echt toeval is.

Evert , Afgelopen heb ik een client met hiv een hand gegeven. Ik heb aan de buitenkant van mijn wijsvinger een klein wondje zitten met een korstje er op. Ik heb geen bloed gezien, ben er zelfs niet zeker van of hij met die kloof mij hand heeft aangeraakt.

Pff, want zit een psyche van een mens toch gek in elkaar. Ik weet niet zo goed wat het beste is om te doen voor mij nu. Groet Reactie infoteur , Beste Evert, je zegt het zelf al een beetje; 'de psyche van de mens zit raar in elkaar'. Je kan zelf het idee hebben dat er niets aan de hand is en ondertussen gaat je geest toch een beetje met je op de loop, waardoor je angstig wordt en de zorgen alleen maar groter.

Je hebt geen risico gelopen door deze persoon een hand te geven. Dit zou alleen mogelijk zijn bij open wonden, en dat had je zeker als verpleegkundige wel gemerkt.

Je hoeft niet bang te zijn voor een besmetting. Mocht je toch niet van je zorgen af kunnen komen, dan kun je altijd een test laten doen zodat je het bewijs van gezondheid in handen hebt. Of zij een prostituee was weet ik niet. Echter hoefde ik niet te betalen. Na de seks kwam ik erachter dat het condoom was gescheurd in haar klaargekomen.

Nu ik thuis zit heb ik veel last van griepverschijnselen, verkoudheid, vermoeidheid en keelpijn. Ik was het voorval compleet vergeten en heb na thuiskomst gewoon seks gehad met een ander meisje, die nu dezelfde verschijnselen heeft.

Ik las dat dit de eerste fase van hiv kan zijn… Ik word helemaal gek hier. Ik ben zo bang dat ik zelf besmet ben en daarna dit meisje heb besmet. Prostituees zijn er in twee soorten om het eenvoudig te houden, namelijk de officiële prostituees in bordelen bijvoorbeeld en de prostituees die makkelijk gezegd zelf zaken doen op straat.

In de regel kun je ervan uitgaan dat de officiële dames clean zijn als het om SOA gaat. Van de andere groep is het risico vrij groot dat er een SOA aanwezig is. Dus, dat betreffende de prostituees. Toch denk ik dat het in jouw geval niet om een prostituee ging, en dan vooral omdat je niet hebt hoeven betalen.

Dit komt zeer zelden voor als het om een prostituee gaat, tenzij zij 'vrij' is en het echt voor haar plezier doet. Dat lijkt me helaas ook niet het geval en dan vooral omdat je een toerist was waar ze te makkelijk geld aan had kunnen verdienen. Dus, laten we het houden op een meisje dat op dat moment niet actief was in de seksindustrie. Daarvan valt helaas nooit zeker te zeggen of zij ergens mee besmet is of niet.

Je kunt gaan twisten over de grootte van de scheur in het condoom, over de eventuele aanwezigheid van menstruatie bloed, al dan niet zichtbaar enz, maar om het heel makkelijk te houden kun je je het best voorhouden dat er inderdaad wel risico is geweest. Het kleinste risico is immers ook een risico. Je symptomen kunnen natuurlijk allemaal toeval zijn, en de symptomen van het andere meisje ook als je haar met een gewone griep besmet zou hebben.

Toch zou ik je wel sterk aanraden je te laten testen, voor alle zekerheid! Ik zit ook steeds maar te denken: Ik word gek inmiddels. Ben zó ontzettend bang!

Hoop dat je me kunt helpen. Nogmaals bedankt Reactie infoteur , Beste Anoniem, het is absoluut niet mogelijk. Je hoeft je er echt niet druk om te maken. Echter, zoals ik het bekijk gaat het bij jou veel te hoog zitten. Ik kan je helaas alleen feitelijke antwoorden geven, maar ik kan je op deze manier niet van die aanwezige angst afhelpen als het bij jou toch blijft rondspoken.

Als je er echt zo mee blijft zitten, dan is het een oplossing om een test te laten doen, zodat je de uitslag zwart op wit hebt.

Ik denk dat dat je wel van je zorgen af kan helpen. Zij heeft een klein beetje door mijn broek en boxer gevoeld aan mijn pik. Nu ben ik heel bang dat ik een soa opgelopen heb of zelfs hiv door aan haar borsten gelikt en gezogen te hebben.

Ook maak ik me zorgen over een koortslip om die reden. Misschien heeft ze zichzelf wel voordat ik bij haar was gevingerd en wat vocht aan haar borsten gesmeerd. We hebben overigens niet gezoend. Graag hoor ik hoe of wat, want ik ben onwijs bang. Reactie infoteur , Beste Anoniem, je hebt geen risico gelopen, dus je hoeft je geen zorgen te maken.

Dit is misschien een heel kort antwoord, maar ik kan er verder helemaal geen informatie aan toevoegen. Dat kan je natuurlijk ook zien als een positief teken. Je hebt geen risico gelopen. Linda , Is het zo dat als sperma uit het lichaam is dus hij is klaargekomen en het ligt even in de buitenlucht, dat het daarna dan wel veilig is om bijvoorbeeld op te likken.

Reactie infoteur , Beste Linda, het is in dit geval goed om te weten dat voorvocht ook besmettelijk kan zijn. Hier heb je toch al snel mee te maken als het om orale seks gaat. Het is inderdaad zo dat sperma niet meer besmettelijk is wanneer het een tijd uit het lichaam is en 'in de lucht' is. HIV overleeft niet buiten een lichaam. Het is dus eigenlijk maar net hoe je het bekijkt.

Als je iemand pijpt zonder condoom, dan loop je eigenlijk direct al risico door het voorvocht. Als dit echt een 'wens' van je is, om het zo even te noemen, dan zou ik het gewoon doen met een man waarvan je weet dat deze goed gezond is voor zover dit mogelijk is.

Rosa , Door een persoon tussen de vanaf 70 85 jaar , aangezien het nog als eens voorkomt dat zo'n persoon niet altijd het naaldje veilig op ruimt. Geen van de mensen is bekend of ze hiv hebben of niet, al hoewel het bij die leeftijdsgroep al bijna onmogelijk is volgens mij… Reactie infoteur , Beste Rosa, je kan niet besmet raken als je je met een vuil naaldje van een dag of langer oud prikt. Het eventuele bloed aan de naald is dan al opgedroogd en als het al besmet zou zijn, dan leeft het HIV niet meer.

HIV leeft niet buiten het lichaam niet lang. Je zou dan zeker geen risico lopen. Dat mensen van die leeftijd geen HIV kunnen hebben is echter een misvatting. Vroeger werden mensen met HIV zeker niet oud, maar tegenwoordig zijn er zulke goede medicijnen dat mensen zeker een goed en lang leven kunnen hebben met HIV.

Het is dus wel mogelijk dat iemand van 70 of ouder HIV heeft. Maar, dan nog zou je geen risico lopen wat betreft het naaldje.

Wesly , Ik vraag mij af wanneer er een klein beetje bloed op mijn broodje was van iemand anders en ik heb last van wat tandvlees ontsteking en ik eet het op is er dan kans op besmetting? Reactie infoteur , Beste Wesley, nee, dan heb je geen risico op besmetting. HIV leeft niet in de lucht. Een broodje bevindt zich 'in de lucht'. Dit wil zeggen dat als er al besmet bloed op zou zitten, dat dit al buiten het lichaam van de besmette persoon is en daarmee jou niet meer kan besmetten. Er is direct contact nodig tussen besmet en onbesmet lichaamsvocht, zonder tussenkomst van lucht of water.

John , Het is in dit geval waarschijnlijk de vraag in hoeverre jij jouw vriendin vertrouwt op haar woord. Als jij van mening bent dat je dit niet kan, om welke reden dan ook, dan moet je je laten testen.

Als zij daadwerkelijk HIV heeft, dan heb je zeker risico gelopen. Jos , Ik heb hem gepijpt en er is sperma in mijn mond terecht gekomen. Hij neemt al lang medicatie en volgens hem is het virus niet meer overdraagbaar en besmettelijk. Ik maak me hier wel enorme zorgen over… Loop ik een groot risico om ook HIV te krijgen? Alvast bedankt voor uw reactie. Groetjes Jos, Reactie infoteur , Beste Jos, veel punten in je verhaal kloppen. Het is inderdaad zo dat er op dit moment heel goede medicijnen zijn voor mensen met HIV.

Deze HIV-remmers zorgen ervoor dat het virus aanzienlijk minder en minder snel schade aanricht aan het lichaam van de drager van HIV. Ik vind het echt heel vervelend voor je, maar je hebt zeker risico gelopen en ik zou je dan ook heel dringend aanraden een test te laten doen, voor je eigen gezondheid en dat van mogelijke toekomstige bed partners. Natuurlijk hoop ik voor jou dat het loos alarm is! Johan , Ik was met men collega op het werk bezig met dozen aan te geven.

Toen hij een doos aan mij gaf duwde hij met zijn nagels per ongeluk op mijn vinger. Daarna keek ik naar mijn vinger en ik zag dat er een sneetje van iets minder dan een halve cm was dat lichtjes begon te bloeden. Zou ik kunnen besmet raken moest er toch een beetje bloed op zijn nagel geweest zijn? Reactie infoteur , Beste Johan, in theorie heb je geen risico gelopen.

Dat wil zeggen dat er heel veel toevalligheden bij elkaar zouden moeten komen om wel risico gelopen te hebben, en dit is zo onwaarschijnlijk dat het vrijwel niet mogelijk is. Om besmet te raken is er direct contact tussen lichaamsvochten nodig, zonder tussenkomst van lucht of water.

De collega zou dan al een bloedende wond onder de nagel gehad moeten hebben, waarmee er vers bloed direct van zijn lichaam in dat van jou terecht zou moeten zijn gekomen. Ik denk dat het veilig is te zeggen dat je geen risico hebt gelopen. Arjan , Nu heb ik geen sperma in de mond gekregen en zijn we klaarkomen op elkaars buik. Ik had geen wonden in de mond of iets dergelijk.

Nu is hij een jaar na dat het gebeurd is uit de kast gekomen. Nu begin ik mij na al die jaren zorgen te maken, heb ik hiv? Ik zit helemaal in de stress en slaap slecht. Groetjes, Arjan Reactie infoteur , Beste Arjan, ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt.

Gelukkig kan ik je gerust stellen, want je hebt geen risico gelopen. In dat opzicht kan je dus geen HIV opgelopen hebben. Wel is het mogelijk dat je een andere SOA opgelopen hebt.

De meeste SOA veroorzaken wel symptomen, dus dan had je waarschijnlijk allang wat gemerkt. Echter, er zijn een paar SOA die ongemerkt aanwezig kunnen zijn. Voor HIV hoef je zeker niet bang te zijn.

Kees , Op een gegeven moment merkte zij op dat het condoom niet goed zat. Omdat er veel alcohol genuttigd was, weet ik niet meer zeker of hij gescheurd was of alleen niet goed zat. Daarna is er uiteraard een nieuwe condoom gebruikt. Ik maak mij nu vreselijk zorgen, dat er een kans is dat ik geïnfecteerd ben geraakt.

Hoe groot is deze kans? Reactie infoteur , Beste Kees, het risico dat je hebt gelopen is nihil. Op de eerste plaats is het risico van direct contact tussen lichaamsvochten speeksel uitgezonderd al vrij klein, daar het condoom direct verwisseld is en de eikel waarschijnlijk voortdurend in een condoom heeft gezeten.

Daarnaast worden erkende prostituees met grote regelmaat getest op SOA en werken zij zeer hygiënisch. Kan je besmet geraken als je van iemand anders broodje eet als hij eerst zelf al er van gebeten heeft. Moet ik mij niet ongerust maken moest er toch bloed van hem aan zijn en ik misschien een tandvlees ontsteking zou hebben? Reactie infoteur , Beste Wesly, het is niet mogelijk om besmet te raken door met een besmet persoon een broodje te delen of uit hetzelfde glas te drinken.

Wes , Na een massage van een half uur begon zij mij na het masseren van mijn gezicht en hoofd haar met veel olie te mastruberen aftrekken met de hand, zonder condoom. Deze aftrek sessie duurde ongeveer 2 minuten waarna zij het schoonmaakte met een handdoek. Heb ik bij het laten mastruberen een kans gelopen op HIV? Ik weet niet of zij wondjes etc op haar handen had. Ik had een abstract wondje van 1mm die niet bloede bij mijn billen, is er hierbij een kans op HIV? Vergroot veel olie de kans op HIV of wordt het er door vermindert als dit in aanraking komt met bloed?

Ik maak mezelf al 2 weken helemaal gek met het idee. Ik bedank jullie alvast voor jullie aandacht en tijd Reactie infoteur , Beste Wes, ik kan je gelukkig gerust stellen.

Je hebt geen risico gelopen op HIV. Olie heeft overigens geen invloed op het risico van besmetting hoger of lager , dus je hoeft je echt helemaal nergens zorgen om te maken. Ik begrijp dat je jezelf helemaal gek maakt met het idee dat er een mogelijkheid bestaat. Ik hoop dat je nu van die zorgen verlost bent! Het condoom ging stuk en zag bij het verwijderen van de penis een beetje bloed op me penis. Hoe groot is de kans van een beetje bloed op de penis op hiv?

Reactie infoteur , Beste Peter, om besmet te raken met HIV kan een enkel druppeltje besmet bloed dat in aanraking komt met jouw lichaamsvocht al voldoende zijn. De vraag is nu waar dat bloed precies vandaan kwam. Ik ben bang dat het heel moeilijk te achterhalen is of het van jou of van hem was. Daarnaast kunnen jullie toevallig net allebei een zweertje of iets dergelijks hebben gehad waar bloed uit kwam door de wrijving.

Juist omdat dit niet goed te achterhalen is, kan ik niet met zekerheid zeggen of je risico hebt gelopen of niet. Daarom zou ik je toch aanraden de huisarts te bezoeken voor een test. Bram , Ik ga af en toe nog wel wat met haar eten.

Ik wilde haar niet beledigen dus nam maar een hap. Hoe groot is de kans om zo besmet te raken? Vriendelijke Groetjes Reactie infoteur , Beste Bram, op de eerste plaats een groot compliment naar jou toe hoe je hiermee omgaat! Het gebeurt helaas heel vaak dat mensen die de diagnose HIV krijgen ineens alle vrienden verliezen, omdat ze allemaal bang zijn besmet te raken. Ik kan me voorstellen dat jij hier ook op momenten zoals in de omschreven situatie moeite mee hebt, maar je blijft met haar omgaan.

Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar is het te vaak niet, dus wat dat betreft complimenten voor jou! Dan de situatie; je hebt absoluut geen risico gelopen door een hapje van het bolletje te nemen waar zij ook al een hap van had genomen. Speeksel, als hier al sprake van was, is in geen geval besmettelijk. Dus je hebt 0,0 risico gelopen en hoeft je echt nergens zorgen om te maken.

Ik kan me voorstellen dat je er toch over na hebt gedacht, en ik kan me ook heel goed inleven in het feit dat je haar niet wilde beledigen, maar je hoeft je er niet druk om te maken. Met mensen die HIV hebben kan je in principe hetzelfde omgaan op vriendschappelijke wijze dan, zoals in jouw situatie als met anderen die het niet hebben. Geniet gewoon lekker van de gezamenlijke etentjes!

Jane , Ik heb getongzoend met een man die nog al wat scheurtjes aan zijn lippen had. Ik heb onbeschermd sex gehad en heb mij 3 maanden daarna laten testen. Ze hebben de rapid test gebruikt. Is mijn test betrouwbaar of zou ik langer moeten wachten? Reactie infoteur , Beste Jane, het risico dat je door het zoenen iets opgelopen hebt is zeer klein. Hier hoef je je zeker geen zorgen om te maken.

Tegenwoordig zijn ze heel goed met testen. Als de test door een arts is uitgevoerd, dus niet middels een thuistest of iets dergelijks, dan mag je ervan uitgaan dat de uitslag betrouwbaar is, zeker na drie maanden. Laurens , Op zich vond ik het niet erg tot ik me realiseerde dat ze die wellicht bij andere mannen ook gebruikte wat ze toegaf!

Hoe groot is nu de kans op besmetting? Ik maak me grote zorgen! Alvast bedankt voor je antwoord. Reactie infoteur , Beste Laurens, gelukkig kan ik hier heel kort over zijn; je hebt totaal geen risico gelopen.

Er bestaat alleen besmettingsgevaar wanneer er direct contact tussen besmet en niet besmet lichaamsvocht is. HIV leeft niet buiten het lichaam, dus ook niet op een dildo of ander voorwerp.

Ben , Daarvoor alvast bedankt voor de geruststelling. Maar nu, zoveel weken later, heb ik nog steeds last van spierpijn, gewrichtspijn en puistjes op mijn voorhoofd. Kan dit nog steeds psychosomatisch zijn. Verder ook onregelmatige stoelgang. Een psychiater zegt dat dat allemaal door angst kan zijn.

Reactie infoteur , Beste Ben, allereerst natuurlijk heel graag gedaan voor de eerdere geruststelling. Ik ben blij dat je er iets aan hebt gehad. We zijn inderdaad alweer een tijdje verder en het is heel vervelend dat je nog steeds bepaalde klachten hebt. Een psychiater kan inderdaad aangeven dat dit door angst kan komen, want dit is zeker mogelijk. Helaas heeft een psychiater niet altijd de medische kennis om ook andere oorzaken goed te kunnen bekijken. Hiervoor moet je echt bij een arts zijn, zoals je huisarts of een internist.

Ik kan je niet vertellen of het inderdaad angst is, of dat er lichamelijk toch ook nog iets anders met je aan de hand is. Hierin moet je op jezelf vertrouwen. Heb jij het gevoel dat er meer aan de hand is, maak dan zeker een afspraak bij de huisarts en vraag om uitgebreid bloedonderzoek.

Misschien komt daar iets uit en kan er iets aan gedaan worden, misschien komt er niets uit en weet je dat je verder moet werken aan de angst. In beide gevallen levert het je in elk geval wat meer duidelijkheid op. Ik hoop natuurlijk voor jou dat de klachten snel verdwijnen! Heb condoom gebruikt maar na een tijdje kreeg ik geen erectie meer. Dus heb ik de condoom uitgedaan en heeft zij mij gepijpt.

Toen hij terug hard was, heb ik dezelfde condoom terug aangedaan maar de verkeerde kant. Is er een risico dat ik nu besmet ben? Zij zegt dat ze niets heeft maar toch ben ik er niet gerust in. Kun je mij uw mening geven aub. Reactie infoteur , Beste Anoniem, ik begrijp dat je niet zomaar kunt uitgaan van het woord van een buitenlandse prostituee, en dat je je daarom zorgen maakt.

Je hoeft je geen zorgen te maken dat eventueel vocht van haar aan het condoom jou besmet heeft. Tussen het eerste gebruik van het condoom en het tweede heeft tijd gezeten, waardoor besmetting via die weg zeer onwaarschijnlijk is.

Daarom is er wel reden tot twijfel, vooral omdat het condoom onbetrouwbaar was. Ik acht het risico klein, maar een klein risico is ook een risico. Daarom zou ik je wel adviseren in elk geval voor alle zekerheid een test te laten doen bij de huisarts. Je kunt het beter zeker weten. Cheetha , De man met wie ik een relatie had vertelde mij in nov dat hij pas te horen had gekregen dat hij hiv had. In jan heb ik me laten testen op hiv.

De man die mij besmette was toen even uit mijn leven. Uit de test bleek dat ik geen hiv had. Na een maand kregen wij weer een relatie. In de mnd mei heeft ie mij anaal genomen. Ook tijdens het pijpen heeel diep in m'n keel. Een week daarna werd ik ziek. Beetje grieperig en misselijk.

Na een week ging het al weer beter. Omdat hij met deze akelige mededeling kwam heb ik mij ook laten testen, dus vanaf dec weet ik dat ik het ook heb. Beide voor de 3 e keer. Ik ben nu 54 en mijn man Mijn man ontkent dat hij mij besmet heeft maar ik denk er anders over.

Inmiddels zijn we al bijna 2 x gescheiden. Dit jaar is ons huwelijk een broer zus relatie geworden. Sex na 5 mnd. Vorig jaar ontdekte ik dat hij homosites bezocht. Vandaag ontdekte ik 2 condooms en een flesje poppers in z'n rugtas.

Help, Ik ben heeeeeel erg boos. Ik wacht nog even om alles op een rijtje te zetten en dan hak ik de knoop door. Ik ben zooooo verschrikkelijk boooooos.

Reactie infoteur , Beste Cheetha, wat een verhaal! Natuurlijk kan ik me heel goed voorstellen dat je nu zo'n beetje op ontploffen staat. In der tijd heb je zelf het besluit genomen om het risico op HIV met de liefde op de koop toe te nemen, waarschijnlijk ook met het idee dat jullie toch altijd samen zouden blijven. Dat je man nu beweert dat hij je niet besmet zou hebben, dat is natuurlijk de grootste onzin.

Hij wist dat hij het had, hij heeft je netjes geïnformeerd, jullie hebben samen de keuze gemaakt daar niet veilig mee om te gaan en dat jij het dan ook zou krijgen, dat was eerder een weet dan een vraag.

Ik begrijp niet hoe hij dan nu ineens kan zeggen dat hij je niet besmet heeft. Misschien valt hij inderdaad ook op mannen. Dat zou voor jou natuurlijk verschrikkelijk zijn! Het zal inderdaad het einde van het huwelijk betekenen en dan komt eigenlijk pas naar voren wat HIV voor jou persoonlijk betekent. Zeker als je hem loslaat zal je waarschijnlijk last krijgen van een groot gevoel van spijt, met woede tegenover hem en jezelf.

Ik wil je enkel aanraden om achter de waarheid hierover proberen te komen, en mocht dat het einde van het huwelijk betekenen, zet dan alles op alles om de situatie te accepteren. Je kunt er niets meer aan veranderen, dus acceptatie is dan de beste optie die overblijft. Anders kost het je een gelukkig verder leven en dat is het zeker niet waard! Ik weet het; het is makkelijk praten. Ik wens je heel veel sterkte!

Bart , Ik ken hem al ruim een jaar dus het vertrouwen is er zover ik weet heeft hij het virus niet , toch maak ik me zorgen. Hij is niet klaargekomen in mijn mond, ik proefde enkel voorvocht. Ik maak me zorgen omdat ik al enkele weken plaatselijk ontstoken tandvlees het tandvlees onder drie tanden is licht ontstoken heb. Enkel wanneer ik mijn tanden poets of op mijn tandvlees druk bloedt het. Kort daarna stopt het weer met bloeden. Bij het pijpen maak ik altijd veel speeksel aan en ik weet dat dat vertragend werkt voor het HIV virus.

Toch maak ik mij zorgen. Heb altijd al een enorm grote angst gehad om het virus op te lopen, zelfs bij de minst geringe kans denk ik meteen het ergste.

Toch zit deze situatie me niet lekker. Kunt u mij advies geven op basis van het bovenstaande? Bart Reactie infoteur , Beste Bart, ontstoken tandvlees hoeft niet per definitie een opening voor HIV te vormen. Echter, zowel voorvocht als sperma vormen een risico als je het binnen krijgt en dit hoeft niet via een wondje te zijn.

Als ik het verhaal enkel daarop baseer, dan lijkt het me verstandig dat je je laat testen. Je zegt dat je deze jongen al langere tijd kent en de vraag is dan eerder in hoeverre je zeker bent dat hij niets heeft. Helaas kan ik je dan ook niet geruststellen en kan ik je enkel adviseren om een test te laten doen.

Als je het mij persoonlijk vraagt, dan denk ik dat het risico wel klein is. Maar, elk risico is er 1, en dit is toch wel iets waar je echt zekerheid over wilt hebben, voor je eigen veiligheid en die van anderen. Ik zou dus toch voor alle zekerheid laten testen. Leo , Eerst gevingerd, dan veilige sex met condoom. Heb nadien gezien dat er wat bloed aan condoom hing en dat ze dus begin van haar regels had.

Ik herinner me niet meer hoe ik het condoom net aangedaan heb, leek normaal, maar is er gevaar door met "besmette" vinger evt. Reactie infoteur , Beste Leo, ik begrijp je zorgen. Het risico dat je hebt gelopen is zeer klein.

Echter, ik ben altijd van mening dat een risico daadwerkelijk een risico is, hoe groot of klein deze ook mag zijn. Omdat er toch bloed bij betrokken is, zou ik in jouw geval het zekere voor het onzekere willen nemen het ook het allerkleinste risico serieus nemen.

Dit kan gewoon bij de huisarts. Nogmaals, ik denk niet dat er iets aan de hand is, maar een bevestiging is in deze situatie wel gewenst. Desondanks dat ik al meerdere keren een bezoekje had gebracht aan dit massagesalon, was het toch de eerste keer dat er daadwerkelijk gevreeën werd.

Zonder condoom Er is oraal contact geweest, evenals penetratie. Ikzelf ben besneden maar ook intiem geschoren. Waardoor ik denk dat ik mss meer risico heb gelopen. Alles is vrij hygiënische verlopen zowel gewassen voor als na de daad , toch had ik een paar dagen na mijn bezoek een kriebel gevoel in de penis.

Geen pijn bij het plassen, geen pijn in de balzak… Enkel een kriebel. Verder ook wel spierpijn en gewrichtspijn, maar daar ben ik altijd wel zeer gevoelig voor bij stress. Mijn grote bezorgdheid is echter wel onregelmatige stoelgang. De ene keer is die normaal en de andere keer heb ik diarree.

Soms lijkt het alsof ik geconstipeerd ben en de andere keer moet ik me haasten dat ik op het toilet zit. Maar mijn allergrootste angst is dat ik na het masturberen een vrij doorzichtige zaadlozing heb. Dit vindt ik op internet niet terug onder de symptomen van een soa besmetting. Kan u me hierover meer vertellen? Is dit normaal of kan dit ook door stress? Met dit hele verhaal was ik al eens gaan aankloppen bij het ITG. Toch kan ik het niet uit mijn hoofd zetten en ben verschrikkelijk angstig.

Na het lezen van jouw commentaren zeer fijn , hoop ik dat je me meer informatie kan geven. Met dank, Ben Reactie infoteur , Beste Ben, als je vrij snel na zo'n situatie dergelijke klachten ervaart, dan kan ik me voorstellen dat je je toch ongerust gaat maken.

Het is wel heel goed en vooral ook heel eerlijk dat je aangeeft dat je de symptomen enkel ervaart als je je ermee bezig houdt. Dit geeft eigenlijk al aan dat je enkel klachten hebt als je je zorgen maakt over je gezondheid.

Het wil zeggen dat je angst om iets te hebben ervoor zorgt dat je daadwerkelijk iets hebt om je zorgen om te maken. Begrijp je wat ik bedoel? Zoals ik de situatie zo lees heb je absoluut geen risico gelopen en zal er ook niets aan de hand zijn. Stress kan wel veel lichamelijke klachten veroorzaken, zeker bij zorgen om je gezondheid. Probeer dit los te laten en je zal je zeker beter voelen. Mocht je je zorgen toch niet los kunnen laten, laat dan een test doen om voor jezelf zwart op wit te hebben dat er niets aan de hand is.

Jonathan , Ik ben nu niet zeker of het wondje bedekt was door het condoom. Het wondje heb ik opgelopen ongeveer een tweetal weken voor 't contact met de prostituee en was nog niet echt toe, er was namelijk nog geen korstje op gegroeid en maak me nog altijd sinds toen enorm zorgen.

Ik ben toen de dag erop weer naar die prostituee geweest en heb haar gevraagd of ze misschien een of ander soa had en zij zei me dat ik me geen zorgen moest maken want ze zou zich - om de zoveel tijd - testen op soa's.

De week erop ben ik bloed gaan laten trekken bij mijn huisarts en mijn testen waren in orde. De dokter zei wel dat ik na 3 maanden opnieuw testen moest laten doen voor HIV omdat men het niet direct kan vinden in je bloed pas na 3 maanden dus. Nu is mijn vraag heb ik een groot risico op HIV? En na hoeveel tijd kan je je laten testen op HIV om zo goed als zeker te zijn van je uitslag?

Want op het internet lees ik dat na 6 weken tijd je al zo goed als zeker kan zijn van je uitslag. Ik maak me er enorm veel zorgen over en zou het super vinden moest iemand mij hierbij helpen raad te geven. Reactie infoteur , Beste Jonathan, ik begrijp je zorgen heel goed, maar zoals ik het zo allemaal lees heb je zeker geen groot risico gelopen. Het wondje was al wat ouder en daarmee is het risico klein dat er nog doorgang naar binnen was. Daarnaast is het inderdaad zo dat prostituees zich zeer regelmatig moeten laten onderzoeken en zij gaan altijd veilig te werk, dus de kans dat deze dame toch iets heeft is zeer klein.

Een goed betrouwbare SOA-test kan eigenlijk wel heel snel. Het advies dat het na 3 maanden nog eens herhaald moet worden is vooral om het echt zeker te weten. Ik denk niet dat je je zorgen hoeft te maken. Adrie , Gister seks gehad met een Thaise prostituee, veilig met condoom alleen tijdens de seks heb ik haar ook gevingerd, mijn vingers in haar mond gestopt en vervolgens met haar gezoend.

Wat zijn hierbij de risico's? Alvast enorm veel dank Reactie infoteur , Beste Adrie, het risico dat je hebt gelopen is bijzonder klein. In vaginaal vocht zit een minimale hoeveelheid HIV, in het geval de persoon daadwerkelijk besmet is.

De concentratie wordt wel hoger als er menstruatiebloed bij komt, maar dit zal zeker niet het geval geweest zijn. Daarnaast is er geen direct contact geweest tussen het lichaamsvocht en jouw lichaamsvocht.

Dit is in fases gebeurd, waardoor het risico echt te verwaarlozen is. Zij heeft het ontzettend snel opgemerkt, en amper 2 seconde later was ze al gestopt. Ze beweerde bij hoog en bij laag dat ze niets had, en dat ze nu zelf ook ongerust is. En dat ze zich om de twee maanden laat controleren dat ze veilig is, ze luistert ook altijd heel aandachtig tijdens de daad of de condoom niet knapt, waardoor ze het snel opmerkt.

Dit geeft me enig vertrouwen dat ze idd geen HIV heeft. Echter heb ik daarna last gekregen van een branderig gevoel aan mijn penis. Dat nu al paar dagen aanhoudt, vooral s'avonds. Lijkt de kans op HIV groot denk je? Ik word echt gek van de stress. Laat aub iets weten. Bedankt Reactie infoteur , Beste Peter, je hebt geen risico gelopen. Er zijn meerdere factoren aanwezig, maar eigenlijk wijzen die er allemaal op dat er niets aan de hand is.

Als je wel klachten ervaart, dan kan dit uiteraard een andere oorzaak hebben. Je kunt klachten krijgen door de zorgen en angsten die je hebt, maar er kan ook lichamelijk iets aan de hand zijn. Mochten de klachten aanhouden, dan zou ik hiervoor wel de huisarts bezoeken. Van HIV zal echter geen sprake zijn. Zoe , Mijn zoontje klaagde over pijn in de mond. Om hem gerust te stellen ging ze toen met haar vingers zijn tandjes langs om aan te geven dat hij die iig nog had.

Mijn vraag is nu of mijn kind risico heeft gelopen mocht zij echt besmet zijn en als zij een wondje aan haar vinger had en mijn zoontje een wondje in de mond. Ik maak me nu heel veel zorgen. Reactie infoteur , Beste Zoe, ik begrijp dat je je zorgen om je zoontje maakt. Gelukkig kan ik je wel mededelen dat er geen risico op besmetting bestaat. Natuurlijk zou er wel risico zijn als je zoontje een open wond had in zijn mond en zij een open wond aan haar vinger, maar dit is zeer onwaarschijnlijk.

Geruchten over HIV zijn in de meeste gevallen niet erg geloofwaardig. Als je je echt heel veel zorgen blijft maken, wat zeker niet nodig is maar wel begrijpelijk zou zijn, dan zou je hierover een gesprek met deze persoon aan kunnen gaan. Ga niet uit van geruchten, maar enkel van waarheden. Zeker als het om dit soort dingen gaat. Mensen zijn hard onder elkaar, ook als volwassenen, en dit soort dingen wordt nu eenmaal vaker in het openbaar gegooid na een ruzie, terwijl het niet waar is.

Ik zeg natuurlijk niet dat het niet waar is, want dat weet ik niet, maar er is maar 1 persoon die dit zeker kan weten. Ik begrijp wel dat dat een nogal ongemakkelijk gesprek is, maar ik denk dat de persoon in kwestie het zelf ook prettiger vindt als je met dit soort gedachten bij haar zelf aanklopt dan bij bekenden die het eigenlijk ook niet weten. Dat maakt het gerucht alleen maar groter en het levert niets op. Dus, om een lang verhaal kort te maken; er is geen risico geweest in deze situatie, maar als je je toch zorgen blijft maken, ga dan gewoon de informatie na of het inderdaad klopt.

Sofie , Ik heb haar onlangs gevingerd terwijl ik een nog niet geheeld wondje kleine snee van een dag oud aan mijn hand had. Ik ben er zeker van dat er vaginaal vo vocht opgekomen is. Ook hebben wij weleens een dildo van elkaar gebruikt. Hoe groot is de kans op een besmetting met hiv?

Alvast bedankt Reactie infoteur , Beste Sofie, waarschijnlijk zat er al een korstje op het wondje, waardoor de doorgang gesloten was. Je hoeft je enkel zorgen te maken als er direct contact is tussen besmet lichaamsvocht en niet-besmet lichaamsvocht. Hierbij is speeksel uitgesloten. Ook de concentratie in vaginaal vocht is zeer laag. Met tussenkomst van een dildo is er geen direct contact. Wel is het belangrijk dat je de mogelijkheid op de aanwezigheid van HIV bespreekt als je in een relatie bent.

Als partner hoor je te weten over eventuele aandoeningen, zeker als iets besmettelijk is. Ik zou je daarom wel aanraden dit eens te bespreken.

Ik begrijp wel dat dat moeilijk is, maar als je verder wilt met de relatie is het wel nodig. Glenn , Dank voor je moeite hier en het delen van je kennis. Ik heb sinds een paar weken leuk contact met een jongen en we hebben toch wel een hele goede klik.

Nu heeft hij mij laatst verteld dat hij seropositief is en middels medicatie een prima kwaliteit van leven heeft. Ik ben zelf verpleegkundige en weet in principe ook best veel over dit onderwerp en de medicamenteuze behandeling. Maar mijn date vertelde dus ook dat tegenwoordig is bewezen dat besmettingsgevaar zo goed als nihil is wanneer er consequent en therapietrouw met de medicamenteuze behandeling wordt omgegaan.

Dit zou wetenschappelijk onderzocht zijn. Wel gaf hij aan nooit onveilige seks te hebben en altijd het zekere voor het onzekere te nemen. Maar ook een condoom is geen garantie natuurlijk. Zou jij me misschien wat meer informatie hierover kunnen geven? En hoe kan bij anale seks het risico het laagst worden gehouden?

Reactie infoteur , Beste Glenn, dank je wel voor je compliment, en alvast graag gedaan! Ik kan me voorstellen dat het heel lastig is als iemand waar je toekomst in ziet aangeeft dat deze HIV heeft.

Dat is toch altijd iets waar je geen rekening mee houdt. Gelukkig is het inderdaad allang niet meer zo dat dit een relatie in de weg hoeft te staan. Daarbij heb je al veel kennis door je medische achtergrond, waardoor je er waarschijnlijk al wat makkelijker in staat. Belangrijk om te weten is dat iemand met HIV altijd besmettelijk is, ook als deze heel stipt alle behandelingen en medicatie volgt. Medicatie zorgt er vooral voor dat de kwaliteit van leven behouden blijft en dat het virus aanzienlijk minder effect op het lichaam heeft, maar het maakt het virus in geen geval 'onschadelijk'.

Als je dus seksueel contact met deze persoon hebt, dan is bescherming in de vorm van een condoom dus echt nodig. Voor anaal contact is het belangrijk dat er condooms worden gebruikt die hiervoor geschikt zijn. Die zijn steviger en kunnen meer druk aan, waardoor de bescherming optimaal is. Als jullie op den duur echt serieus met elkaar zijn, dan zou je altijd eens langs de huisarts kunnen gaan om dit te bespreken.

Een arts kan je adviseren over de mogelijkheden die er allemaal zijn om een normale relatie te hebben waarbij 1 van de 2 personen HIV heeft. Het is inderdaad zo dat een condoom geen garantie geeft, maar het is wel de beste garantie die je kan hebben.

Over het algemeen zijn condooms zeer betrouwbaar bij goed gebruik. Daarom is het ook belangrijk dat je bij anaal contact speciale condooms gebruikt voor anaal contact. Bij een normaal condoom is het risico dat het scheurt groter.

Houd hier dus rekening mee. Willen jullie toch weer een stapje verder, laat je dan adviseren door de huisarts. Ik hoop dat je hier iets mee kan! Ano , Ik was onder invloed van alcohol en kreeg haast geen erectie. Ik ben besneden btw. Ik heb geprobeerd haar te penetreren en ik heb er zonder erectie misschien 40 a 50 seconden ingezeten erin proppen toen ik erinzat ging ik een paar keer heen en weer maar omdat hij niet hard werd haalde ik em eruit.

T lukte niet en heb em er dus uitgehaald. Ik had haar ervoor gevingerd en gebeft. Ik heb volgens mij geen bloed gezien, maar nu ben ik heeeeel erg bang voor hiv. Ik heb nu na 8 weken keelpijn rechts last van t slikken alleen. Dit is na 3 dagen al over gegaan. Mijn dokter zei 3 weken terug dat ik geen test hoef te doen en dat ik gezien de situatie nauwelijks kans op hiv heb. Toch maak ik me nu zorgen door die keelpijn na 8 weken. Ik heb geen koorts of misselijkheid etc. Ik sliep wel met me ventilator aan, maar toen ik wakker werd had ik geen keelpijn.

Ik kreeg in de avond pas last van slikken. Alvast bedankt voor je hulp! Reactie infoteur , Beste Ano, zoals het op mij overkomt heb je inderdaad gewoon een koudje te pakken gehad met je keelpijn.

Dit kan je al eerder oplopen voordat je de verschijnselen krijgt, dus bijvoorbeeld in de nacht een ventilator aan en pas de volgende avond, of zelfs een dag of twee later, verschijnselen van verkoudheid e. Het risico dat je hebt gelopen is te verwaarlozen, maar er zit wel een 'maar' aan vast. In vaginaal vocht zit inderdaad een lage concentratie HIV.

..

Tetten neuken meiden verwennen elkaar

Twee van de drie beweerden van wel, wat de tv-makers tot de conclusie bracht dat smaakmoleculen uit voedsel wellicht het teelvocht van mannen kunnen bereiken. Grappig, maar het tv-programma stelde wetenschappelijk nogal teleur. Bij mijn weten is er geen verantwoord significant dubbelblind onderzoek naar de smaak van sperma uitgevoerd. Om dit goed te doen, zou het zaad van verschillende groepen mannen met verschillende eetpatronen door groepen vrouwen moeten worden geproefd en beoordeeld.

Daarvan wordt vermoed dat ze depressies tegengaan, angst verminderen, het humeur verbeteren en de genegenheid verhogen. Volgens sommigen is een goed cumshot een geweldig medicijn tegen zwaarmoedigheid en andere problemen. In de media zijn deze hypotheses met verlekkering gebracht als stellige claims, maar ook deze onderzoeken liggen onder vuur.

Een belangrijke tegenwerping is de vraag waarom zaad deze eigenschap zou bezitten en hoe dit zou zijn geëvolueerd. Het doorslikken van sperma gaat in tegen het oorspronkelijk doel van het goedje, namelijk voortplanting. Er zijn diersoorten waarvan de vrouwtjes het sperma van hun kerels verorberen, maar dit gedrag is niet standaard menselijk, en wellicht zelfs een recent cultureel fenomeen.

Ook dat schreeuwt om verantwoord historischsociologisch onderzoek: De zoektocht gaat door. In mijn omgeving heb ik twee exemplaren van de diersoort Homo sapiens puberalis. Omdat het altijd goed is om voeling met hun belevingswereld te houden, surfte ik naar puberz.

Uit een enquête, die werd afgenomen bij vijfduizend mensen tussen en , blijkt dat voor zowel vrouwen als mannen de eerste keer seks veel leuker, beter en fijner is dan vroeger. Ik vind sowieso dat pubers, zeker die van mij, zich met dat soort zaken pas mogen bezighouden vanaf hun 35ste, maar helaas ga ik daar niet over. De meiden van de Puberz-redactie zijn er echt even voor gaan zitten.

Alle mogelijke vooroordelen over orale seks worden bevestigd. Ook waren er positievere gedachten: Piemels zijn dus echt heel leuk om mee te spelen! Hij vindt het fijn. Erg fraai was deze gedachte: Dit schreeuwt om een repliek! Volgende maand meer over hoe gezond sperma is. Ik zal er voor pubers een lijstje van maken. Mijn gezin keek direct naar mij, omdat ik mezelf in KIJK steevast presenteer als zelfbenoemd professor in de sekskunde.

Om de hals van de mevrouw zat een zwartlerenband met daarin een glimmende rode pingpongbal, bedoeld om haar de mond te snoeren. Sommige mensen houden ervan elkaar een beetje te plagen en pijn te doen. Een derde wilde weten hoe het in godsnaam kan dat pijn ook lekker kan zijn. Daar kon ze zich niets bij voorstellen. Ik kwam niet verder dan stotteren dat BDSM te maken heeft met sadomasochisme en bandage, en dat volgens onderzoek 50 procent van de mensen in meer of mindere mate weleens heeft geëxperimenteerd met knevelen, blinddoeken en rollenspel.

Wat was er eerder, vroeg een van mijn gezinsleden zich af: Ik moest het antwoord schuldig blijven. Later zocht ik op internet naar achtergronden en antwoorden. Zoals het altijd gaat: Heel belangrijk, begreep ik, is de zogenoemde subspace; de roes waarin de beoefenaars van BDSM kunnen raken als zij langdurig worden onderdrukt of gepijnigd. Mijn zoektocht naar achtergronden van al dit vrolijke gemartel bracht me bij de site www. Voor wie in het onderwerp is geïnteresseerd: Fijn dat ik deze site ontdekte; kan ik daar voortaan mijn gezin heel leep naar doorverwijzen.

In mijn nieuwe roman Harem, die in januari verschijnt, is een van de personages een rouwdouwende maar beminnelijke Zweedse kunstenaar genaamd Hampus. Hij is een volgetatoeëerd oerbeest dat grote doeken volkwakt met producten als koffie, modder, vruchtenyoghurt en rode wijn. Toen ik dit idee bedacht, vond ik mezelf ongelooflijk origineel, maar bij de research kwam ik erachter dat echte kunstenaars veel verder zijn gegaan dan koffie en kaas.

Tijdens een struintocht stuitte ik op tientallen moderne kunstenaars die bij het schilderen gebruik hebben gemaakt van door henzelf geproduceerde materialen. En daarmee bedoel ik door hun lichaam zelf. Of door de lichamen van anderen. Stel je eens voor wat wij mensen aan sappen en ingrediënten produceren, en besef dat die in de loop der jaren allemaal zijn geleend om kunstwerken te verfraaien.

In schilderde hij voor een geheime liefde een getrouwde Braziliaanse vrouw een werk van zwart satijn. Er gingen altijd geruchten over dat doek. In bleek uit DNA onderzoek dat Duchamp sperma, waarschijnlijk het zijne, had gebruikt om het materiaal mee op te vrolijken.

Urine is ook een verfsoort waarmee veel schilders hebben gekwast. Andy Warhol vroeg ooit aan vrienden om uitbundig te urineren over met metaaldeeltjes bewerkt canvas, zodat hun pies zou oxideren in vrolijke kleurtjes. Dit project noemde hij de Oxidation series. Het rook wellicht wat vreemd, die kunst, maar oogde bijzonder.

Sommige kunstenaars ging dit niet ver genoeg. In stopte Piero Manzoni zijn eigen uitwerpselen in blik, waarna hij ze verkocht voor de toen gangbare goudprijs. Andere schilders dronken gekleurde sojamelk, om die vervolgens over witte doeken uit te kotsen. Een volgende kunstenaar haalde bacteriën uit zijn navel, om daarmee voor een kunstproject kaas te stremmen die zijn publiek kon opeten.

Ener was een man die zijn eigen bloed opspaarde om met de vaste deeltjes een beeldje te maken. In vroeg lan Dennis 26 , op YouTube bekend onder de naam Fox Bronte, aan mensen om hun schaamhaar op te sturen, waarmee hij een portret maakte van Justin Bieber. Om het plaatje compleet te maken, verwerkte hij er ook nog kots, poep en bloed in.

In mijn roman gaat Hampus nóg een stap verder, maar helaas: De jongeren in mijn tijd zouden veel minder lezen en de cultuur zou ten dode zijn opgeschreven. Dat laatste bleek achteraf gezien wel mee te vallen en ook bleek uiteindelijk helemaal niet zoveel minder te worden gelezen.

Inmiddels zijn we dertig jaar verder. Nog steeds staan de kranten bol van dezelfde wanhoopsberichten: Of dat laatste waar is, zullen we pas over een jaar of dertig weten, en of jongeren minder lezen is een kwestie van interpretatie. Zij lezen veel meer uitingen van sociale media, maar veel minder romans films op papier. Twee Canadese onderzoekers vonden in en bewijzen voor de stelling dat mensen die romans lezen aardiger zijn voor hun medemensen dan lieden die dat niet doen.

Lezers van romans hebben meer betrokkenheid met de wereld en kunnen zich beter inleven in het gevoelsleven van anderen. Van lezen word je aardig, aldus de wetenschappers, en daarmee ook aantrekkelijker voor het andere geslacht gratis tip! Romans hebben dusdanig veel details, en zijn emotioneel en moreel gezien zo complex, dat het lezen ervan allerlei cognitieve, psychologische en neurologische processen bevordert.

De innerlijke wereld die een roman schept, lijkt in hoge mate op de echte wereld waarin we ons staande moeten houden: Het lezen van romans is trainen en proefdraaien voor het echte leven.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die alleen nog maar vluchtig online lezen in steeds hogere mate moeite hebben om te gaan met de eisen die de wereld aan hen stelt. Zij zijn minder betrokken en ook minder aardig. Je wordt daar een beter, aardiger mens van.

En dan bekijken we over dertig jaar wel of ik gelijk had. Het WK voetbal in Brazilië is alweer een tijdje voorbij, maar voor sommigen is het nog steeds nagenieten.

Voor de data beheerders van de site www. Pornhub is de grootste pornographic video sharing website; de YouTube van de seksfilm. Het aardige van Pornhub is dat er een blog bij hoort met onderzoeken, analyses en opmerkelijke gegevens over het gebruik van de site. Het bezoek aan Pornhub komt van over de hele wereld. En als er dan wereldwijde evenementen plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld een wereldkampioenschap voetbal, kunnen er fraaie dwarsverbanden worden gelegd.

De Watermaatschappij Drenthe maakte in juli bekend dat het waterverbruik tijdens de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Argentinië de uitslag ben ik even vergeten dramatisch daalde. Tijdens de rust was er een enorme piek zichtbaar, omdat iedereen in die minuten even naar de wc ging.

Eenzelfde effect zag het onderzoeksteam van Pornhub. Wanneer een land een wedstrijd speelde in het WK, daalde het aantal bezoekers uit die landen drastisch.

Je gaat nu eenmaal geen porno kijken als iedereen voor de buis het land zit aan te moedigen. Nederland was vergeleken met landen als Portugal en Engeland uitschieter. Op wedstrijddagen van Oranje daalde het gemiddelde aantal pornokijkers het meest van allemaal.

Want daarna is het bingo! Na de wedstrijd van Nederland tegen Brazilië die we wonnen steeg het bezoek aan Pornhub met 40 procent. Dankzij de jongens van Van Gaal was het land dus significant geiler. De Belgen maakten het nog bonter: Het leukst vond ik Pornhubs analyse van zoektermen tijdens het WK. Veel mensen voeren blijkbaar steekwoorden in tijdens hun speurtocht naar expliciet visueel plezier.

Als een land tegen een ander land voetbalde, dan nam de nieuwsgierigheid naar de tegenstander meetbaar toe; niet alleen bij dat land, maar ook bij de rest van de wereld. Zo verbroedert voetbal de wereld dus op meerdere fronten. Onlangs mocht ik voor een wetenschappelijk boek over geneeskunde en literatuur een stuk schrijven over de drie zwellichamen die gebroederlijk het mannelijk geslachtsdeel vormen. In de slipstream van dit artikel stuitte ik op een bijzondere regel uit de Britse filmkeuring die een vraag opriep die ik graag aan KIJK-lezers voorleg.

Ik kwam op deze regel omdat drie van mijn romans zijn verfilmd en we bij twee ervan problemen hadden met de filmkeuring. Het in beeld brengen van een geërecteerd geslachtsdeel in een mainstreamfilm is namelijk heel uitzonderlijk.

De vertoning van erecties is vrijwel altijd onderhevig geweest aan wettelijke beperkingen of zelfopgelegde censuur. Om de een of andere reden mogen we van filmkeuringen dus niet kijken naar het fysiologisch volkomen onschuldige proces waarbij, gestimuleerd door het parasympathische deel van het autonome zenuwstelsel, niveaus van stikstofoxide in het bloed stijgen, waardoor bloedvaten zich verwijden en zwellichamen zich vullen met bloed.

In de verfilming van Phileine zegt sorry omzeilde regisseur Robert Jan Westdijk de commercieel zeer onhandige achttien-plus-rating door van de gezwollenheid van hoofdrolspeler Michiel Huisman alleen de schaduw te laten zien.

Met die schaduw had de filmkeuring geen moeite. Het ging trouwens ook niet om zijn eigen schaduw, maar om een nagemaakt apparaat. Grappig is in dit verband de zogenoemde Muil of Kintyre Rule, een onofficiële leidraad die werd gebruikt door de British Board of Film Classification.

In het Verenigd Koninkrijk was het volgens de overlevering niet toegestaan een film uit te brengen als een fallus geërecteerd was tot voorbij het punt waarop de hoek die hij maakte ten opzichte van een loodlijn the angle of the dangle groter was dan de hoek die het pittoreske Schotse schiereiland Muil of Kintyre maakt. Een paar weken geleden zond de BBC een documentaire uit over een dierenonderzoeker die in de jaren zestig en zeventig een erotische relatie onderhield met een…dolfijn.

De vrouw zat in een ruimtevaartprogramma dat onderzocht hoe zoogdieren konden worden ingezet voor communicatie. Een van de beesten was een man netjesdolfijn genaamd Peter, die in zijn dolfijnenpuberteit zat en nogal kampte met zijn seksualiteit. Het probleem kwam hierop neer: Peter was altijd geil. Regelmatig werd hij in een bad gezet met twee vrouwtjesdolfijnen, maar omdat die zijn sekshonger niet konden stillen, besloot de onderzoeker hem een beetje bij te staan.

Ze liet het toe dat hij tegen haar knie en voet wreef, en ook hielp ze hem af en toe met haar hand. De onderzoeker zou zichzelf niet beschrijven als een delphinophile; iemand die opgewonden raakt van dolfijnen.

Dat soort mensen bestaat wel degelijk, een subdivisie van de veel grotere groep genaamd zoöfielen. Die heb je in soorten en maten, en het onderwerp bestialiteit — seks met dieren — is altijd reden tot grote controversie, want de meerderheid van de mensen vindt dat verwerpelijk. In Nederland is het verboden, maar in sommige landen is het toegestaan, mits het dier er geen schade van ondervindt.

Er gaan verhalen dat er in Denemarken zelfs dierenbordelen zouden zijn. Zoöfilie is al geruime tijd bekend, maar er is nooit veel onderzoek naar gedaan. In publiceerde een gezaghebbend medisch tijdschrift een Braziliaanse studie naar het verband tussen seks met dieren en peniscarcinoom peniskanker , In het onderzoek werden mannen met deze ziekte en gezonde mannen uit twaalf verschillende steden ondervraagd.

Van de patiënten had 44,9 procent ooit zijn lusten op een dier gebotvierd, van de controlegroep 31,6 procent. Schokkende cijfers, niet zozeer vanwege het verband tussen peniskanker en seks met dieren, maar…dat zoveel mannen dat laatste blijkbaar überhaupt hebben gedaan.

Volgens dit onderzoek ligt het gemiddelde op 34,8 procent. Dat zou een derde van mijn mannelijke kennissenkring betekenen! Het zijn dus voornamelijk pubers die zich bij ontstentenis van lieden van dezelfde soort op andere diersoorten storten, of dat nu mensenpubers of dolfijnenpubers zijn.

Niets dierlijks is ons vreemd. Terwijl ik dit schrijf, is het land in rep en roer, want een schrijfster heeft het gewaagd om zogeheten selfies te maken met afbeeldingen van — oh nee! Het ondenkbare bleek waar: Hoogtepunt van alle consternatie was een uitzending van DWDD, waarin de schrijfster over haar zelfportretten vertelde, in het bijzonder de foto die ze had genomen van een bebloede tampon die ze uit haar tussenbeense trok.

Ja, niet alleen zijn schrijfsters naakt onder hun kleren, ze gebruiken ook weleens tampons en maandverband. Om en nabij 50 procent van de wereldbevolking maakt het mee, heeft het meegemaakt of zal het bij leven meemaken dat oude eitjes plaats moet plaatsmaken voor nieuwe, met de bloederige schoonmaak die daarop volgt. Vleermuizen, sommige andere primaten en olifantsmuizen hebben ook een vorm van menstruatie, net als overigens nog veel meer dieren, hoewel bij de meeste soorten het bloed in het lichaam verdwijnt voordat het naar buiten kan komen, De vraag is waarom een foto van een geslachtsdeel met een tampon zoveel ophef veroorzaakt.

Een deel van de commotie zal te maken met onze fascinatie met en tegelijkertijd afkeer van ontblote geslachtsdelen daarover een andere keer meer , maar een deel ook met het eeuwenoude taboe op menstruatie. Zelfs de Romeinen hadden al een vreemde verstandhouding met ongesteldheid of zoals wetenschappers het noemen: Zo moest Plinius weinig hebben van de menstruatiecyclus: Wijn zou zuur worden met ongestelde vrouwen in de buurt; bloemen zouden spontaan verwelken.

Plinius was niet de enige; door de eeuwen heen was de menstruatie altijd onderwerp van taboes, mythen en vreemde rituelen. De Bijbel moest er weinig van hebben, van de islam mogen ongestelde vrouwen de moskee niet in, gelovige joden hebben een broertje dood aan de rode zee en boeddhistische tempels weigeren vrouwen tijdens hun menstruatie.

De reacties op een onschuldige foto van een bebloede tampon uit de plasser van een schrijfster zijn een echo van deze eeuwenoude weerzin. En dat vind ik pas walgelijk. Een syllogisme bestaat altijd uit drie delen: Onze major van vandaag: Volgens de definitie is pornografie de weergave van seksueel gedrag met het doel om seksuele opwinding te creëren. Dieren produceren zelf geen porno; in de natuur is zoiets althans nog nooit aangetroffen.

Maar dat wil nog niet zeggen dat ze niet door pornografie gefascineerd kunnen zijn. Mensen zijn in hoge mate geïnteresseerd in seksende soortgenoten. Als er ergens twee mensendieren, verscholen voor de rest van de kudde, met elkaar beginnen te konkelfoezen, zijn er altijd wel omstanders die even een kijkje nemen al dan niet met een smartphone binnen handbereik.

Lust die in het openbaar wordt geblust, is daarom nogal een taboe, en juist daardoor zo aantrekkelijk. Seks onder dieren is geen taboe. Er zijn veel anekdotes over dieren en huisdieren die rustig toekijken als andere dieren zich op elkaar storten. Eén bepaalde gemoedstoestand heeft de overhand: Ooit las ik over een onderzoek waarbij apen met een knop op een computerscherm konden kiezen tussen plaatjes van seksen de soortgenoten, lekker eten of willekeurige voorwerpen.

De parende soortgenoten werden toch het vaakst gekozen. Ener is een veelbesproken pandapornoexperiment onder leiding van Thaise wetenschappers. Dit was het syllogisme: Zoölogen dachten van wel.

Eerst gaven ze de pandaberen viagra in de hoop dat de mannetjes wel zouden weten wat ze met het resultaat zouden aan moeten. En dat zou volgens de onderzoekers zijn gelukt. Een tijdje terug geleden ving ik in Nijmegen een gesprek op tussen twee puberjongens. Ze zaten op het vwo en waren toe aan de keuze voor een vervolgopleiding. We kunnen er gevoeglijk van uitgaan dat de ouders van deze Nijmeegse knapen niet bepaald uitbundig zouden reageren op hun droomberoep.

Het vak van pornoacteur staat niet heel hoog aangeschreven zo ergens tussen drugsdealer en oplichter , terwijl er — althans, in Amerika — wel degelijk een aardige boterham mee valt te verdienen. Afgezien van vervelende bijkomstigheden die pornosterren tijdens hun overwegend liggende loopbaan tegenkomen — sociaal isolement, seksuele afstomping — is er één reden om deze carrièremove misschien toch maar af te blazen: Van de pornosterren die tussen en werkzaam waren, verlieten er 51voortijdig het leven: Toch waren er in de muziekindustrie tussen en maar negen drugsgerelateerde doden en twee zelfmoorden.

Er zijn walgelijke christelijke websites die zich verkneukelen over dit hoge sterftecijfer. Christenen noemen het een straf van God dat de gemiddelde levensverwachting van een pornoster — volgens hen — slechts 37,43 jaar is, tegen 78,1jaar van de gemiddelde Amerikaan.

Het is moeilijk te achterhalen of dit christelijke gemeesmuil klopt of niet. Als de KIJK-redactie mij zou vragen of als auteursfoto in plaats van het normale guitige portretje eens een plaatje van mijn voortplantingsorgaan mogen plaatsen, zal ik waarschijnlijk weigeren.

Mijn handen en oren mag iedereen bekijken, mijn zaakje is voor een beperkt aantal ogen. Het opmerkelijke aan genitaliën is: Althans, onder normale omstandigheden. De afgelopen maanden verschenen er verontrustende berichten over een toegenomen gedrag genaamd sexting: Via apps als Tinder en Snapchat schijnen volksstammen jongeren elkaar hiermee te bekogelen.

Twee jaar geleden deed de Universiteit van Antwerpen onderzoek onder vijfhonderd tieners tussen 15 en 18jaar. Een van de oorzaken hiervoor was volgens de onderzoekers peer pressure, oftewel groepsdruk. De vraag is waarom we willen dat de ander ons bloot ziet. Het verlangen naakt voor de ander te verschijnen is volgens onderzoekers hard-wired in onze hersenen en waarschijnlijk al miljoenen jaren oud. Onze voorouders deden het, en ook apen wapperen hun plassers en billen opgewekt in het rond.

Het tonen van geslachtsdelen was en is een manier om zowel seksuele interesse te uiten als die bij een ander op te wekken. De wetenschap dat men wordt begeerd is voor veel mensen opwindend — en dan vooral voor vrouwen aldus wetenschappers.

Onderzoek wijst uit dat vrouwen de gedachte dat mannen hen seksueel aantrekkelijk vinden dankzij het tonen van nu naakte lichaam, belangrijker vinden dan de eventuele consequenties van dit gedrag. Volgens recente studies zou bijna de helft van de vrouwen weleens fantaseren over striptease of paaldansen. Dat valt dus wel mee. Kijken of het wordt geplaatst.

Volgens wetenschappers een marginaal verschijnsel in het dagelijks leven dat door slechts een handjevol mensen wordt geapprecieerd of gepraktiseerd.

Met name in pornografie is multiple partner sex een heel gangbaar thema. Er zijn in pornografie vele subgenres die aan deze wensgedachte voldoen. Bij een meerderheid van deze gangbangs is een vrouw het middelpunt en zwermen mannen om haar naakte lichaam, als spermatozoïden om een eicel. Bij een gangbang is deel van de lol dat de vrouw niet weet welke mannen er allemaal een poging gaan wagen haar vruchtbaarheidskanaal te penetreren. Gangbangen heeft inmiddels een grote vlucht genomen. Verschillende zakenvrouwen hebben zich in dit genre gespecialiseerd: Natuurlijk hoort bij een officieel Wereldkampioenschap ook een officieel Wereldrecord.

Dat werd op 16 oktober in de Poolse hoofdstad Warschau gevestigd door de Amerikaanse l. Deze getrouwde actrice, die in de Universiteit van Kentucky verliet met een Master of Arts-degree, bediende die dolle avond maar liefst verschillende mannen in 7,5 uur. Daarbij steekt het mannelijke record nogal schril af. De Amerikaan Jon Dough, artiestennaam van Chester Anuszak ik verzin dit niet , had in seks met vrouwen, waarbij hij vijf of zes orgasmes had.

Hij is er niet gelukkiger van geworden. In pleegde hij op jarige leeftijd zelfmoord. Laat jij de hond uit? Al nagedacht over je morele standpunt over groepsseks? Dat was immers het huiswerk van vorige maand. Seks in het openbaar, seks in groepen; het is tegelijkertijd een wereldwijd taboe en een eeuwenoude fascinatie.

We zijn mateloos geïnteresseerd in seks met meerdere mensen. In sommige culturen is het geaccepteerd gedrag dat twee pas getrouwden hun huwelijk inwijden in het bijzijn van hun familie, in andere culturen is het genoeg als de bewijzen hiervoor een bebloed laken publiekelijk worden getoond.

Seksfeesten, bacchanalen en orgies zijn zo oud als de oudheid zelf. Al in de vijfde eeuw voor Christus waren er initiatiefeesten waar men ter ere van de goden massaal seksuele handelingen verrichtte, liederlijk zoop en luisterde naar luidruchtige muziek onder de grote rivieren staat dit nog steeds bekend als carnaval. Er zijn allerlei zogenoemde paren- of swingersclubs, waar echt- paren in groepsverband aan elkaars plassers kunnen zitten.

Daarnaast worden er op veel plaatsen avonden georganiseerd waar een of meerdere vrouwen seks hebben met grote groepen mannen. Tijdens deze gangbangs is het niet ongebruikelijk dat één enkele vrouw door tientallen mannen wordt gepenetreerd. In veel gevallen zijn de vrouwen niet te beroerd om toekijkers ook even behulpzaam naar hun hoogtepunt te brengen. Inmiddels is dogging een wereldwijde tijdsbesteding van Brazilië en Amerika tot Nederland , maar Engeland blijft.

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat slechts 1procent van de vrouwen het idee van groepsseks voor zichzelf aantrekkelijk vindt, tegen 13 procent van de mannen. Daarover volgende maand meer en niets houdt je tegen deze keer zelf het huiswerk te bedenken. Een groepje kinderen heeft een feestje op de kamer van de jarige.

Beneden maken de ouders zich zorgen. Ik hoorde het toen ik een jaar of tien was, midden in de vrijgevochten jaren zeventig, van nota bene mijn eigen vader zelf een kettingroker. Hoewel ik vrij zeker weet dat mijn ouders nooit hebben meegedaan aan erotische groepsuitspattingen, stonden zij er moreel niet afwijzend tegenover.

Ze waren lid van de NVSH, een club die streed voor seksuele hervorming en het bespreekbaar maken van seksuele voorkeuren. De NVSH organiseerde en organiseert nog steeds avonden waar vrijgezellen en stellen zich in het openbaar naar hartenlust aan elkaar overgaven. Die openbaarheid is opvallend, want over het algemeen zoeken mensen — meer dan onze naaste diersoorten — privacy bij oprispingen van fysieke lust. Antropologen zien het als een van de sterkste en meest wijdverspreide taboes: Volgens sommige wetenschappers doen we dit omdat we tijdens seks weerloos zijn voor aanvallen van roofdieren en vijanden.

Andere onderzoekers vermoeden dat onze hang naar afzondering te maken heeft met de angst met name bij vrouwen voor seksuele jaloezie en agressie. Omstanders zouden weleens op het idee kunnen komen om ook een poging tot bevruchting te wagen.

Wij zijn ons bewust van onszelf en onze handelingen. Net als piesen en poepen weten we dat seks bij onszelf en bij toeschouwers hilariteit en afschuw kan oproepen.

Chimpansees zullen elkaar niet belachelijk maken als er eentje gaat zitten kakken of er twee even met elkaar rampetampen, Maar dan zitten we met de volgende vraag. Door de eeuwen heen hebben mensen zich in het bijzijn van anderen aan elkaar vergrepen. Van Caligula tot Berlosconi, van middeleeuwse zoenfeestjes tot hedendaagse gangbangs. Dan werd de klas verdeeld in twee groepen die elkaar verbaal te lijf moesten over een bepaald onderwerp.

Halverwege ging er soms een kookwekker af, waarna de leerringen het tegenovergestelde standpunt moesten verdedigen. Het leerde ons argumenten van tegenstanders voor te zijn. Aan dit vak moest ik denken toen ik de voorbereiding deed voor dit stukje.

Aanvankelijk dacht ik dat er niet veel over het onderwerp viel te zeggen. Seksuele uitspattingen tussen leden van dezelfde sekse zijn bij onnoemlijk veel diersoorten gerapporteerd. Sterker nog, grosso modo mogen we stellen dat bij alle diersoorten die seks hebben homoseksueel gedrag voorkomt. Van wormen tot schapen, van pinguïns tot gieren: Je zou zeggen van wel, maar niet iedereen vindt dat. Tijdens mijn zoektocht naar achtergronden vond ik veel pseudo- wetenschappelijke artikelen van strenggelovigen die het hebben over de homosexuality in animals-myth; de mythe dat dieren homoseksueel kunnen zijn.

Godsdienstfanaten zien homoseksualiteit als een onnatuurlijke zonde. Heerlijk hoe devote christenen en moslims openlijk anderen hun geluk en plezier misgunnen. Wanneer ik in de beslotenheid van mijn eigen slaapkamer graag het geslachtsdeel van een andere man in mijn hand, mond of anus zou willen nemen, vinden veel religieuzen dat ik hen eerst om de toestemming van hun godheid moet vragen. En nu gaat er een kookwekker af. Een van de argumenten van gelovigen is dat het feit dat homoseksueel gedrag bij dieren voorkomt, niet per se betekent dat dieren ook homoseksueel zijn.

Seksuele geaardheid is een menselijke uitvinding, die niet op insecten of andere niet-menselijke beesten kan worden geplakt. Een ander christelijk argument is dat kindermoord, verkrachting en kannibalisme onder veel diersoorten gangbaar zijn, maar dat we nooit zullen aanvoeren dat het daarom ook voor mensen natuurlijk gedrag is.

Gelukkig gaat de kookwekker weer af. Ik ga nu direct argumenten formuleren om de religieuze antihomostandpunten verbaal te lijf te gaan. Lang geleden moest ik voor een tv-programma op bezoek bij een paardenstoeterij; een manege waar paarden werden gefokt. Een van hun hoofdactiviteiten was het produceren van hengstenzaad.

Vroeger mocht een hengst een vrouwtje nog zelf bestijgen, maar dan kon hij slechts een beperkt aantal merries bevruchten. Lucratiever was het om het sperma op te vangen en te verdelen over zoveel mogelijk vrouwtjes. Tijdens de reportage bij de stoeterij was het mijn taak een buis ter grootte van mijn onderarm over een opdringerige paardenworst heen te schuiven op het moment dat het mannetje steigerend een leren nep-vrouwtje besteeg.

De copulatie met de buis in mijn hand duurde niet lang; al na een paar seconden kwakte de hengst een theekopje zaad vol, met de kracht van een cappuccino-opschuimer.

Dat het paard hierbij ejaculeerde is een feit dat was het doel van de hele onderneming , maar of hij hierbij ook een orgasme had, is een vraag waarover ik mijn donkerblonde koppie eigenlijk nog nooit had gepijnigd.

Hoe zouden we dat kunnen weten? Zoogdieren lijken plezier te beleven aan seks, maar of ze daadwerkelijk een hoogtepunt bereiken, is lastig te bepalen. In een filmpje dat een tijdje geleden viral ging, zagen we hoe een boer tijdens de kunstmatige bevruchting van een varken het beest met zijn handen genitaal stimuleerde, omdat dit zorgde voor een toename van 6 procent biggetjes ten opzichte van varkens die niet waren gevingerd.

Of de zeug hierbij ook een orgasme had, is moeilijk te bepalen. Onderzoekers kunnen mensen simpelweg vragen of ze bij de seks zijn klaargekomen, maar dieren houden hierover wijselijk hun mond. Wetenschappers luisteren daarom naar geluiden en kijken naar lichaamsbewegingen en gezichtsuitdrukkingen, waarna ze een vergelijking maken met onze geluiden, lichaamsbewegingen en gezichtsuitdrukkingen. Dat blijft natuurlijk een zaak van interpretatie.

Primaten, met name mensen, tonen gevoelens als pijn en genot voor een groot deel via hun hele gezicht, maar andere zoogdieren doen dit alleen met hun ogen of oren. Paarden hebben zeer expressieve oren, al moet ik bekennen dat ik bij het opvangen van paardenzaad daar niet op heb gelet. Mannetjesmakaken hebben een bepaalde getergde gezichtsuitdrukking op het moment van hun ejaculatie die doet vermoeden dat zij op dat moment inderdaad een orgasme ondergaan spiertrekkingen en vreugdekreten.

Vrouwtjesmakaken hebben die uitdrukking niet; althans niet als ze worden bereden door een mannetje. Er zijn wel gevallen bekend van makakenvrouwen die elkaar weten te brengen naar een ogenschijnlijk hoogtepunt en dito gezichtsuitdrukking, maar dat wordt het onderwerp van volgende maand: Een oom van mij had een vreemd gevoel voor humor.

Soms zei hij, zittend op de bank, met een sigaret in zijn hand en een glas vieux op tafel: Laatst zat ik met mijn kinderen te kijken naar een programma waarin zangeres Anita Meyer optrad.

Hoe belegen de grap, ik kopte hem in. Mijn oudste zoon vroeg wat een temeier was. Mijn jongste zoon had een betere vraag: Dat had ik me dan weer nooit afgevraagd en daarom besloot ik mijn zoons ter plekke in te wijden in de wondere wereld van de etymologie, de herkomst van woorden. Temeier komt van het Hebreeuwse woord temea, dat onrein betekent. In het Jiddisch is een temeierspiese een hoerenhuis, temeieschieppers zijn hoerenlopers.

Er zijn taalkundigen die denken dat het woord oorspronkelijk uit Amsterdam komt. Een ander geschikt woord om uit te pluizen was lichtekooi. Etymologen zijn het niet helemaal eens wat de herkomst van het woord is. Een lichtekooi zou dan iemand zijn die bij het lopen zijn of haar kont optilt.

Onder prostituees zou dit een gangbare manier zijn om klanten te lokken: Maar er is een andere mogelijke betekenis. In het Middelnederlands kan kooi ook slaan op een vrouwelijk geslachtsdeel. Er is een klucht bekend uit waarin een vogel een metafoor is voor een mannelijk geslachtsdeel. De vogel wordt gehouden in een kooi. Het laatste woord dat ik met mijn kinderen opzocht, kwam uit het Amerikaans.

Hooker is een woord dat iedereen kent, maar wat is de herkomst? Er zijn twee verklaringen. De leukste is dat het woord is afgeleid van een bevelhebber ten tijde van de Amerikaanse burgeroorlog. Die waarschijnlijk overigens ook rookten en dronken.

Onlangs wilde ik in een verhaal verwijzen naar de Italiaanse acteur Rocco Siffredi, die volgens Wikipedia in ruim pornografische producties zou hebben gespeeld, tussen en het jaar dat hij besloot meer tijd te willen besteden aan zijn kinderen. De Italiaanse acteur was volgens zijn biografie voornamelijk gewild vanwege de afmetingen van zijn voor dat soort arbeid handige vleselijke werktuig van 22 centimeter.

Dat was, in marketingtermen, een unique selling point. Het is altijd moeilijk voor te stellen dat de porno-industrie precies is wat het woord zegt: Een vakgebied, met werktijden, arbeidscontracten en marktmechanismen. Dat er hard wordt gewerkt blijkt wel uit de werklust van Siffredi: Zelfs als je hobby je beroep is, is dit een indrukwekkend aantal.

Ik weet niet met hoeveel actrices Siffredi gemiddeld figureerde, maar laten we eens voorzichtig aannemen dat dat er twee per film waren. Omdat ik heimelijk gefascineerd was door deze zakelijke aantallen, zocht ik naar wetenschappelijke informatie over het onderwerp.

Al snel kwam ik terecht op een site genaamd International Adult Film Database, een gigantisch overzicht van alles wat er op pornografisch gebied is verschenen. De succesvolle site komt uit de koker van Peter van Aarle, een Nederlandse internetlegende die in op zijn 42ste overleed.

Van Aarle had een fenomenale encyclopedische kennis van pornografie. Al in de vroege jaren tachtig begon hij deze te rubriceren, wat de basis vormde voor zijn site. Begin dit jaar publiceerde de Amerikaanse journalist, blogger en onderzoeker Jon Millward het resultaat van een uitgebreid onderzoek naar Van Aerles database.

Er is veel bekend: Millward besloot diep in het onderwerp te duiken, in de hoop algemene gedachten over pornografie te kunnen bevestigen of ontkrachten. Pornoacteurs zijn vooral erg doorsnee. De gemiddelde cupmaat van de vrouwelijke acteurs was bijvoorbeeld B- en niet dubbel D, zoals je wellicht zou verwachten. Wat wél klopte was dat mannen meer sekspartners hebben dan vrouwen, althans in de porno-industrie.

De meest actieve mannelijke sterren hadden geacteerd met meer dan duizend vrouwen, zoals het Italiaanse prijsdier Siffredi met zijn hengsten penis waar zijn naam naar zou verwijzen. Mooie bevindigen van Millward, die ik zeker kan aanraden voor wie is geïnteresseerd in de zakelijke en antropologische kant van porno. Rond de tijd dat dit stukje verschijnt ben ik te gast bij de illustere radioshow Vrouwen met knoppen wekelijks uitgezonden op KX Radio. In dat twee uur durende praatprogramma worden mannelijke cabaretiers, muzikanten, deejays, acteurs, schrijvers en andere bekend heden door twee presentatrices openhartig ondervraagd over liefde, vrouwen en seks.

En dan niet die aan een mengtafel. Want vrouwen hebben op hun lichaam inderdaad ook twee enigmatische knopjes. Mannen hebben die overigens ook, maar met een andere functie. Althans, zo lijkt het. Zoals met zoveel in de wetenschap zijn er ook over het hoe en waarom van tepels verschillende theorieën. Dat zal zijn omdat het antwoord voor de hand ligt: En toch ligt de zaak ingewikkelder, volgens een onderzoek uit Wat is het dat mannen tepels voornamelijk zien als vleesmagneten voor hun lippen en vingers?

Het gangbare antwoord was dat mannen graag aan tepels willen lurken, omdat ze dat als baby ook hebben gedaan. Dit is een verklaring een beetje wringt, want vrouwen hebben ook aan de tiet gelegen en niet alles wat we als kind graag deden, doen we als volwassene nog steeds.

Dat is belangrijk voor de band tussen moeder en kind. Recent onderzoek, onder andere aan de Universiteit van Atlanta, bevestigt dat oxytocine ook vrijkomt als iemand anders de tepels van een vrouw stimuleert, bijvoorbeeld een geliefde.

De oxytocine die dan door haar hersens jaagt, zorgt ervoor dat de vrouw zich zal binden aan degene die, om het maar eens plat te zeggen, aan haar knoppen zit. Ze zal haar toewijding op die persoon richten. De focus van mannen op tepels is, volgens deze theorie, niet zozeer een geconditioneerde herinnering aan een allang vervlogen babytijd, maar geëvolueerd pragmatisch gedrag.

Neemt een man een vrouwentepel in zijn mond, en hij zal worden gekoesterd met liefde en aandacht. Benieuwd of dit nog ter sprake komt in Vrouwen met knoppen. In de vorige KIJK had ik het op deze plek over een wetenschappelijk onderzoek uit , waarin werd geconcludeerd dat heteroseksuele vrouwen, in tegenstelling tot homoseksuele mannen, geen seksuele voorkeur zouden hebben voor grote penissen. Dat was in de tijd van democratisering en nivellering.

Jarenlang dacht men dat er gold: Daar is men de afgelopen tijd op teruggekomen. Althans, sommige onderzoekers zijn daar op teruggekomen. Wie zich erin verdiept, komt erachter dat er onnoemelijk veel verschillende opvattingen bestaan over het mannelijk geslachtsdeel.

Sommigen denken dat vrouwen de dikte van de penis prefereren boven de lengte, anderen zijn het daar niet mee eens. Velen beweren dat mannen van verschillende rassen verschillende gemiddelde erectielengtes hebben, maar enkelen beweren juist dat dit een onverwoestbare mythe is, zoals oudere mannen gemiddeld ook geen kleinere pikken hebben dan jongere goed dat dat eens wordt gezegd. Ook over de gemiddelde lengte van een penis is veel geschreven.

Op internet vliegen de gemiddelden ons om de oren. Iedereen is het er over eens dat erecties groter zijn dan slappe plassers, maar daarmee houdt het generaliseren op. Kun je aan een slap pikkie ook iets zeggen over het volle ornaat?

In verscheen in het Journal of Urology een studie die aantoonde dat de lengte van een erectie niet valt te voorspellen aan de hand van een blik op de slappe penis van de man. Er zijn volgens dit onderzoek twee varianten. Alleen als je een slappe penis uitrekt, kun je zijn lengte in erectie voorspellen, bleek in Dat is nog eens een tip. Hebben vrouwen ook een voorkeur voor grote slappe penissen?

Het antwoord hierop kwam uit Australië, waar twee onderzoekers een groep van vrouwen losliet op met de computer gemanipuleerde beelden van naakte mannen. Terwijl die grootte dus feitelijk niets zegt over de erectielengte. Waarom zouden vrouwen een voorkeur hebben over grote mannelijke geslachtsdelen, al dan niet in erectie? Andere wetenschappers spreken dit echter fel tegen.

Kortom, de debatten en vragen over de grootte van de penis zullen de wetenschap nog lange tijd bezighouden. Goed nieuws, want het is een heerlijk onderwerp om — al dan niet wetenschappelijk slap over te lullen. Om redenen die buiten deze column liggen mijn vrouw ga ik sinds kort twee keer per week naar de sportschool. Vrouwen hebben hupla, nu heb ik het er toch over — qua mannenuiterlijk waarschijnlijk enkele genetisch bepaalde voorkeuren.

Ze houden in de regel van lange mannen, ze houden van brede schouders en smalle tailles én ze lijken grote geslachtsdelen te prefereren boven kleintjes. Twee van deze drie zijn goddank faits accomplis, maar eentje valt een heel klein beetje bij te trimmen en dan heb ik het niet over penisverlengende operaties, maar over loopbanden en roeiapparaten. Mijn sportschool is gevestigd op een plek waar vroeger een beruchte homodiscotheek zat: Staande onder de douche van de sportschool dacht ik eraan hoe ik ooit op exact dezelfde plek werd aangesproken, alweer 27 jaar geleden.

Als eerstejaarsstudent hielp ik een jon gen uit mijn studiegroep. Hij was net uit de kast en wilde jongens ontmoeten, maar durfde niet in zijn eentje naar binnen. Uiteindelijk vond hij zonder probleem aanspraak. Ik bleef alleen achter. Zelden in mijn leven ben ik zo populair geweest. In een discotheek althans.

Ik had moeite ze van me af te slaan, de mannen. Nu waren destijds de omgangsvormen in het homoseksuele minnespel doorgaans directer dan in de gemiddelde heterowereld.

Blijkbaar nogal een issue, in die kringen. Terug van de sportschool ben ik op zoek gegaan naar het schoonheidsideaal van homoseksuele mannen in relatie tot heteroseksuele vrouwen. Lijkt de genetisch bepaalde voorkeur van vrouwen voor uiterlijkheden van mannen op die van homoseksuele mannen? Enzo stuitte ik op de psychologen Glenn Wilson en David Nias. Grappig om te lezen dat men toen blijkbaar nog dacht dat vrouwen geen voorkeur voor grootgeschapen mannen hadden. Inmiddels is dat alweer geruime tijd voer voor discussie.

Daarover volgende maand meer — als ik 5 kilo aantrekkelijker ben. In het buitenland herkennen we Nederlanders onmiddellijk, ook als we ze niet horen praten.

Mensen hebben het vermogen razendsnel soortgenoten te kunnen peilen en indelen. Met behulp van honderden fysieke en culturele parameters stellen wij onbewust vast tot welke sociale klasse iemand behoort, wat zijn of haar intenties zijn en welke nationaliteit hij of zij heeft.

Die kleine registraties huidskleur, lengte, kledingkeuze, kapsel, schoenen, gedrag analyseren we in noodtempo. Volgens evolutionair psychologen ontwikkelden we dit vermogen in de tijd dat we nog over de savanne zwierven en snel moesten bepalen of vreemdelingen een potentieel gevaar vormden. Laatst was ik met een fotograaf in Stockholm voor een gids over het Stockholmse uitgaansleven.

Lopend tussen twee hotspots werden wij op een plein aangesproken door twee vrolijke blondines. Onmiddellijk stelde ik vast: Achteraf gezien kan ik dat makkelijk uitleggen, maar in die halve seconde moet ik gekeken hebben naar het wit van hun haar, de trekken van hun gelaat, de kleur van hun lippenstift en de weinige kleren die ze ondanks de kou droegen.

De vrouwen vroegen de fotograaf en mij in het Engels wat we van Stockholm vonden. Een van de vrouwen riep uitbundig dat wij vast in waren voor a bit of fun.

Ze bewoog daarbij uitdagend met haar borsten, als was er een correlatie tussen mijn plezier en haar bovenlichaam. Mijn parameteranalysecentrum stelde direct vast dat dit gedrag iets te frivool was voor een normale ontmoeting en mogelijk gevaarlijk. Iedereen die de actualiteit volgt, weet dat Zweden en Nederland een omgekeerd prostitutiebeleid hebben. In Nederland is prostitutie legaal, maar wie illegaal geld aanneemt voor seks is strafbaar. In Zweden is prostitutie verboden, maar alleen voor klanten.

Daar ben je strafbaar als je betaalt voor seks, maar niet als je geld aanneemt. Mannen die er in hun ogen, besef ik nu, ook uitzagen als potentiële hoerenlopers. Vorige maand schreef ik over een ietepetieterig stukje van het mannelijk lichaam, verborgen in buurt van de anusbuis: Prostaat… G-plek …Tijd het eens nader te hebben over dat vreemde, tot de verbeelding sprekende plekje genaamd G. Volgens de naamgever, gynaecoloog Ernst Gräfenberg, zouden vrouwen ergens in hun vagina een met zenuwen gevuld stukje bindweefsel hebben dat hetzij een erogene zone hetzij een uitloper van de clitoris zou zijn.

Als deze G-spot de naam kwam pas in de jaren tachtig in zwang wordt gestimuleerd, zouden vrouwen een heviger en bevredigender orgasme beleven dan bij stimulatie op andere manieren en op andere plekken.

Daar zijn althans sterke aanwijzingen voor. Zouden …zou…Het lijkt een beetje op een tv-format: Vrouwen zouden nog meer vaginale erogene zones hebben: Toch is het bestaan van deze spots aan de binnenkant van de vagina nog steeds niet bewezen.

Sommige vrouwen zweren dat zij een binnenbeens gebiedje bezitten dat hen erg veel genot geeft, maar daarnaast zijn er even zoveel vrouwen die zich er bijna voor schamen dat zij het plekje niet kunnen vinden. Sommige wetenschappers hopen een oplossing te hebben gevonden met hun vermoeden dat dat de G-plek niet zozeer een klein specifiek genotspuntje is, maar een heel gebied.

Helaas is ook dat nog niet bewezen. Vrouwen werden de afgelopen jaren ondervraagd, ze werden na hun dood opengesneden en op alle mogelijke manieren werd er gesnuffeld en gezocht. Begin bestudeerde een Amerikaanse uroloog genaamd Amichai Kilchevskyeen honderd verschillende onderzoeken van over de hele wereld, waarna hij tot de conclusie kwam dat hij niet tot een conclusie kon komen — en dus het bestaan van de G-spot vooralsnog moest ontkennen.

Kortom, het is een mysterie en het pleit is nog lang niet beslecht. Onlangs zag ik bij De Wereld Draait Door een straatinterview waarin voorbijgangers moesten uitleggen waar volgens hen de prostaat zit. Zoals vroeger vakantiegangers nooit op een landkaart konden aanwijzen waar ze zich bevonden, zo hadden veel van deze voorbijgangers slechts een vage notie over de plek van de prostaat. En toen kreeg ik wat vage probleempjes. Mijn huisarts luisterde vriendelijk en even later maakte zijn wijsvinger kennis met een gebied waar, zoals de Amerikanen zeggen, de zon nooit schijnt.

Inmiddels had ik me op internet ingelezen in het orgaantje. De prostaat wordt voorstanderklier genoemd omdat hij bij de uitgang van de blaas zit, gedraaid om de plasbuis. Het orgaan is zo groot als een kastanje en bestaat uit miljarden buisjes, annex vochtfabriekjes.

De belangrijkste functie is de aanmaak van spermavloeistof. Niet de zaadcellen zelf, maar het drabbige melkvocht dat de spermacellen begeleidt op hun verrassingstocht naar buiten. Deze prostaatmelk bestaat voor een groot deel uit suikers; vandaar dat sperma een zoetige smaak heeft heb ik me laten vertellen. Maar er is meer. Het schijnt mogelijk te zijn om de prostaat van buitenaf te stimuleren.

Het betasten van een prostaat voelt in het begin — naar verluidt — alsof er nodig moet worden geplast, maar hoe zachter de strelingen, hoe groter de kans dat een man — naar verluidt spectaculair klaarkomt. De prostaat wordt dan ook wel de mannelijke G-plek genoemd. Zo dom was de vraag van mevrouw dus niet. Over deze G-plek en welk plezier die — naar verluidt — kan geven, de volgende keer meer. Onlangs schreef een site over de ooit door mij bedachte meisjesnaam Phileine, die aan een opmars bezig is in werden er Phileines geboren, waarmee de naam populairder was dan blijvertjes als Amélie, Stella en Nynke.

Er zijn ook al een paar jongens genaamd Giph en een paar meisjes met de mooie naam Sarnarinde. De naam Gulpje, een ander door mij bedacht personage, is helaas nog niet geleend. Er zijn veel plekken op internet waar men zich met namen bezighoudt. Misschien wel de vermakelijkste is Vernoeming.

Namendeskundige Maarten van der Meer heeft daar honderden weetjes en lijsten verzameld over zowel voor- als achternamen. Geweigerde namen, vreemde namen, beladen namen er worden nog steeds Adolfjes geboren , opmerkelijke voorlettercombinaties, moeilijke namen Bouüaert, Burghgraëf, Dierckxsens , ongelukkige voorletters dhr.

Nuss en natuurlijk gore namen. Nu is een voornaam iets wat mensen van hun ouders krijgen, en wellicht zouden die wat langer nadenken als ze zouden weten dat Pornpis, Rampaal, Rukman, Shit, Tampie, Tietje mensen heten zo of Vaginarovna in Nederland misschien toch wat vreemd klinken.

Met achternamen is het anders: Ook daar heeft Van der Meer fraaie voorbeelden van. Al is een achternaam maar een achternaam, toch lijkt het mij vrij vervelend om voortdurend blikken te krijgen na het noemen van een naam als Beffert, Cutzien. Maar mensen zijn niet helemaal vrij om zelf een nieuwe naam te kiezen. Indien mogelijk moet een nieuwe achternaam lijken op de oude. Ook hiervan staat op Vernoeming. Zo liet meneer Hardebil zijn naam veranderen in Hardebol.

Familie Rotmensen mocht zich Rootmensen noemen. En misschien wel de bekendste was een meneer Kloot die als Kyvon verder mocht. Zijn zoon André vond dat als artiestennaam niet handig.

Die noemde zich liever Van Duin. Kortom, voor wie zich wil verliezen in heerlijk studentikoos naamplezier is Vernoeming. En Tip is dan weer de voornaam van mijn dochter, maar dit geheel terzijde. Een paar jaar geleden mocht ik in Italië een promotietour maken. Hoewel ik een roman had geschreven over een topkok gingen de gesprekken met Italiaanse interviewers voor het merendeel over… Nederland.

En dan vooral over ons walgelijke prostitutiebeleid in Italië komt dat niet voor , ons smerige druggebruik daar doen Italianen niet aan en onze afschuwelijke euthanasiewetgeving we zullen branden in de hel. Het werd steeds duidelijker dat Italianen Nederlanders zien als drugsverslaafden die voor een bezoek aan de hoeren eerst wat bejaarden om zeep helpen.

Waarbij aangetekend dat er in Italië procent meer drugsdelicten plaatsvinden dan hier, het cannabisgebruik er hoger is en dat het aantal verkrachtingsslachtoffers elkaar nauwelijks ontloopt. Vorig jaar sprak ik een Amerikaan, die ook nogal wat vooroordelen over Nederland bleek te koesteren. Volgens hem wonen wij in een losgeslagen red light district waar ouders hun kinderen aanmoedigen liederlijkheden te begaan.

Dat is misschien allemaal wel waar, maar de vraag is of dat zo erg is. Met onze vrije seksuele moraal raken in Nederland bijvoorbeeld zeven op de duizend meisjes tussen de 15en 19jaar zwanger, waarmee ons land wereldwijd ergens onderaan bungelt in elk geval onder Italië.

Amerika is Wereldkampioen Tienerzwangerschappen met 64 zwangere meisjes per Ook worden er twee keer zoveel abortussen uitgevoerd in Amerika en is het aantal mensen met aids drie keer zo hoog. Die laatste cijfers komen uit een boek van Amy Schalet van de Universiteit van Massachusetts.

In haar jeugd woonde deze socioloog in Nederland. Toen ze op haar 21ste terugkwam in de Verenigde Staten schrok ze van het aantal tienermoeders, want in Nederland kende ze dat fenomeen helemaal niet.

In haar boek zoekt ze uit waarom Nederland in dit soort zaken beter scoort dan Amerika. In het kort komt het erop neer dat wij veel relaxter met seks en drugs omgaan. Nederlandse ouders praten over het algemeen meer met hun kinderen en kinderen van de andere sekse mogen makkelijker blijven logeren.

En misschien wel het allerbelangrijkste was dit: In Nederland staan ouders het hun kinderen toe verliefd te zijn, langdurige relaties te onderhouden en te accepteren dat seks daarbij hoort. En hoe liefdevoller er over seks wordt gedacht en gepraat, hoe minder groot de excessen. Liefde is, zoals altijd, het antwoord. Een bekende uitspraak is: Een tijdje terug besloot ik om een jaar lang geen vlees en vis meer te eten.

Er zijn voor mensen die nadenken over wat ze in hun mond stoppen drie overheersende overwegingen om vegetariër te worden: Mijn reden was de laatste. Het is de macht van het getal: Vorig jaar kwam er een overheersende reden bij om geen vlees en vis meer te eten: Hoera voor alle vegetariërs. De marketingcampagne die PETA had bedacht, bevatte schaars gekleede dames die zich quasipornografisch vergrepen aan komkommers, bleekselderij en andere geile groenten.

Natuurlijk werd de campagne vanwege de seksuele inhoud verboden kinderen zouden eens kunnen zien dat je een winterwortel niet per se in je mond hoeft te stoppen , maar dat was precies waar PETA op hoopte.

Door de reuring werd er overal gediscussieerd over de voor- en nadelen van louter plantaardige voeding. Of de claims die PETA deed, zijn gebaseerd op gedegen onderzoek valt voor mij niet te bepalen. Hardcore vegetariërs hebben nogal de neiging om wetenschappelijk onderzoek uit te leggen in het voordeel van niet-vleeseters. Planteneters zouden meer energie hebben goed voor de seksdrang , beschikken over schoner bloed goed voor de erectie en de clitoris , lekkerder ruiken en proeven, een mooiere huid hebben, slanker zijn en zelfverzekerder in het leven staan goed voor seksuele aantrekkingskracht.

Ik heb gezocht naar bewijzen voor deze stellingen, maar die vond ik niet. Los daarvan hoop ik er persoonlijk op dat het waar is. Nou, ik heb me wat op de hals gehaald. In mijn vorige column, over de geschiedenis van de bustehouder, kondigde ik grappig aan dat ik het in mijn volgende bijdrage zou hebben over een echte mannenzaak: Ik dacht dat iedereen mijn koddige aankondiging wel zou vergeten, maar een paar dagen voor mijn deadline kreeg ik mail van een KIJK-redacteur die mij aan mijn belofte herinnerde.

Ik moet bekennen dat ik nooit serieus over peniskokers had nagedacht. Er stonden mij een paar afbeeldingen bij van Afrikaanse en Indonesische krijgers die hun geslachtsdeel hadden opgepimpt met vrolijke toeters, maar meer kon ik er feitelijk niet over bedenken.

Peniskokers bestaan — leerde ik — waarschijnlijk al zeer lang. Een archeologische tentoonstelling in Drenthe exposeerde een tijdje terug een gouden peniskoker uit de bronstijd, maar vermoedelijk werden peniskokers al veel eerder gedragen. Ik denk overigens niet dat het met een SOA te maken heeft. De wratten zouden heel goed genitale wratten geweest kunnen zijn, en dit is een SOA, maar als je daar geen last meer van hebt gehad, dan mag je ervan uitgaan dat dat het ook was.

Genitale wratten kunnen wel altijd terugkeren bij een verminderde weerstand. Dus, als je je zorgen maakt om deze aparte zwelling, bespreek het dan eens met je huisarts. Ik heb hier helaas ook geen helder antwoord op. Heb je dan kans op hiv-aids? Kwam niet echt bloed bloed uit maar wel rode stippeltjes?

Reactie infoteur , Beste anoniem, het risico dat je HIV oploopt door middel van een zuigzoen is nihil. Ik begrijp wel wat je bedoeld, met die rode stippeltjes, maar je hoeft je geen zorgen te maken dat je op deze manier HIV oploopt gelukkig! Laats heb ik onveilige sex gehad met een vrouw in Ierland. Na de sex werd ik binnen een week grieperig hoofdpijn, snotterig, brandende ogen. Geen kwaad bewust en nog sex gehad met twee vaste bedpartners. Deze twee vrouwen hebben binnen twee weken dezelfde symptomen.

Is de angst terecht op het vermoeden om hiv opgelopen te hebben bij de 28 jarige dame met twee kinderen? Hoor het graag van jullie… Groetjes, P. Reactie infoteur , Beste anoniem, het zou allemaal op puur toeval kunnen berusten. Als jij een gewone griep onder de leden hebt, dan is het goed mogelijk dat je de twee vaste bedpartners hiermee besmet hebt en dat zij vanzelfsprekend ook vlak daarna last krijgen van griepsymptomen.

Echter, er zijn mensen die na besmetting met HIV ook griepsymptomen ervaren. Daarom is het niet uit te sluiten dat het om HIV-besmetting gaat. Ik zou je dan ook sterk aanraden een test te laten doen voor alle zekerheid. Ik hoop dat er niets aan de hand is en dat het echt toeval is. Evert , Afgelopen heb ik een client met hiv een hand gegeven. Ik heb aan de buitenkant van mijn wijsvinger een klein wondje zitten met een korstje er op.

Ik heb geen bloed gezien, ben er zelfs niet zeker van of hij met die kloof mij hand heeft aangeraakt. Pff, want zit een psyche van een mens toch gek in elkaar. Ik weet niet zo goed wat het beste is om te doen voor mij nu. Groet Reactie infoteur , Beste Evert, je zegt het zelf al een beetje; 'de psyche van de mens zit raar in elkaar'.

Je kan zelf het idee hebben dat er niets aan de hand is en ondertussen gaat je geest toch een beetje met je op de loop, waardoor je angstig wordt en de zorgen alleen maar groter.

Je hebt geen risico gelopen door deze persoon een hand te geven. Dit zou alleen mogelijk zijn bij open wonden, en dat had je zeker als verpleegkundige wel gemerkt.

Je hoeft niet bang te zijn voor een besmetting. Mocht je toch niet van je zorgen af kunnen komen, dan kun je altijd een test laten doen zodat je het bewijs van gezondheid in handen hebt.

Of zij een prostituee was weet ik niet. Echter hoefde ik niet te betalen. Na de seks kwam ik erachter dat het condoom was gescheurd in haar klaargekomen.

Nu ik thuis zit heb ik veel last van griepverschijnselen, verkoudheid, vermoeidheid en keelpijn. Ik was het voorval compleet vergeten en heb na thuiskomst gewoon seks gehad met een ander meisje, die nu dezelfde verschijnselen heeft.

Ik las dat dit de eerste fase van hiv kan zijn… Ik word helemaal gek hier. Ik ben zo bang dat ik zelf besmet ben en daarna dit meisje heb besmet. Prostituees zijn er in twee soorten om het eenvoudig te houden, namelijk de officiële prostituees in bordelen bijvoorbeeld en de prostituees die makkelijk gezegd zelf zaken doen op straat. In de regel kun je ervan uitgaan dat de officiële dames clean zijn als het om SOA gaat. Van de andere groep is het risico vrij groot dat er een SOA aanwezig is.

Dus, dat betreffende de prostituees. Toch denk ik dat het in jouw geval niet om een prostituee ging, en dan vooral omdat je niet hebt hoeven betalen. Dit komt zeer zelden voor als het om een prostituee gaat, tenzij zij 'vrij' is en het echt voor haar plezier doet.

Dat lijkt me helaas ook niet het geval en dan vooral omdat je een toerist was waar ze te makkelijk geld aan had kunnen verdienen. Dus, laten we het houden op een meisje dat op dat moment niet actief was in de seksindustrie. Daarvan valt helaas nooit zeker te zeggen of zij ergens mee besmet is of niet.

Je kunt gaan twisten over de grootte van de scheur in het condoom, over de eventuele aanwezigheid van menstruatie bloed, al dan niet zichtbaar enz, maar om het heel makkelijk te houden kun je je het best voorhouden dat er inderdaad wel risico is geweest. Het kleinste risico is immers ook een risico. Je symptomen kunnen natuurlijk allemaal toeval zijn, en de symptomen van het andere meisje ook als je haar met een gewone griep besmet zou hebben.

Toch zou ik je wel sterk aanraden je te laten testen, voor alle zekerheid! Ik zit ook steeds maar te denken: Ik word gek inmiddels. Ben zó ontzettend bang! Hoop dat je me kunt helpen. Nogmaals bedankt Reactie infoteur , Beste Anoniem, het is absoluut niet mogelijk. Je hoeft je er echt niet druk om te maken. Echter, zoals ik het bekijk gaat het bij jou veel te hoog zitten. Ik kan je helaas alleen feitelijke antwoorden geven, maar ik kan je op deze manier niet van die aanwezige angst afhelpen als het bij jou toch blijft rondspoken.

Als je er echt zo mee blijft zitten, dan is het een oplossing om een test te laten doen, zodat je de uitslag zwart op wit hebt. Ik denk dat dat je wel van je zorgen af kan helpen.

Zij heeft een klein beetje door mijn broek en boxer gevoeld aan mijn pik. Nu ben ik heel bang dat ik een soa opgelopen heb of zelfs hiv door aan haar borsten gelikt en gezogen te hebben. Ook maak ik me zorgen over een koortslip om die reden. Misschien heeft ze zichzelf wel voordat ik bij haar was gevingerd en wat vocht aan haar borsten gesmeerd.

We hebben overigens niet gezoend. Graag hoor ik hoe of wat, want ik ben onwijs bang. Reactie infoteur , Beste Anoniem, je hebt geen risico gelopen, dus je hoeft je geen zorgen te maken. Dit is misschien een heel kort antwoord, maar ik kan er verder helemaal geen informatie aan toevoegen. Dat kan je natuurlijk ook zien als een positief teken.

Je hebt geen risico gelopen. Linda , Is het zo dat als sperma uit het lichaam is dus hij is klaargekomen en het ligt even in de buitenlucht, dat het daarna dan wel veilig is om bijvoorbeeld op te likken. Reactie infoteur , Beste Linda, het is in dit geval goed om te weten dat voorvocht ook besmettelijk kan zijn. Hier heb je toch al snel mee te maken als het om orale seks gaat.

Het is inderdaad zo dat sperma niet meer besmettelijk is wanneer het een tijd uit het lichaam is en 'in de lucht' is.

HIV overleeft niet buiten een lichaam. Het is dus eigenlijk maar net hoe je het bekijkt. Als je iemand pijpt zonder condoom, dan loop je eigenlijk direct al risico door het voorvocht. Als dit echt een 'wens' van je is, om het zo even te noemen, dan zou ik het gewoon doen met een man waarvan je weet dat deze goed gezond is voor zover dit mogelijk is.

Rosa , Door een persoon tussen de vanaf 70 85 jaar , aangezien het nog als eens voorkomt dat zo'n persoon niet altijd het naaldje veilig op ruimt. Geen van de mensen is bekend of ze hiv hebben of niet, al hoewel het bij die leeftijdsgroep al bijna onmogelijk is volgens mij… Reactie infoteur , Beste Rosa, je kan niet besmet raken als je je met een vuil naaldje van een dag of langer oud prikt.

Het eventuele bloed aan de naald is dan al opgedroogd en als het al besmet zou zijn, dan leeft het HIV niet meer. HIV leeft niet buiten het lichaam niet lang. Je zou dan zeker geen risico lopen. Dat mensen van die leeftijd geen HIV kunnen hebben is echter een misvatting. Vroeger werden mensen met HIV zeker niet oud, maar tegenwoordig zijn er zulke goede medicijnen dat mensen zeker een goed en lang leven kunnen hebben met HIV.

Het is dus wel mogelijk dat iemand van 70 of ouder HIV heeft. Maar, dan nog zou je geen risico lopen wat betreft het naaldje. Wesly , Ik vraag mij af wanneer er een klein beetje bloed op mijn broodje was van iemand anders en ik heb last van wat tandvlees ontsteking en ik eet het op is er dan kans op besmetting?

Reactie infoteur , Beste Wesley, nee, dan heb je geen risico op besmetting. HIV leeft niet in de lucht. Een broodje bevindt zich 'in de lucht'.

Dit wil zeggen dat als er al besmet bloed op zou zitten, dat dit al buiten het lichaam van de besmette persoon is en daarmee jou niet meer kan besmetten.

Er is direct contact nodig tussen besmet en onbesmet lichaamsvocht, zonder tussenkomst van lucht of water. John , Het is in dit geval waarschijnlijk de vraag in hoeverre jij jouw vriendin vertrouwt op haar woord. Als jij van mening bent dat je dit niet kan, om welke reden dan ook, dan moet je je laten testen.

Als zij daadwerkelijk HIV heeft, dan heb je zeker risico gelopen. Jos , Ik heb hem gepijpt en er is sperma in mijn mond terecht gekomen. Hij neemt al lang medicatie en volgens hem is het virus niet meer overdraagbaar en besmettelijk.

Ik maak me hier wel enorme zorgen over… Loop ik een groot risico om ook HIV te krijgen? Alvast bedankt voor uw reactie. Groetjes Jos, Reactie infoteur , Beste Jos, veel punten in je verhaal kloppen. Het is inderdaad zo dat er op dit moment heel goede medicijnen zijn voor mensen met HIV. Deze HIV-remmers zorgen ervoor dat het virus aanzienlijk minder en minder snel schade aanricht aan het lichaam van de drager van HIV.

Ik vind het echt heel vervelend voor je, maar je hebt zeker risico gelopen en ik zou je dan ook heel dringend aanraden een test te laten doen, voor je eigen gezondheid en dat van mogelijke toekomstige bed partners. Natuurlijk hoop ik voor jou dat het loos alarm is! Johan , Ik was met men collega op het werk bezig met dozen aan te geven. Toen hij een doos aan mij gaf duwde hij met zijn nagels per ongeluk op mijn vinger. Daarna keek ik naar mijn vinger en ik zag dat er een sneetje van iets minder dan een halve cm was dat lichtjes begon te bloeden.

Zou ik kunnen besmet raken moest er toch een beetje bloed op zijn nagel geweest zijn? Reactie infoteur , Beste Johan, in theorie heb je geen risico gelopen. Dat wil zeggen dat er heel veel toevalligheden bij elkaar zouden moeten komen om wel risico gelopen te hebben, en dit is zo onwaarschijnlijk dat het vrijwel niet mogelijk is. Om besmet te raken is er direct contact tussen lichaamsvochten nodig, zonder tussenkomst van lucht of water.

De collega zou dan al een bloedende wond onder de nagel gehad moeten hebben, waarmee er vers bloed direct van zijn lichaam in dat van jou terecht zou moeten zijn gekomen. Ik denk dat het veilig is te zeggen dat je geen risico hebt gelopen. Arjan , Nu heb ik geen sperma in de mond gekregen en zijn we klaarkomen op elkaars buik. Ik had geen wonden in de mond of iets dergelijk.

Nu is hij een jaar na dat het gebeurd is uit de kast gekomen. Nu begin ik mij na al die jaren zorgen te maken, heb ik hiv? Ik zit helemaal in de stress en slaap slecht. Groetjes, Arjan Reactie infoteur , Beste Arjan, ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt. Gelukkig kan ik je gerust stellen, want je hebt geen risico gelopen. In dat opzicht kan je dus geen HIV opgelopen hebben. Wel is het mogelijk dat je een andere SOA opgelopen hebt.

De meeste SOA veroorzaken wel symptomen, dus dan had je waarschijnlijk allang wat gemerkt. Echter, er zijn een paar SOA die ongemerkt aanwezig kunnen zijn. Voor HIV hoef je zeker niet bang te zijn. Kees , Op een gegeven moment merkte zij op dat het condoom niet goed zat. Omdat er veel alcohol genuttigd was, weet ik niet meer zeker of hij gescheurd was of alleen niet goed zat. Daarna is er uiteraard een nieuwe condoom gebruikt.

Ik maak mij nu vreselijk zorgen, dat er een kans is dat ik geïnfecteerd ben geraakt. Hoe groot is deze kans? Reactie infoteur , Beste Kees, het risico dat je hebt gelopen is nihil. Op de eerste plaats is het risico van direct contact tussen lichaamsvochten speeksel uitgezonderd al vrij klein, daar het condoom direct verwisseld is en de eikel waarschijnlijk voortdurend in een condoom heeft gezeten.

Daarnaast worden erkende prostituees met grote regelmaat getest op SOA en werken zij zeer hygiënisch. Kan je besmet geraken als je van iemand anders broodje eet als hij eerst zelf al er van gebeten heeft. Moet ik mij niet ongerust maken moest er toch bloed van hem aan zijn en ik misschien een tandvlees ontsteking zou hebben? Reactie infoteur , Beste Wesly, het is niet mogelijk om besmet te raken door met een besmet persoon een broodje te delen of uit hetzelfde glas te drinken.

Wes , Na een massage van een half uur begon zij mij na het masseren van mijn gezicht en hoofd haar met veel olie te mastruberen aftrekken met de hand, zonder condoom. Deze aftrek sessie duurde ongeveer 2 minuten waarna zij het schoonmaakte met een handdoek. Heb ik bij het laten mastruberen een kans gelopen op HIV? Ik weet niet of zij wondjes etc op haar handen had. Ik had een abstract wondje van 1mm die niet bloede bij mijn billen, is er hierbij een kans op HIV?

Vergroot veel olie de kans op HIV of wordt het er door vermindert als dit in aanraking komt met bloed? Ik maak mezelf al 2 weken helemaal gek met het idee. Ik bedank jullie alvast voor jullie aandacht en tijd Reactie infoteur , Beste Wes, ik kan je gelukkig gerust stellen.

Je hebt geen risico gelopen op HIV. Olie heeft overigens geen invloed op het risico van besmetting hoger of lager , dus je hoeft je echt helemaal nergens zorgen om te maken. Ik begrijp dat je jezelf helemaal gek maakt met het idee dat er een mogelijkheid bestaat. Ik hoop dat je nu van die zorgen verlost bent! Het condoom ging stuk en zag bij het verwijderen van de penis een beetje bloed op me penis.

Hoe groot is de kans van een beetje bloed op de penis op hiv? Reactie infoteur , Beste Peter, om besmet te raken met HIV kan een enkel druppeltje besmet bloed dat in aanraking komt met jouw lichaamsvocht al voldoende zijn. De vraag is nu waar dat bloed precies vandaan kwam. Ik ben bang dat het heel moeilijk te achterhalen is of het van jou of van hem was. Daarnaast kunnen jullie toevallig net allebei een zweertje of iets dergelijks hebben gehad waar bloed uit kwam door de wrijving.

Juist omdat dit niet goed te achterhalen is, kan ik niet met zekerheid zeggen of je risico hebt gelopen of niet. Daarom zou ik je toch aanraden de huisarts te bezoeken voor een test.

Bram , Ik ga af en toe nog wel wat met haar eten. Ik wilde haar niet beledigen dus nam maar een hap. Hoe groot is de kans om zo besmet te raken? Vriendelijke Groetjes Reactie infoteur , Beste Bram, op de eerste plaats een groot compliment naar jou toe hoe je hiermee omgaat!

Het gebeurt helaas heel vaak dat mensen die de diagnose HIV krijgen ineens alle vrienden verliezen, omdat ze allemaal bang zijn besmet te raken. Ik kan me voorstellen dat jij hier ook op momenten zoals in de omschreven situatie moeite mee hebt, maar je blijft met haar omgaan. Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar is het te vaak niet, dus wat dat betreft complimenten voor jou!

Dan de situatie; je hebt absoluut geen risico gelopen door een hapje van het bolletje te nemen waar zij ook al een hap van had genomen. Speeksel, als hier al sprake van was, is in geen geval besmettelijk. Dus je hebt 0,0 risico gelopen en hoeft je echt nergens zorgen om te maken. Ik kan me voorstellen dat je er toch over na hebt gedacht, en ik kan me ook heel goed inleven in het feit dat je haar niet wilde beledigen, maar je hoeft je er niet druk om te maken.

Met mensen die HIV hebben kan je in principe hetzelfde omgaan op vriendschappelijke wijze dan, zoals in jouw situatie als met anderen die het niet hebben. Geniet gewoon lekker van de gezamenlijke etentjes! Jane , Ik heb getongzoend met een man die nog al wat scheurtjes aan zijn lippen had.

Ik heb onbeschermd sex gehad en heb mij 3 maanden daarna laten testen. Ze hebben de rapid test gebruikt. Is mijn test betrouwbaar of zou ik langer moeten wachten? Reactie infoteur , Beste Jane, het risico dat je door het zoenen iets opgelopen hebt is zeer klein.

Hier hoef je je zeker geen zorgen om te maken. Tegenwoordig zijn ze heel goed met testen. Als de test door een arts is uitgevoerd, dus niet middels een thuistest of iets dergelijks, dan mag je ervan uitgaan dat de uitslag betrouwbaar is, zeker na drie maanden. Laurens , Op zich vond ik het niet erg tot ik me realiseerde dat ze die wellicht bij andere mannen ook gebruikte wat ze toegaf!

Hoe groot is nu de kans op besmetting? Ik maak me grote zorgen! Alvast bedankt voor je antwoord. Reactie infoteur , Beste Laurens, gelukkig kan ik hier heel kort over zijn; je hebt totaal geen risico gelopen. Er bestaat alleen besmettingsgevaar wanneer er direct contact tussen besmet en niet besmet lichaamsvocht is. HIV leeft niet buiten het lichaam, dus ook niet op een dildo of ander voorwerp. Ben , Daarvoor alvast bedankt voor de geruststelling.

Maar nu, zoveel weken later, heb ik nog steeds last van spierpijn, gewrichtspijn en puistjes op mijn voorhoofd. Kan dit nog steeds psychosomatisch zijn. Verder ook onregelmatige stoelgang. Een psychiater zegt dat dat allemaal door angst kan zijn. Reactie infoteur , Beste Ben, allereerst natuurlijk heel graag gedaan voor de eerdere geruststelling. Ik ben blij dat je er iets aan hebt gehad. We zijn inderdaad alweer een tijdje verder en het is heel vervelend dat je nog steeds bepaalde klachten hebt.

Een psychiater kan inderdaad aangeven dat dit door angst kan komen, want dit is zeker mogelijk. Helaas heeft een psychiater niet altijd de medische kennis om ook andere oorzaken goed te kunnen bekijken. Hiervoor moet je echt bij een arts zijn, zoals je huisarts of een internist.

Ik kan je niet vertellen of het inderdaad angst is, of dat er lichamelijk toch ook nog iets anders met je aan de hand is. Hierin moet je op jezelf vertrouwen. Heb jij het gevoel dat er meer aan de hand is, maak dan zeker een afspraak bij de huisarts en vraag om uitgebreid bloedonderzoek. Misschien komt daar iets uit en kan er iets aan gedaan worden, misschien komt er niets uit en weet je dat je verder moet werken aan de angst.

In beide gevallen levert het je in elk geval wat meer duidelijkheid op. Ik hoop natuurlijk voor jou dat de klachten snel verdwijnen! Heb condoom gebruikt maar na een tijdje kreeg ik geen erectie meer.

Dus heb ik de condoom uitgedaan en heeft zij mij gepijpt. Toen hij terug hard was, heb ik dezelfde condoom terug aangedaan maar de verkeerde kant. Is er een risico dat ik nu besmet ben? Zij zegt dat ze niets heeft maar toch ben ik er niet gerust in. Kun je mij uw mening geven aub. Reactie infoteur , Beste Anoniem, ik begrijp dat je niet zomaar kunt uitgaan van het woord van een buitenlandse prostituee, en dat je je daarom zorgen maakt.

Je hoeft je geen zorgen te maken dat eventueel vocht van haar aan het condoom jou besmet heeft. Tussen het eerste gebruik van het condoom en het tweede heeft tijd gezeten, waardoor besmetting via die weg zeer onwaarschijnlijk is.

Daarom is er wel reden tot twijfel, vooral omdat het condoom onbetrouwbaar was. Ik acht het risico klein, maar een klein risico is ook een risico.

Daarom zou ik je wel adviseren in elk geval voor alle zekerheid een test te laten doen bij de huisarts. Je kunt het beter zeker weten. Cheetha , De man met wie ik een relatie had vertelde mij in nov dat hij pas te horen had gekregen dat hij hiv had. In jan heb ik me laten testen op hiv. De man die mij besmette was toen even uit mijn leven. Uit de test bleek dat ik geen hiv had. Na een maand kregen wij weer een relatie. In de mnd mei heeft ie mij anaal genomen.

Ook tijdens het pijpen heeel diep in m'n keel. Een week daarna werd ik ziek. Beetje grieperig en misselijk. Na een week ging het al weer beter. Omdat hij met deze akelige mededeling kwam heb ik mij ook laten testen, dus vanaf dec weet ik dat ik het ook heb. Beide voor de 3 e keer. Ik ben nu 54 en mijn man Mijn man ontkent dat hij mij besmet heeft maar ik denk er anders over.

Inmiddels zijn we al bijna 2 x gescheiden. Dit jaar is ons huwelijk een broer zus relatie geworden. Sex na 5 mnd. Vorig jaar ontdekte ik dat hij homosites bezocht. Vandaag ontdekte ik 2 condooms en een flesje poppers in z'n rugtas.

Help, Ik ben heeeeeel erg boos. Ik wacht nog even om alles op een rijtje te zetten en dan hak ik de knoop door. Ik ben zooooo verschrikkelijk boooooos. Reactie infoteur , Beste Cheetha, wat een verhaal! Natuurlijk kan ik me heel goed voorstellen dat je nu zo'n beetje op ontploffen staat. In der tijd heb je zelf het besluit genomen om het risico op HIV met de liefde op de koop toe te nemen, waarschijnlijk ook met het idee dat jullie toch altijd samen zouden blijven.

Dat je man nu beweert dat hij je niet besmet zou hebben, dat is natuurlijk de grootste onzin. Hij wist dat hij het had, hij heeft je netjes geïnformeerd, jullie hebben samen de keuze gemaakt daar niet veilig mee om te gaan en dat jij het dan ook zou krijgen, dat was eerder een weet dan een vraag.

Ik begrijp niet hoe hij dan nu ineens kan zeggen dat hij je niet besmet heeft. Misschien valt hij inderdaad ook op mannen. Dat zou voor jou natuurlijk verschrikkelijk zijn! Het zal inderdaad het einde van het huwelijk betekenen en dan komt eigenlijk pas naar voren wat HIV voor jou persoonlijk betekent. Zeker als je hem loslaat zal je waarschijnlijk last krijgen van een groot gevoel van spijt, met woede tegenover hem en jezelf.

Ik wil je enkel aanraden om achter de waarheid hierover proberen te komen, en mocht dat het einde van het huwelijk betekenen, zet dan alles op alles om de situatie te accepteren. Je kunt er niets meer aan veranderen, dus acceptatie is dan de beste optie die overblijft. Anders kost het je een gelukkig verder leven en dat is het zeker niet waard! Ik weet het; het is makkelijk praten.

Ik wens je heel veel sterkte! Bart , Ik ken hem al ruim een jaar dus het vertrouwen is er zover ik weet heeft hij het virus niet , toch maak ik me zorgen. Hij is niet klaargekomen in mijn mond, ik proefde enkel voorvocht. Ik maak me zorgen omdat ik al enkele weken plaatselijk ontstoken tandvlees het tandvlees onder drie tanden is licht ontstoken heb.

Enkel wanneer ik mijn tanden poets of op mijn tandvlees druk bloedt het. Kort daarna stopt het weer met bloeden. Bij het pijpen maak ik altijd veel speeksel aan en ik weet dat dat vertragend werkt voor het HIV virus.

Toch maak ik mij zorgen. Heb altijd al een enorm grote angst gehad om het virus op te lopen, zelfs bij de minst geringe kans denk ik meteen het ergste. Toch zit deze situatie me niet lekker. Kunt u mij advies geven op basis van het bovenstaande? Bart Reactie infoteur , Beste Bart, ontstoken tandvlees hoeft niet per definitie een opening voor HIV te vormen.

Echter, zowel voorvocht als sperma vormen een risico als je het binnen krijgt en dit hoeft niet via een wondje te zijn. Als ik het verhaal enkel daarop baseer, dan lijkt het me verstandig dat je je laat testen. Je zegt dat je deze jongen al langere tijd kent en de vraag is dan eerder in hoeverre je zeker bent dat hij niets heeft.

Helaas kan ik je dan ook niet geruststellen en kan ik je enkel adviseren om een test te laten doen. Als je het mij persoonlijk vraagt, dan denk ik dat het risico wel klein is. Maar, elk risico is er 1, en dit is toch wel iets waar je echt zekerheid over wilt hebben, voor je eigen veiligheid en die van anderen.

Ik zou dus toch voor alle zekerheid laten testen. Leo , Eerst gevingerd, dan veilige sex met condoom. Heb nadien gezien dat er wat bloed aan condoom hing en dat ze dus begin van haar regels had. Ik herinner me niet meer hoe ik het condoom net aangedaan heb, leek normaal, maar is er gevaar door met "besmette" vinger evt. Reactie infoteur , Beste Leo, ik begrijp je zorgen.

Het risico dat je hebt gelopen is zeer klein. Echter, ik ben altijd van mening dat een risico daadwerkelijk een risico is, hoe groot of klein deze ook mag zijn. Omdat er toch bloed bij betrokken is, zou ik in jouw geval het zekere voor het onzekere willen nemen het ook het allerkleinste risico serieus nemen.

Dit kan gewoon bij de huisarts. Nogmaals, ik denk niet dat er iets aan de hand is, maar een bevestiging is in deze situatie wel gewenst.

Desondanks dat ik al meerdere keren een bezoekje had gebracht aan dit massagesalon, was het toch de eerste keer dat er daadwerkelijk gevreeën werd. Zonder condoom Er is oraal contact geweest, evenals penetratie.

Ikzelf ben besneden maar ook intiem geschoren. Waardoor ik denk dat ik mss meer risico heb gelopen. Alles is vrij hygiënische verlopen zowel gewassen voor als na de daad , toch had ik een paar dagen na mijn bezoek een kriebel gevoel in de penis. Geen pijn bij het plassen, geen pijn in de balzak… Enkel een kriebel. Verder ook wel spierpijn en gewrichtspijn, maar daar ben ik altijd wel zeer gevoelig voor bij stress. Mijn grote bezorgdheid is echter wel onregelmatige stoelgang. De ene keer is die normaal en de andere keer heb ik diarree.

Soms lijkt het alsof ik geconstipeerd ben en de andere keer moet ik me haasten dat ik op het toilet zit. Maar mijn allergrootste angst is dat ik na het masturberen een vrij doorzichtige zaadlozing heb. Dit vindt ik op internet niet terug onder de symptomen van een soa besmetting. Kan u me hierover meer vertellen? Is dit normaal of kan dit ook door stress? Met dit hele verhaal was ik al eens gaan aankloppen bij het ITG.

Toch kan ik het niet uit mijn hoofd zetten en ben verschrikkelijk angstig. Na het lezen van jouw commentaren zeer fijn , hoop ik dat je me meer informatie kan geven. Met dank, Ben Reactie infoteur , Beste Ben, als je vrij snel na zo'n situatie dergelijke klachten ervaart, dan kan ik me voorstellen dat je je toch ongerust gaat maken. Het is wel heel goed en vooral ook heel eerlijk dat je aangeeft dat je de symptomen enkel ervaart als je je ermee bezig houdt.

Dit geeft eigenlijk al aan dat je enkel klachten hebt als je je zorgen maakt over je gezondheid. Het wil zeggen dat je angst om iets te hebben ervoor zorgt dat je daadwerkelijk iets hebt om je zorgen om te maken. Begrijp je wat ik bedoel? Zoals ik de situatie zo lees heb je absoluut geen risico gelopen en zal er ook niets aan de hand zijn. Stress kan wel veel lichamelijke klachten veroorzaken, zeker bij zorgen om je gezondheid. Probeer dit los te laten en je zal je zeker beter voelen.

Mocht je je zorgen toch niet los kunnen laten, laat dan een test doen om voor jezelf zwart op wit te hebben dat er niets aan de hand is.

Jonathan , Ik ben nu niet zeker of het wondje bedekt was door het condoom. Het wondje heb ik opgelopen ongeveer een tweetal weken voor 't contact met de prostituee en was nog niet echt toe, er was namelijk nog geen korstje op gegroeid en maak me nog altijd sinds toen enorm zorgen.

Ik ben toen de dag erop weer naar die prostituee geweest en heb haar gevraagd of ze misschien een of ander soa had en zij zei me dat ik me geen zorgen moest maken want ze zou zich - om de zoveel tijd - testen op soa's. De week erop ben ik bloed gaan laten trekken bij mijn huisarts en mijn testen waren in orde. De dokter zei wel dat ik na 3 maanden opnieuw testen moest laten doen voor HIV omdat men het niet direct kan vinden in je bloed pas na 3 maanden dus.

Nu is mijn vraag heb ik een groot risico op HIV? En na hoeveel tijd kan je je laten testen op HIV om zo goed als zeker te zijn van je uitslag? Want op het internet lees ik dat na 6 weken tijd je al zo goed als zeker kan zijn van je uitslag. Ik maak me er enorm veel zorgen over en zou het super vinden moest iemand mij hierbij helpen raad te geven. Reactie infoteur , Beste Jonathan, ik begrijp je zorgen heel goed, maar zoals ik het zo allemaal lees heb je zeker geen groot risico gelopen.

Het wondje was al wat ouder en daarmee is het risico klein dat er nog doorgang naar binnen was. Daarnaast is het inderdaad zo dat prostituees zich zeer regelmatig moeten laten onderzoeken en zij gaan altijd veilig te werk, dus de kans dat deze dame toch iets heeft is zeer klein. Een goed betrouwbare SOA-test kan eigenlijk wel heel snel. Het advies dat het na 3 maanden nog eens herhaald moet worden is vooral om het echt zeker te weten.

Ik denk niet dat je je zorgen hoeft te maken. Adrie , Gister seks gehad met een Thaise prostituee, veilig met condoom alleen tijdens de seks heb ik haar ook gevingerd, mijn vingers in haar mond gestopt en vervolgens met haar gezoend. Wat zijn hierbij de risico's? Alvast enorm veel dank Reactie infoteur , Beste Adrie, het risico dat je hebt gelopen is bijzonder klein.

In vaginaal vocht zit een minimale hoeveelheid HIV, in het geval de persoon daadwerkelijk besmet is. De concentratie wordt wel hoger als er menstruatiebloed bij komt, maar dit zal zeker niet het geval geweest zijn. Daarnaast is er geen direct contact geweest tussen het lichaamsvocht en jouw lichaamsvocht. Dit is in fases gebeurd, waardoor het risico echt te verwaarlozen is.

Zij heeft het ontzettend snel opgemerkt, en amper 2 seconde later was ze al gestopt. Ze beweerde bij hoog en bij laag dat ze niets had, en dat ze nu zelf ook ongerust is. En dat ze zich om de twee maanden laat controleren dat ze veilig is, ze luistert ook altijd heel aandachtig tijdens de daad of de condoom niet knapt, waardoor ze het snel opmerkt.

Dit geeft me enig vertrouwen dat ze idd geen HIV heeft. Echter heb ik daarna last gekregen van een branderig gevoel aan mijn penis.

Dat nu al paar dagen aanhoudt, vooral s'avonds. Lijkt de kans op HIV groot denk je? Ik word echt gek van de stress. Laat aub iets weten. Bedankt Reactie infoteur , Beste Peter, je hebt geen risico gelopen.

Er zijn meerdere factoren aanwezig, maar eigenlijk wijzen die er allemaal op dat er niets aan de hand is. Als je wel klachten ervaart, dan kan dit uiteraard een andere oorzaak hebben. Je kunt klachten krijgen door de zorgen en angsten die je hebt, maar er kan ook lichamelijk iets aan de hand zijn.

Mochten de klachten aanhouden, dan zou ik hiervoor wel de huisarts bezoeken. Van HIV zal echter geen sprake zijn.

Zoe , Mijn zoontje klaagde over pijn in de mond. Om hem gerust te stellen ging ze toen met haar vingers zijn tandjes langs om aan te geven dat hij die iig nog had. Mijn vraag is nu of mijn kind risico heeft gelopen mocht zij echt besmet zijn en als zij een wondje aan haar vinger had en mijn zoontje een wondje in de mond.

Ik maak me nu heel veel zorgen. Reactie infoteur , Beste Zoe, ik begrijp dat je je zorgen om je zoontje maakt. Gelukkig kan ik je wel mededelen dat er geen risico op besmetting bestaat. Natuurlijk zou er wel risico zijn als je zoontje een open wond had in zijn mond en zij een open wond aan haar vinger, maar dit is zeer onwaarschijnlijk. Geruchten over HIV zijn in de meeste gevallen niet erg geloofwaardig.

Als je je echt heel veel zorgen blijft maken, wat zeker niet nodig is maar wel begrijpelijk zou zijn, dan zou je hierover een gesprek met deze persoon aan kunnen gaan. Ga niet uit van geruchten, maar enkel van waarheden. Zeker als het om dit soort dingen gaat. Mensen zijn hard onder elkaar, ook als volwassenen, en dit soort dingen wordt nu eenmaal vaker in het openbaar gegooid na een ruzie, terwijl het niet waar is.

Ik zeg natuurlijk niet dat het niet waar is, want dat weet ik niet, maar er is maar 1 persoon die dit zeker kan weten. Ik begrijp wel dat dat een nogal ongemakkelijk gesprek is, maar ik denk dat de persoon in kwestie het zelf ook prettiger vindt als je met dit soort gedachten bij haar zelf aanklopt dan bij bekenden die het eigenlijk ook niet weten.

Dat maakt het gerucht alleen maar groter en het levert niets op. Dus, om een lang verhaal kort te maken; er is geen risico geweest in deze situatie, maar als je je toch zorgen blijft maken, ga dan gewoon de informatie na of het inderdaad klopt. Sofie , Ik heb haar onlangs gevingerd terwijl ik een nog niet geheeld wondje kleine snee van een dag oud aan mijn hand had.

Ik ben er zeker van dat er vaginaal vo vocht opgekomen is. Ook hebben wij weleens een dildo van elkaar gebruikt. Hoe groot is de kans op een besmetting met hiv? Alvast bedankt Reactie infoteur , Beste Sofie, waarschijnlijk zat er al een korstje op het wondje, waardoor de doorgang gesloten was. Je hoeft je enkel zorgen te maken als er direct contact is tussen besmet lichaamsvocht en niet-besmet lichaamsvocht.

Hierbij is speeksel uitgesloten. Ook de concentratie in vaginaal vocht is zeer laag. Met tussenkomst van een dildo is er geen direct contact. Wel is het belangrijk dat je de mogelijkheid op de aanwezigheid van HIV bespreekt als je in een relatie bent.

Als partner hoor je te weten over eventuele aandoeningen, zeker als iets besmettelijk is. Ik zou je daarom wel aanraden dit eens te bespreken. Ik begrijp wel dat dat moeilijk is, maar als je verder wilt met de relatie is het wel nodig.

Glenn , Dank voor je moeite hier en het delen van je kennis. Ik heb sinds een paar weken leuk contact met een jongen en we hebben toch wel een hele goede klik. Nu heeft hij mij laatst verteld dat hij seropositief is en middels medicatie een prima kwaliteit van leven heeft.

Ik ben zelf verpleegkundige en weet in principe ook best veel over dit onderwerp en de medicamenteuze behandeling. Maar mijn date vertelde dus ook dat tegenwoordig is bewezen dat besmettingsgevaar zo goed als nihil is wanneer er consequent en therapietrouw met de medicamenteuze behandeling wordt omgegaan. Dit zou wetenschappelijk onderzocht zijn. Wel gaf hij aan nooit onveilige seks te hebben en altijd het zekere voor het onzekere te nemen.

Maar ook een condoom is geen garantie natuurlijk. Zou jij me misschien wat meer informatie hierover kunnen geven? En hoe kan bij anale seks het risico het laagst worden gehouden? Reactie infoteur , Beste Glenn, dank je wel voor je compliment, en alvast graag gedaan!

Ik kan me voorstellen dat het heel lastig is als iemand waar je toekomst in ziet aangeeft dat deze HIV heeft. Dat is toch altijd iets waar je geen rekening mee houdt. Gelukkig is het inderdaad allang niet meer zo dat dit een relatie in de weg hoeft te staan.

Daarbij heb je al veel kennis door je medische achtergrond, waardoor je er waarschijnlijk al wat makkelijker in staat.

Belangrijk om te weten is dat iemand met HIV altijd besmettelijk is, ook als deze heel stipt alle behandelingen en medicatie volgt. Medicatie zorgt er vooral voor dat de kwaliteit van leven behouden blijft en dat het virus aanzienlijk minder effect op het lichaam heeft, maar het maakt het virus in geen geval 'onschadelijk'. Als je dus seksueel contact met deze persoon hebt, dan is bescherming in de vorm van een condoom dus echt nodig.

Voor anaal contact is het belangrijk dat er condooms worden gebruikt die hiervoor geschikt zijn. Die zijn steviger en kunnen meer druk aan, waardoor de bescherming optimaal is. Als jullie op den duur echt serieus met elkaar zijn, dan zou je altijd eens langs de huisarts kunnen gaan om dit te bespreken. Een arts kan je adviseren over de mogelijkheden die er allemaal zijn om een normale relatie te hebben waarbij 1 van de 2 personen HIV heeft. Het is inderdaad zo dat een condoom geen garantie geeft, maar het is wel de beste garantie die je kan hebben.

Over het algemeen zijn condooms zeer betrouwbaar bij goed gebruik. Daarom is het ook belangrijk dat je bij anaal contact speciale condooms gebruikt voor anaal contact. Bij een normaal condoom is het risico dat het scheurt groter. Houd hier dus rekening mee. Willen jullie toch weer een stapje verder, laat je dan adviseren door de huisarts.

Ik hoop dat je hier iets mee kan! Ano , Ik was onder invloed van alcohol en kreeg haast geen erectie. Ik ben besneden btw. Ik heb geprobeerd haar te penetreren en ik heb er zonder erectie misschien 40 a 50 seconden ingezeten erin proppen toen ik erinzat ging ik een paar keer heen en weer maar omdat hij niet hard werd haalde ik em eruit. T lukte niet en heb em er dus uitgehaald.

Ik had haar ervoor gevingerd en gebeft. Ik heb volgens mij geen bloed gezien, maar nu ben ik heeeeel erg bang voor hiv. Ik heb nu na 8 weken keelpijn rechts last van t slikken alleen.

Dit is na 3 dagen al over gegaan. Mijn dokter zei 3 weken terug dat ik geen test hoef te doen en dat ik gezien de situatie nauwelijks kans op hiv heb. Toch maak ik me nu zorgen door die keelpijn na 8 weken. Ik heb geen koorts of misselijkheid etc. Ik sliep wel met me ventilator aan, maar toen ik wakker werd had ik geen keelpijn. Ik kreeg in de avond pas last van slikken. Alvast bedankt voor je hulp!

Reactie infoteur , Beste Ano, zoals het op mij overkomt heb je inderdaad gewoon een koudje te pakken gehad met je keelpijn. Dit kan je al eerder oplopen voordat je de verschijnselen krijgt, dus bijvoorbeeld in de nacht een ventilator aan en pas de volgende avond, of zelfs een dag of twee later, verschijnselen van verkoudheid e.

Het risico dat je hebt gelopen is te verwaarlozen, maar er zit wel een 'maar' aan vast. In vaginaal vocht zit inderdaad een lage concentratie HIV. Het kan wel besmetten, maar het risico is kleiner als bijvoorbeeld bij sperma, waarin de concentratie hoog is. Echter, in bloed zit ook een hoge concentratie. Mocht zij net ongesteld zijn geweest en zo weinig bloed nog in het vocht hebben dat het niet opvalt op het zicht, dan is het risico wel groter.

Als je jezelf echt gerust wilt stellen, dan zou ik toch een test doen zodat je zekerheid hebt. Michael , Ik heb mij laatst en mijn vriendin moeten verdedigen tegen twee man die achter af HIV besmet zijn drugsgebruik. Daarbij heb ik een persoon verwond en daarbij ook een heel klein miezerig wondje opgelopen niet diep, mijn knokkel van mijn hand.

Hij begon na het contact 5 sec. Mijn vriendin kreeg zijn bloed vers bloed op haar handen zonder wondjes. De vele vragen hier onder mij gaan voornamelijk over geslacht gemeenschap en dit is dus iets anders maar des niet te min zijn wij zeer gestrest hierdoor ook omdat wij een kinderwens hebben en dat nu dus even stil ligt.

Ik hoop dat u mij zou kunnen antwoorden. Alvast bedankt voor uw moeite en voor uw werk. Reactie infoteur , Beste Michael, wat een ontzettend naar verhaal! Het is inderdaad zo dat de meeste mensen zich zorgen maken om een mogelijke besmetting door seksuele activiteiten, maar ik kan me heel goed voorstellen dat dit ook een situatie is waar jullie je veel zorgen om maken. Zoals jij het vertelt, heb je toch een wondje waarschijnlijk oppervlakkige schaafwond opgelopen die later pas begon te bloeden.

De vraag is daarmee eigenlijk of dit op enig moment in aanraking is gekomen met besmet bloed. Een verse schaafwond, hoe klein ook, kan doorgang bieden tot het virus, ook als het niet bloed of later pas bloed. De huid is beschadigd en dat is eigenlijk voldoende om van een risico te spreken. Dat je vriendin behoorlijk wat bloed op haar handen gekregen heeft baart me toch wel zorgen.

Je zegt dat zij geen open wondjes had gelukkig , maar toch is het een angstige gedachte. Je weet de grote lijnen, maar details meestal niet. Jij kunt waarschijnlijk niet zeggen of er een druppel bloed op dat schaafwondje is gevallen, dat door aanraking met kleding alweer verdwenen was toen jij het wondje opmerkte.

Dat is in dit geval juist de narigheid. Dit vooral omdat kleine details verloren gaan en je daardoor niet alles goed in kunt schatten. Jezelf verdedigen is een moeilijke taak, zeker als je ook nog een vrouw te beschermen hebt, en je bent toch boos, angstig, gespannen en ga zo maar door. Deze emoties zorgen er toch voor dat je niet alles meer helder hebt als het om kleine details gaat. Nadeel is dat juist een klein detail een boosdoener kan zijn. Ik denk niet dat het nodig is om jullie zorgen te maken, maar ik zou toch voor alle zekerheid wel een test laten doen.

Je kunt het maar beter zeker weten, zodat je het los kunt laten en verder kunt. Zet niet jullie leven op de stop, want dat is het niet waard. Dat zijn zij niet waard en jullie verdienen beter. Laat jullie dus voor de zekerheid testen en probeer het verder een plekje te geven. Heel veel succes en sterkte, ook met het verwerken van het hele voorval, en natuurlijk ook erg bedankt voor het compliment! Nu heb ik griep verschijnselen als vermoeidheid, verkoudheid en misselijkheid en maak me toch wat zorgen.

Toch kan het ook zijn dat je je zo beroerd voelt omdat er meer aan de hand is. Mocht je iets opgelopen hebben, dan komt dat nu zeker naar voren in een test. Ik hoop natuurlijk voor je dat het niet anders dan een gewoon griepje is. Marieke , Met die vinger, vingert hij een vrouw. Hoeveel risico loopt de vrouw op soa en in het bijzonder hiv stel dat de man hiv besmet is. Het verbaast me dat ik honderden sites kan vinden die vertellen hoe weinig risico de man hierdoor loopt stel de vrouw is hiv besmet, maar niet 1 site die kan vertellen hoeveel risico de vrouw loopt stel die man gaat met zijn vingerwondje in de vrouw.

Ik neem aan dat dat ook een risico voor de vrouw is? Of zie ik dat verkeerd? Reactie infoteur , Beste Marieke, je hebt inderdaad gelijk. Over het algemeen wordt er veel meer geschreven over risico's onder mannen, en dat komt vooral omdat er daar nogal wat vooroordelen over bestaan helaas.

Je kunt eigenlijk de regel aanhouden dat wanneer besmet lichaamsvocht direct zonder tussentijd, lucht of water in aanraking komt met ander lichaamsvocht, dat er risico op besmetting bestaat. Hierbij is speeksel wel uitgesloten. Het is dus inderdaad zo dat je als vrouw risico loopt wanneer besmet bloed in aanraking komt met de vagina.

Ik praat liever nooit over groot risico of klein risico, omdat ieder risico gevaarlijk is. Maar, als het dan toch moet, is het risico wel kleiner dan bijvoorbeeld bij onbeschermde penetratie. Echter, als de vinger met open wond de vagina daadwerkelijk in gaat, dan is het risico alweer aanzienlijk groter. Maar, heel kort door de bocht, er is altijd risico wat dit betreft. Besmet bloed dat in aanraking komt met lichaamsvocht van een vrouw vormt inderdaad gevaar.

Ik hoop dat dit je vraag goed heeft beantwoord! Portable , We hebben eerst enkel met de handen gewerkt, vervolgens heeft ze mij 1 keer gepijpt zonder condoom.

Ik ben nog nooit in haar mond klaar gekomen altijd eruit en zo ook omgekeerd.klein kutje grote lul ouwe lullen sex

We hebben al van alles geprobeerd zoals glijmiddel en diverse standjes maar het blijft pijn doen. Ik heb er bij vorige relaties nooit last van gehad, maar dan waren ze ook kleiner. Ik heb mijn vriendinnen al om raad gevraagd maar deze zien het probleem niet en maken er grapjes over dat ik hem wel naar hen langs mag sturen. Pijpen gaat wel goed, maar ik blijf het sperma vies vinden!! Ik weet dat ik hem er een plezier mee doe, dus ik laat het toe en bovendien doet hij het ook erg lekker en kom ik geregeld tot een climax.

We zouden graag allebei vaginale sex hebben, maar waarom doet het zo'n pijn??? Ben ik soms te nauw en is hier iets aan te doen??? Is er een bepaald standje wat het wat minder pijnlij maakt?? Size does matter in dit geval. Anoniem woensdag 15 juni Fame woensdag 15 juni Ruil hem in voor een ED! Dat is wat je nodig hebt! Doet het pijn omdat hij zo'n dikke lul heeft, of heb je last van de lengte? Qua dikte; een vagina is enorm elastisch en tenzij de boel " droog loopt " of jij vaginistisch Google is je vriend zou dat moeten passen.

Is het de lengte, dan zijn er natuurlijk allerhande standjes sex positions levert een hele berg hits op die je uit kunt proberen; vooral die waar jij in control bent. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Ik had niet van die snelle reacties verwacht, maar wat ik bedoel is dat hij mij zo lekker oraal bevredigd. En ik snap de reactie van femminile niet zo goed Meid, er kan zelfs een kind door. Dus zeker een pik. Dat is meteen een goede manier om de boel wat op te rekken.

Misschien heb je last van vaginisme? Ik zou er eens met je gynaecoloog of huisarts over praten. De lengte kan lastig zijn als hij daarmee tegen je baarmoederwand stoot, dat kan pijnlijk aanvoelen waardoor de lust weg zakt. Het is dan handiger om een ander standje te proberen, bijv. Mayaelf woensdag 15 juni Ik snap Femm wel, naamsverwisseling, het onderwerp waar zij het over heeft is ook een michelle, maar wel een andere.

Dacht eerst ook dat ik dezelfde voor me had, uit loepje bleek anders. Als je pijn hebt bij diep stoten én niet bij binnenkomst, kan hij qua lengte idd te groot zijn én dan is bv. Kan je aangeven wat voor pijn het is én wanneer je er last van hebt? Wanneer ben je jarig, Meds? Je leest toch zo graag? Je kunt het maar beter zeker weten! Bert , Heb sindsdien een irriterend gevoel rond en onder de balzak.

Heb schrik dat ik een soa, hiv heb opgelopen met deze one night stand. Ik lees ook dat deze symptomen ook door de angst kan zijn iets opgelopen te hebben. Is de kans groot dat het effectief om een besmetting gaat?

Gr, bert Reactie infoteur , Beste Bert, het kan inderdaad zijn dat je symptomen ervaart omdat je bang bent iets opgelopen te hebben. Door de angst en zorgen hierover kan je lichaam hierop reageren door daadwerkelijk vreemde symptomen te uiten. Aan de andere kant kan het helaas ook zo zijn dat het echte symptomen zijn en dat er wel iets aan de hand is.

Als de betreffende persoon een SOA heeft, dan kan je heel goed besmet zijn geraakt. Ik zou je daarom aanraden om een test te laten doen bij de huisarts. Ivan , Ik ben namelijk niet zeker dat er een condoom is gebruikt omwille van ik in een zatte bui was. Daarbuiten heb ik reeds een lange tijd een vaste relatie met iemand en uit angst heb ik dit niet durven vertellen aan mijn partner, waar ik na risico maand geleden al verschillende keren seksueel contact heb gehad met mijn vaste partner.

Ik maak me zorgen om haar toekomst en die van mij, voel me zo schuldig. Is de kans groot na 1 maand risico met de prostituee dat ik een mogelijke hiv op overgedragen aan mijn partner? Alvast bedankt voor je reactie. Hier zit helaas geen tijdsbestek aan vast. Dat klinkt oneerbiedig, maar het is even de enige manier waarop ik het verschil kan aangeven.

Vanzelfsprekend is het risico bij een erkend prostituee vele malen kleiner en in de meeste gevallen te verwaarlozen. Omdat je eigenlijk weinig met zekerheid kan zeggen over de situatie betreffende condoom e.

Je kan het maar beter zeker weten. Je kunt hiervoor gewoon naar de huisarts. Deze heeft zwijgplicht, waardoor je partner het nooit te weten zal komen als jij dit niet wilt. Als er uit de test komt dat je een SOA hebt opgelopen, ongeacht welke, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je je partner inlicht. Dit is moeilijk, maar echt heel belangrijk voor haar gezondheid en toekomst.

Jhon , Ben ik veilig op zo een manier? Reactie infoteur , Beste Jhon, helaas ben je niet veilig op deze manier. Het is inderdaad zo dat mannen die besneden zijn de controle over hygiëne veel beter in handen hebben. Een besneden penis heeft minder ruimte om 'viezigheid' of niet lichaamseigen stoffen in op te slaan als het ware.

Hierdoor is de penis schoner en ook eenvoudiger te reinigen. Echter, ook als je op deze manier te werk gaat na onbeschermde seks is besmetting met een SOA en dit hoeft niet per definitie HIV te zijn niet uit te sluiten. Ik hoop dat je hier iets aan hebt voor in de toekomst. Allebei niet klaar gekomen bij het voorspel Reactie infoteur , Beste Anoniem, je hebt inderdaad risico gelopen. Besmetting heeft helaas niets te maken met het feit of er iemand is klaargekomen of niet, en het heeft ook niets te maken met de tijd in minuten of seconden waarin er contact is geweest.

Een enkele seconde kan al genoeg zijn om besmet te raken. Alles wat ervoor nodig is, is direct contact. Omdat er direct onbeschermd contact is geweest, zou ik je toch aanraden je te laten testen.

Ik hoop natuurlijk dat er niets aan de hand is. Bij thuiskomt thuis heb ik met mijn handen mijn onderbroek aangeraakt tijdens het plassen en daarna ben ik gaan slapen, vlak voor het opstaan heb ik mezelf in bed met onderbroek nog aan afgetrokken, kan dit kwaad, denkt u… qua soa's, hepatitus-B? Groetjes, Anoniem Reactie infoteur , Beste Anoniem, je hoeft je geen zorgen te maken.

Gedroogd bloed is in geen geval besmettelijk. Het is voor de hygiëne natuurlijk wel heel goed dat je regelmatig je handen wast als je in een hotel werkt en regelmatig met zaken in aanraking komt waar gasten ook mee in aanraking zijn gekomen.

Hou dan zeker vol wat dat betreft, maar om SOA hoef je je echt geen zorgen te maken. Arno , Ik heb daardoor sperma in mijn mond gekregen. Ik zit nog binnen de 72 uur en vraag mij af of een PEP behandeling noodzakelijk is. We hebben geen anale sex gehad. Reactie infoteur , Beste Arno, op ieder moment dat je denkt dat je risico hebt gelopen kan een PEP behandeling waardevol zijn. Zodra je in aanraking komt met lichaamsvocht van anderen waarvan je niet weet in hoeverre zij gezond zijn speeksel uitgezonderd is het verstandig om hier direct aandacht aan te besteden.

Daarnaast is het verstandig om na dit soort dingen voor alle zekerheid een test te laten doen bij de huisarts voor andere SOA. Nieuwsgierig , Dit maakt het dan wel bijzonder vreemd dat je er nog altijd last van hebt, want dan ligt de oorzaak toch duidelijk ergens anders. Heb je dit al eens met de huisarts besproken? Als de zwelling steeds vanzelf weggaat en je hebt er verder geen last van, dan zou ik me er niet te druk om maken. Maar als je er last van hebt, dan moet je het toch eens na laten kijken door een huisarts.

Ik denk overigens niet dat het met een SOA te maken heeft. De wratten zouden heel goed genitale wratten geweest kunnen zijn, en dit is een SOA, maar als je daar geen last meer van hebt gehad, dan mag je ervan uitgaan dat dat het ook was. Genitale wratten kunnen wel altijd terugkeren bij een verminderde weerstand.

Dus, als je je zorgen maakt om deze aparte zwelling, bespreek het dan eens met je huisarts. Ik heb hier helaas ook geen helder antwoord op. Heb je dan kans op hiv-aids? Kwam niet echt bloed bloed uit maar wel rode stippeltjes? Reactie infoteur , Beste anoniem, het risico dat je HIV oploopt door middel van een zuigzoen is nihil. Ik begrijp wel wat je bedoeld, met die rode stippeltjes, maar je hoeft je geen zorgen te maken dat je op deze manier HIV oploopt gelukkig!

Laats heb ik onveilige sex gehad met een vrouw in Ierland. Na de sex werd ik binnen een week grieperig hoofdpijn, snotterig, brandende ogen. Geen kwaad bewust en nog sex gehad met twee vaste bedpartners.

Deze twee vrouwen hebben binnen twee weken dezelfde symptomen. Is de angst terecht op het vermoeden om hiv opgelopen te hebben bij de 28 jarige dame met twee kinderen? Hoor het graag van jullie… Groetjes, P.

Reactie infoteur , Beste anoniem, het zou allemaal op puur toeval kunnen berusten. Als jij een gewone griep onder de leden hebt, dan is het goed mogelijk dat je de twee vaste bedpartners hiermee besmet hebt en dat zij vanzelfsprekend ook vlak daarna last krijgen van griepsymptomen. Echter, er zijn mensen die na besmetting met HIV ook griepsymptomen ervaren. Daarom is het niet uit te sluiten dat het om HIV-besmetting gaat.

Ik zou je dan ook sterk aanraden een test te laten doen voor alle zekerheid. Ik hoop dat er niets aan de hand is en dat het echt toeval is. Evert , Afgelopen heb ik een client met hiv een hand gegeven. Ik heb aan de buitenkant van mijn wijsvinger een klein wondje zitten met een korstje er op. Ik heb geen bloed gezien, ben er zelfs niet zeker van of hij met die kloof mij hand heeft aangeraakt.

Pff, want zit een psyche van een mens toch gek in elkaar. Ik weet niet zo goed wat het beste is om te doen voor mij nu. Groet Reactie infoteur , Beste Evert, je zegt het zelf al een beetje; 'de psyche van de mens zit raar in elkaar'. Je kan zelf het idee hebben dat er niets aan de hand is en ondertussen gaat je geest toch een beetje met je op de loop, waardoor je angstig wordt en de zorgen alleen maar groter.

Je hebt geen risico gelopen door deze persoon een hand te geven. Dit zou alleen mogelijk zijn bij open wonden, en dat had je zeker als verpleegkundige wel gemerkt.

Je hoeft niet bang te zijn voor een besmetting. Mocht je toch niet van je zorgen af kunnen komen, dan kun je altijd een test laten doen zodat je het bewijs van gezondheid in handen hebt. Of zij een prostituee was weet ik niet. Echter hoefde ik niet te betalen. Na de seks kwam ik erachter dat het condoom was gescheurd in haar klaargekomen. Nu ik thuis zit heb ik veel last van griepverschijnselen, verkoudheid, vermoeidheid en keelpijn.

Ik was het voorval compleet vergeten en heb na thuiskomst gewoon seks gehad met een ander meisje, die nu dezelfde verschijnselen heeft. Ik las dat dit de eerste fase van hiv kan zijn… Ik word helemaal gek hier.

Ik ben zo bang dat ik zelf besmet ben en daarna dit meisje heb besmet. Prostituees zijn er in twee soorten om het eenvoudig te houden, namelijk de officiële prostituees in bordelen bijvoorbeeld en de prostituees die makkelijk gezegd zelf zaken doen op straat.

In de regel kun je ervan uitgaan dat de officiële dames clean zijn als het om SOA gaat. Van de andere groep is het risico vrij groot dat er een SOA aanwezig is. Dus, dat betreffende de prostituees. Toch denk ik dat het in jouw geval niet om een prostituee ging, en dan vooral omdat je niet hebt hoeven betalen.

Dit komt zeer zelden voor als het om een prostituee gaat, tenzij zij 'vrij' is en het echt voor haar plezier doet. Dat lijkt me helaas ook niet het geval en dan vooral omdat je een toerist was waar ze te makkelijk geld aan had kunnen verdienen.

Dus, laten we het houden op een meisje dat op dat moment niet actief was in de seksindustrie. Daarvan valt helaas nooit zeker te zeggen of zij ergens mee besmet is of niet. Je kunt gaan twisten over de grootte van de scheur in het condoom, over de eventuele aanwezigheid van menstruatie bloed, al dan niet zichtbaar enz, maar om het heel makkelijk te houden kun je je het best voorhouden dat er inderdaad wel risico is geweest.

Het kleinste risico is immers ook een risico. Je symptomen kunnen natuurlijk allemaal toeval zijn, en de symptomen van het andere meisje ook als je haar met een gewone griep besmet zou hebben. Toch zou ik je wel sterk aanraden je te laten testen, voor alle zekerheid!

Ik zit ook steeds maar te denken: Ik word gek inmiddels. Ben zó ontzettend bang! Hoop dat je me kunt helpen. Nogmaals bedankt Reactie infoteur , Beste Anoniem, het is absoluut niet mogelijk. Je hoeft je er echt niet druk om te maken. Echter, zoals ik het bekijk gaat het bij jou veel te hoog zitten. Ik kan je helaas alleen feitelijke antwoorden geven, maar ik kan je op deze manier niet van die aanwezige angst afhelpen als het bij jou toch blijft rondspoken.

Als je er echt zo mee blijft zitten, dan is het een oplossing om een test te laten doen, zodat je de uitslag zwart op wit hebt. Ik denk dat dat je wel van je zorgen af kan helpen. Zij heeft een klein beetje door mijn broek en boxer gevoeld aan mijn pik. Nu ben ik heel bang dat ik een soa opgelopen heb of zelfs hiv door aan haar borsten gelikt en gezogen te hebben. Ook maak ik me zorgen over een koortslip om die reden.

Misschien heeft ze zichzelf wel voordat ik bij haar was gevingerd en wat vocht aan haar borsten gesmeerd. We hebben overigens niet gezoend.

Graag hoor ik hoe of wat, want ik ben onwijs bang. Reactie infoteur , Beste Anoniem, je hebt geen risico gelopen, dus je hoeft je geen zorgen te maken. Dit is misschien een heel kort antwoord, maar ik kan er verder helemaal geen informatie aan toevoegen. Dat kan je natuurlijk ook zien als een positief teken.

Je hebt geen risico gelopen. Linda , Is het zo dat als sperma uit het lichaam is dus hij is klaargekomen en het ligt even in de buitenlucht, dat het daarna dan wel veilig is om bijvoorbeeld op te likken. Reactie infoteur , Beste Linda, het is in dit geval goed om te weten dat voorvocht ook besmettelijk kan zijn. Hier heb je toch al snel mee te maken als het om orale seks gaat. Het is inderdaad zo dat sperma niet meer besmettelijk is wanneer het een tijd uit het lichaam is en 'in de lucht' is.

HIV overleeft niet buiten een lichaam. Het is dus eigenlijk maar net hoe je het bekijkt. Als je iemand pijpt zonder condoom, dan loop je eigenlijk direct al risico door het voorvocht. Als dit echt een 'wens' van je is, om het zo even te noemen, dan zou ik het gewoon doen met een man waarvan je weet dat deze goed gezond is voor zover dit mogelijk is.

Rosa , Door een persoon tussen de vanaf 70 85 jaar , aangezien het nog als eens voorkomt dat zo'n persoon niet altijd het naaldje veilig op ruimt. Geen van de mensen is bekend of ze hiv hebben of niet, al hoewel het bij die leeftijdsgroep al bijna onmogelijk is volgens mij… Reactie infoteur , Beste Rosa, je kan niet besmet raken als je je met een vuil naaldje van een dag of langer oud prikt.

Het eventuele bloed aan de naald is dan al opgedroogd en als het al besmet zou zijn, dan leeft het HIV niet meer. HIV leeft niet buiten het lichaam niet lang. Je zou dan zeker geen risico lopen. Dat mensen van die leeftijd geen HIV kunnen hebben is echter een misvatting. Vroeger werden mensen met HIV zeker niet oud, maar tegenwoordig zijn er zulke goede medicijnen dat mensen zeker een goed en lang leven kunnen hebben met HIV. Het is dus wel mogelijk dat iemand van 70 of ouder HIV heeft.

Maar, dan nog zou je geen risico lopen wat betreft het naaldje. Wesly , Ik vraag mij af wanneer er een klein beetje bloed op mijn broodje was van iemand anders en ik heb last van wat tandvlees ontsteking en ik eet het op is er dan kans op besmetting?

Reactie infoteur , Beste Wesley, nee, dan heb je geen risico op besmetting. HIV leeft niet in de lucht. Een broodje bevindt zich 'in de lucht'. Dit wil zeggen dat als er al besmet bloed op zou zitten, dat dit al buiten het lichaam van de besmette persoon is en daarmee jou niet meer kan besmetten. Er is direct contact nodig tussen besmet en onbesmet lichaamsvocht, zonder tussenkomst van lucht of water. John , Het is in dit geval waarschijnlijk de vraag in hoeverre jij jouw vriendin vertrouwt op haar woord.

Als jij van mening bent dat je dit niet kan, om welke reden dan ook, dan moet je je laten testen. Als zij daadwerkelijk HIV heeft, dan heb je zeker risico gelopen. Jos , Ik heb hem gepijpt en er is sperma in mijn mond terecht gekomen. Hij neemt al lang medicatie en volgens hem is het virus niet meer overdraagbaar en besmettelijk. Ik maak me hier wel enorme zorgen over… Loop ik een groot risico om ook HIV te krijgen?

Alvast bedankt voor uw reactie. Groetjes Jos, Reactie infoteur , Beste Jos, veel punten in je verhaal kloppen. Het is inderdaad zo dat er op dit moment heel goede medicijnen zijn voor mensen met HIV.

Deze HIV-remmers zorgen ervoor dat het virus aanzienlijk minder en minder snel schade aanricht aan het lichaam van de drager van HIV. Ik vind het echt heel vervelend voor je, maar je hebt zeker risico gelopen en ik zou je dan ook heel dringend aanraden een test te laten doen, voor je eigen gezondheid en dat van mogelijke toekomstige bed partners.

Natuurlijk hoop ik voor jou dat het loos alarm is! Johan , Ik was met men collega op het werk bezig met dozen aan te geven. Toen hij een doos aan mij gaf duwde hij met zijn nagels per ongeluk op mijn vinger. Daarna keek ik naar mijn vinger en ik zag dat er een sneetje van iets minder dan een halve cm was dat lichtjes begon te bloeden.

Zou ik kunnen besmet raken moest er toch een beetje bloed op zijn nagel geweest zijn? Reactie infoteur , Beste Johan, in theorie heb je geen risico gelopen. Dat wil zeggen dat er heel veel toevalligheden bij elkaar zouden moeten komen om wel risico gelopen te hebben, en dit is zo onwaarschijnlijk dat het vrijwel niet mogelijk is. Om besmet te raken is er direct contact tussen lichaamsvochten nodig, zonder tussenkomst van lucht of water.

De collega zou dan al een bloedende wond onder de nagel gehad moeten hebben, waarmee er vers bloed direct van zijn lichaam in dat van jou terecht zou moeten zijn gekomen. Ik denk dat het veilig is te zeggen dat je geen risico hebt gelopen. Arjan , Nu heb ik geen sperma in de mond gekregen en zijn we klaarkomen op elkaars buik.

Ik had geen wonden in de mond of iets dergelijk. Nu is hij een jaar na dat het gebeurd is uit de kast gekomen. Nu begin ik mij na al die jaren zorgen te maken, heb ik hiv? Ik zit helemaal in de stress en slaap slecht. Groetjes, Arjan Reactie infoteur , Beste Arjan, ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt. Gelukkig kan ik je gerust stellen, want je hebt geen risico gelopen.

In dat opzicht kan je dus geen HIV opgelopen hebben. Wel is het mogelijk dat je een andere SOA opgelopen hebt. De meeste SOA veroorzaken wel symptomen, dus dan had je waarschijnlijk allang wat gemerkt.

Echter, er zijn een paar SOA die ongemerkt aanwezig kunnen zijn. Voor HIV hoef je zeker niet bang te zijn. Kees , Op een gegeven moment merkte zij op dat het condoom niet goed zat. Omdat er veel alcohol genuttigd was, weet ik niet meer zeker of hij gescheurd was of alleen niet goed zat. Daarna is er uiteraard een nieuwe condoom gebruikt. Ik maak mij nu vreselijk zorgen, dat er een kans is dat ik geïnfecteerd ben geraakt.

Hoe groot is deze kans? Reactie infoteur , Beste Kees, het risico dat je hebt gelopen is nihil. Op de eerste plaats is het risico van direct contact tussen lichaamsvochten speeksel uitgezonderd al vrij klein, daar het condoom direct verwisseld is en de eikel waarschijnlijk voortdurend in een condoom heeft gezeten.

Daarnaast worden erkende prostituees met grote regelmaat getest op SOA en werken zij zeer hygiënisch. Kan je besmet geraken als je van iemand anders broodje eet als hij eerst zelf al er van gebeten heeft.

Moet ik mij niet ongerust maken moest er toch bloed van hem aan zijn en ik misschien een tandvlees ontsteking zou hebben? Reactie infoteur , Beste Wesly, het is niet mogelijk om besmet te raken door met een besmet persoon een broodje te delen of uit hetzelfde glas te drinken.

Wes , Na een massage van een half uur begon zij mij na het masseren van mijn gezicht en hoofd haar met veel olie te mastruberen aftrekken met de hand, zonder condoom. Deze aftrek sessie duurde ongeveer 2 minuten waarna zij het schoonmaakte met een handdoek. Heb ik bij het laten mastruberen een kans gelopen op HIV? Ik weet niet of zij wondjes etc op haar handen had. Ik had een abstract wondje van 1mm die niet bloede bij mijn billen, is er hierbij een kans op HIV?

Vergroot veel olie de kans op HIV of wordt het er door vermindert als dit in aanraking komt met bloed? Ik maak mezelf al 2 weken helemaal gek met het idee. Ik bedank jullie alvast voor jullie aandacht en tijd Reactie infoteur , Beste Wes, ik kan je gelukkig gerust stellen.

Je hebt geen risico gelopen op HIV. Olie heeft overigens geen invloed op het risico van besmetting hoger of lager , dus je hoeft je echt helemaal nergens zorgen om te maken.

Ik begrijp dat je jezelf helemaal gek maakt met het idee dat er een mogelijkheid bestaat. Ik hoop dat je nu van die zorgen verlost bent!

Het condoom ging stuk en zag bij het verwijderen van de penis een beetje bloed op me penis. Hoe groot is de kans van een beetje bloed op de penis op hiv? Reactie infoteur , Beste Peter, om besmet te raken met HIV kan een enkel druppeltje besmet bloed dat in aanraking komt met jouw lichaamsvocht al voldoende zijn. De vraag is nu waar dat bloed precies vandaan kwam.

Ik ben bang dat het heel moeilijk te achterhalen is of het van jou of van hem was. Daarnaast kunnen jullie toevallig net allebei een zweertje of iets dergelijks hebben gehad waar bloed uit kwam door de wrijving. Juist omdat dit niet goed te achterhalen is, kan ik niet met zekerheid zeggen of je risico hebt gelopen of niet.

Daarom zou ik je toch aanraden de huisarts te bezoeken voor een test. Bram , Ik ga af en toe nog wel wat met haar eten. Ik wilde haar niet beledigen dus nam maar een hap. Hoe groot is de kans om zo besmet te raken? Vriendelijke Groetjes Reactie infoteur , Beste Bram, op de eerste plaats een groot compliment naar jou toe hoe je hiermee omgaat!

Het gebeurt helaas heel vaak dat mensen die de diagnose HIV krijgen ineens alle vrienden verliezen, omdat ze allemaal bang zijn besmet te raken. Ik kan me voorstellen dat jij hier ook op momenten zoals in de omschreven situatie moeite mee hebt, maar je blijft met haar omgaan.

Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar is het te vaak niet, dus wat dat betreft complimenten voor jou! Dan de situatie; je hebt absoluut geen risico gelopen door een hapje van het bolletje te nemen waar zij ook al een hap van had genomen.

Speeksel, als hier al sprake van was, is in geen geval besmettelijk. Dus je hebt 0,0 risico gelopen en hoeft je echt nergens zorgen om te maken. Ik kan me voorstellen dat je er toch over na hebt gedacht, en ik kan me ook heel goed inleven in het feit dat je haar niet wilde beledigen, maar je hoeft je er niet druk om te maken. Met mensen die HIV hebben kan je in principe hetzelfde omgaan op vriendschappelijke wijze dan, zoals in jouw situatie als met anderen die het niet hebben.

Geniet gewoon lekker van de gezamenlijke etentjes! Jane , Ik heb getongzoend met een man die nog al wat scheurtjes aan zijn lippen had. Ik heb onbeschermd sex gehad en heb mij 3 maanden daarna laten testen.

Ze hebben de rapid test gebruikt. Is mijn test betrouwbaar of zou ik langer moeten wachten? Reactie infoteur , Beste Jane, het risico dat je door het zoenen iets opgelopen hebt is zeer klein.

Hier hoef je je zeker geen zorgen om te maken. Tegenwoordig zijn ze heel goed met testen. Als de test door een arts is uitgevoerd, dus niet middels een thuistest of iets dergelijks, dan mag je ervan uitgaan dat de uitslag betrouwbaar is, zeker na drie maanden.

Laurens , Op zich vond ik het niet erg tot ik me realiseerde dat ze die wellicht bij andere mannen ook gebruikte wat ze toegaf! Hoe groot is nu de kans op besmetting? Ik maak me grote zorgen! Alvast bedankt voor je antwoord. Reactie infoteur , Beste Laurens, gelukkig kan ik hier heel kort over zijn; je hebt totaal geen risico gelopen.

Er bestaat alleen besmettingsgevaar wanneer er direct contact tussen besmet en niet besmet lichaamsvocht is. HIV leeft niet buiten het lichaam, dus ook niet op een dildo of ander voorwerp. Ben , Daarvoor alvast bedankt voor de geruststelling. Maar nu, zoveel weken later, heb ik nog steeds last van spierpijn, gewrichtspijn en puistjes op mijn voorhoofd.

Kan dit nog steeds psychosomatisch zijn. Verder ook onregelmatige stoelgang. Een psychiater zegt dat dat allemaal door angst kan zijn. Reactie infoteur , Beste Ben, allereerst natuurlijk heel graag gedaan voor de eerdere geruststelling. Ik ben blij dat je er iets aan hebt gehad. We zijn inderdaad alweer een tijdje verder en het is heel vervelend dat je nog steeds bepaalde klachten hebt. Een psychiater kan inderdaad aangeven dat dit door angst kan komen, want dit is zeker mogelijk.

Helaas heeft een psychiater niet altijd de medische kennis om ook andere oorzaken goed te kunnen bekijken. Hiervoor moet je echt bij een arts zijn, zoals je huisarts of een internist. Ik kan je niet vertellen of het inderdaad angst is, of dat er lichamelijk toch ook nog iets anders met je aan de hand is. Hierin moet je op jezelf vertrouwen. Heb jij het gevoel dat er meer aan de hand is, maak dan zeker een afspraak bij de huisarts en vraag om uitgebreid bloedonderzoek.

Misschien komt daar iets uit en kan er iets aan gedaan worden, misschien komt er niets uit en weet je dat je verder moet werken aan de angst. In beide gevallen levert het je in elk geval wat meer duidelijkheid op. Ik hoop natuurlijk voor jou dat de klachten snel verdwijnen! Heb condoom gebruikt maar na een tijdje kreeg ik geen erectie meer.

Dus heb ik de condoom uitgedaan en heeft zij mij gepijpt. Toen hij terug hard was, heb ik dezelfde condoom terug aangedaan maar de verkeerde kant.

Is er een risico dat ik nu besmet ben? Zij zegt dat ze niets heeft maar toch ben ik er niet gerust in. Kun je mij uw mening geven aub.

Reactie infoteur , Beste Anoniem, ik begrijp dat je niet zomaar kunt uitgaan van het woord van een buitenlandse prostituee, en dat je je daarom zorgen maakt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat eventueel vocht van haar aan het condoom jou besmet heeft. Tussen het eerste gebruik van het condoom en het tweede heeft tijd gezeten, waardoor besmetting via die weg zeer onwaarschijnlijk is. Daarom is er wel reden tot twijfel, vooral omdat het condoom onbetrouwbaar was.

Ik acht het risico klein, maar een klein risico is ook een risico. Daarom zou ik je wel adviseren in elk geval voor alle zekerheid een test te laten doen bij de huisarts. Je kunt het beter zeker weten. Cheetha , De man met wie ik een relatie had vertelde mij in nov dat hij pas te horen had gekregen dat hij hiv had.

In jan heb ik me laten testen op hiv. De man die mij besmette was toen even uit mijn leven. Uit de test bleek dat ik geen hiv had. Na een maand kregen wij weer een relatie. In de mnd mei heeft ie mij anaal genomen. Ook tijdens het pijpen heeel diep in m'n keel. Een week daarna werd ik ziek. Beetje grieperig en misselijk. Na een week ging het al weer beter. Omdat hij met deze akelige mededeling kwam heb ik mij ook laten testen, dus vanaf dec weet ik dat ik het ook heb.

Beide voor de 3 e keer. Ik ben nu 54 en mijn man Mijn man ontkent dat hij mij besmet heeft maar ik denk er anders over. Inmiddels zijn we al bijna 2 x gescheiden. Dit jaar is ons huwelijk een broer zus relatie geworden. Sex na 5 mnd. Vorig jaar ontdekte ik dat hij homosites bezocht. Vandaag ontdekte ik 2 condooms en een flesje poppers in z'n rugtas. Help, Ik ben heeeeeel erg boos.

Ik wacht nog even om alles op een rijtje te zetten en dan hak ik de knoop door. Ik ben zooooo verschrikkelijk boooooos. Reactie infoteur , Beste Cheetha, wat een verhaal! Natuurlijk kan ik me heel goed voorstellen dat je nu zo'n beetje op ontploffen staat.

In der tijd heb je zelf het besluit genomen om het risico op HIV met de liefde op de koop toe te nemen, waarschijnlijk ook met het idee dat jullie toch altijd samen zouden blijven. Dat je man nu beweert dat hij je niet besmet zou hebben, dat is natuurlijk de grootste onzin. Hij wist dat hij het had, hij heeft je netjes geïnformeerd, jullie hebben samen de keuze gemaakt daar niet veilig mee om te gaan en dat jij het dan ook zou krijgen, dat was eerder een weet dan een vraag.

Ik begrijp niet hoe hij dan nu ineens kan zeggen dat hij je niet besmet heeft. Misschien valt hij inderdaad ook op mannen. Dat zou voor jou natuurlijk verschrikkelijk zijn! Het zal inderdaad het einde van het huwelijk betekenen en dan komt eigenlijk pas naar voren wat HIV voor jou persoonlijk betekent. Zeker als je hem loslaat zal je waarschijnlijk last krijgen van een groot gevoel van spijt, met woede tegenover hem en jezelf. Ik wil je enkel aanraden om achter de waarheid hierover proberen te komen, en mocht dat het einde van het huwelijk betekenen, zet dan alles op alles om de situatie te accepteren.

Je kunt er niets meer aan veranderen, dus acceptatie is dan de beste optie die overblijft. Anders kost het je een gelukkig verder leven en dat is het zeker niet waard! Ik weet het; het is makkelijk praten. Ik wens je heel veel sterkte! Bart , Ik ken hem al ruim een jaar dus het vertrouwen is er zover ik weet heeft hij het virus niet , toch maak ik me zorgen. Hij is niet klaargekomen in mijn mond, ik proefde enkel voorvocht. Ik maak me zorgen omdat ik al enkele weken plaatselijk ontstoken tandvlees het tandvlees onder drie tanden is licht ontstoken heb.

Enkel wanneer ik mijn tanden poets of op mijn tandvlees druk bloedt het. Kort daarna stopt het weer met bloeden. Bij het pijpen maak ik altijd veel speeksel aan en ik weet dat dat vertragend werkt voor het HIV virus. Toch maak ik mij zorgen. Heb altijd al een enorm grote angst gehad om het virus op te lopen, zelfs bij de minst geringe kans denk ik meteen het ergste.

Toch zit deze situatie me niet lekker. Kunt u mij advies geven op basis van het bovenstaande? Bart Reactie infoteur , Beste Bart, ontstoken tandvlees hoeft niet per definitie een opening voor HIV te vormen.

Echter, zowel voorvocht als sperma vormen een risico als je het binnen krijgt en dit hoeft niet via een wondje te zijn. Als ik het verhaal enkel daarop baseer, dan lijkt het me verstandig dat je je laat testen. Je zegt dat je deze jongen al langere tijd kent en de vraag is dan eerder in hoeverre je zeker bent dat hij niets heeft. Helaas kan ik je dan ook niet geruststellen en kan ik je enkel adviseren om een test te laten doen.

Als je het mij persoonlijk vraagt, dan denk ik dat het risico wel klein is. Maar, elk risico is er 1, en dit is toch wel iets waar je echt zekerheid over wilt hebben, voor je eigen veiligheid en die van anderen.

Ik zou dus toch voor alle zekerheid laten testen. Leo , Eerst gevingerd, dan veilige sex met condoom. Heb nadien gezien dat er wat bloed aan condoom hing en dat ze dus begin van haar regels had.

Ik herinner me niet meer hoe ik het condoom net aangedaan heb, leek normaal, maar is er gevaar door met "besmette" vinger evt. Reactie infoteur , Beste Leo, ik begrijp je zorgen. Het risico dat je hebt gelopen is zeer klein. Echter, ik ben altijd van mening dat een risico daadwerkelijk een risico is, hoe groot of klein deze ook mag zijn. Omdat er toch bloed bij betrokken is, zou ik in jouw geval het zekere voor het onzekere willen nemen het ook het allerkleinste risico serieus nemen.

Dit kan gewoon bij de huisarts. Nogmaals, ik denk niet dat er iets aan de hand is, maar een bevestiging is in deze situatie wel gewenst. Desondanks dat ik al meerdere keren een bezoekje had gebracht aan dit massagesalon, was het toch de eerste keer dat er daadwerkelijk gevreeën werd. Zonder condoom Er is oraal contact geweest, evenals penetratie. Ikzelf ben besneden maar ook intiem geschoren. Waardoor ik denk dat ik mss meer risico heb gelopen. Alles is vrij hygiënische verlopen zowel gewassen voor als na de daad , toch had ik een paar dagen na mijn bezoek een kriebel gevoel in de penis.

Geen pijn bij het plassen, geen pijn in de balzak… Enkel een kriebel. Verder ook wel spierpijn en gewrichtspijn, maar daar ben ik altijd wel zeer gevoelig voor bij stress. Mijn grote bezorgdheid is echter wel onregelmatige stoelgang. De ene keer is die normaal en de andere keer heb ik diarree. Soms lijkt het alsof ik geconstipeerd ben en de andere keer moet ik me haasten dat ik op het toilet zit. Maar mijn allergrootste angst is dat ik na het masturberen een vrij doorzichtige zaadlozing heb.

Dit vindt ik op internet niet terug onder de symptomen van een soa besmetting. Kan u me hierover meer vertellen? Is dit normaal of kan dit ook door stress? Met dit hele verhaal was ik al eens gaan aankloppen bij het ITG. Toch kan ik het niet uit mijn hoofd zetten en ben verschrikkelijk angstig.

Na het lezen van jouw commentaren zeer fijn , hoop ik dat je me meer informatie kan geven. Met dank, Ben Reactie infoteur , Beste Ben, als je vrij snel na zo'n situatie dergelijke klachten ervaart, dan kan ik me voorstellen dat je je toch ongerust gaat maken. Het is wel heel goed en vooral ook heel eerlijk dat je aangeeft dat je de symptomen enkel ervaart als je je ermee bezig houdt. Dit geeft eigenlijk al aan dat je enkel klachten hebt als je je zorgen maakt over je gezondheid.

Het wil zeggen dat je angst om iets te hebben ervoor zorgt dat je daadwerkelijk iets hebt om je zorgen om te maken. Begrijp je wat ik bedoel? Zoals ik de situatie zo lees heb je absoluut geen risico gelopen en zal er ook niets aan de hand zijn. Stress kan wel veel lichamelijke klachten veroorzaken, zeker bij zorgen om je gezondheid. Probeer dit los te laten en je zal je zeker beter voelen. Mocht je je zorgen toch niet los kunnen laten, laat dan een test doen om voor jezelf zwart op wit te hebben dat er niets aan de hand is.

Jonathan , Ik ben nu niet zeker of het wondje bedekt was door het condoom. Het wondje heb ik opgelopen ongeveer een tweetal weken voor 't contact met de prostituee en was nog niet echt toe, er was namelijk nog geen korstje op gegroeid en maak me nog altijd sinds toen enorm zorgen. Ik ben toen de dag erop weer naar die prostituee geweest en heb haar gevraagd of ze misschien een of ander soa had en zij zei me dat ik me geen zorgen moest maken want ze zou zich - om de zoveel tijd - testen op soa's.

De week erop ben ik bloed gaan laten trekken bij mijn huisarts en mijn testen waren in orde. De dokter zei wel dat ik na 3 maanden opnieuw testen moest laten doen voor HIV omdat men het niet direct kan vinden in je bloed pas na 3 maanden dus. Nu is mijn vraag heb ik een groot risico op HIV? En na hoeveel tijd kan je je laten testen op HIV om zo goed als zeker te zijn van je uitslag?

Want op het internet lees ik dat na 6 weken tijd je al zo goed als zeker kan zijn van je uitslag. Ik maak me er enorm veel zorgen over en zou het super vinden moest iemand mij hierbij helpen raad te geven.

Reactie infoteur , Beste Jonathan, ik begrijp je zorgen heel goed, maar zoals ik het zo allemaal lees heb je zeker geen groot risico gelopen. Het wondje was al wat ouder en daarmee is het risico klein dat er nog doorgang naar binnen was. Daarnaast is het inderdaad zo dat prostituees zich zeer regelmatig moeten laten onderzoeken en zij gaan altijd veilig te werk, dus de kans dat deze dame toch iets heeft is zeer klein.

Een goed betrouwbare SOA-test kan eigenlijk wel heel snel. Het advies dat het na 3 maanden nog eens herhaald moet worden is vooral om het echt zeker te weten. Ik denk niet dat je je zorgen hoeft te maken. Adrie , Gister seks gehad met een Thaise prostituee, veilig met condoom alleen tijdens de seks heb ik haar ook gevingerd, mijn vingers in haar mond gestopt en vervolgens met haar gezoend. Wat zijn hierbij de risico's? Alvast enorm veel dank Reactie infoteur , Beste Adrie, het risico dat je hebt gelopen is bijzonder klein.

In vaginaal vocht zit een minimale hoeveelheid HIV, in het geval de persoon daadwerkelijk besmet is. De concentratie wordt wel hoger als er menstruatiebloed bij komt, maar dit zal zeker niet het geval geweest zijn. Daarnaast is er geen direct contact geweest tussen het lichaamsvocht en jouw lichaamsvocht. Dit is in fases gebeurd, waardoor het risico echt te verwaarlozen is. Zij heeft het ontzettend snel opgemerkt, en amper 2 seconde later was ze al gestopt.

Ze beweerde bij hoog en bij laag dat ze niets had, en dat ze nu zelf ook ongerust is. En dat ze zich om de twee maanden laat controleren dat ze veilig is, ze luistert ook altijd heel aandachtig tijdens de daad of de condoom niet knapt, waardoor ze het snel opmerkt.

Dit geeft me enig vertrouwen dat ze idd geen HIV heeft. Echter heb ik daarna last gekregen van een branderig gevoel aan mijn penis. Dat nu al paar dagen aanhoudt, vooral s'avonds. Lijkt de kans op HIV groot denk je? Ik word echt gek van de stress. Laat aub iets weten.

Bedankt Reactie infoteur , Beste Peter, je hebt geen risico gelopen. Er zijn meerdere factoren aanwezig, maar eigenlijk wijzen die er allemaal op dat er niets aan de hand is. Als je wel klachten ervaart, dan kan dit uiteraard een andere oorzaak hebben.

Je kunt klachten krijgen door de zorgen en angsten die je hebt, maar er kan ook lichamelijk iets aan de hand zijn. Mochten de klachten aanhouden, dan zou ik hiervoor wel de huisarts bezoeken. Van HIV zal echter geen sprake zijn. Zoe , Mijn zoontje klaagde over pijn in de mond. Om hem gerust te stellen ging ze toen met haar vingers zijn tandjes langs om aan te geven dat hij die iig nog had. Mijn vraag is nu of mijn kind risico heeft gelopen mocht zij echt besmet zijn en als zij een wondje aan haar vinger had en mijn zoontje een wondje in de mond.

Ik maak me nu heel veel zorgen. Reactie infoteur , Beste Zoe, ik begrijp dat je je zorgen om je zoontje maakt. Gelukkig kan ik je wel mededelen dat er geen risico op besmetting bestaat. Natuurlijk zou er wel risico zijn als je zoontje een open wond had in zijn mond en zij een open wond aan haar vinger, maar dit is zeer onwaarschijnlijk. Geruchten over HIV zijn in de meeste gevallen niet erg geloofwaardig. Als je je echt heel veel zorgen blijft maken, wat zeker niet nodig is maar wel begrijpelijk zou zijn, dan zou je hierover een gesprek met deze persoon aan kunnen gaan.

Ga niet uit van geruchten, maar enkel van waarheden. Zeker als het om dit soort dingen gaat. Mensen zijn hard onder elkaar, ook als volwassenen, en dit soort dingen wordt nu eenmaal vaker in het openbaar gegooid na een ruzie, terwijl het niet waar is.

Ik zeg natuurlijk niet dat het niet waar is, want dat weet ik niet, maar er is maar 1 persoon die dit zeker kan weten. Ik begrijp wel dat dat een nogal ongemakkelijk gesprek is, maar ik denk dat de persoon in kwestie het zelf ook prettiger vindt als je met dit soort gedachten bij haar zelf aanklopt dan bij bekenden die het eigenlijk ook niet weten.

Dat maakt het gerucht alleen maar groter en het levert niets op. Dus, om een lang verhaal kort te maken; er is geen risico geweest in deze situatie, maar als je je toch zorgen blijft maken, ga dan gewoon de informatie na of het inderdaad klopt.

Sofie , Ik heb haar onlangs gevingerd terwijl ik een nog niet geheeld wondje kleine snee van een dag oud aan mijn hand had.

Ik ben er zeker van dat er vaginaal vo vocht opgekomen is. Ook hebben wij weleens een dildo van elkaar gebruikt. Hoe groot is de kans op een besmetting met hiv? Alvast bedankt Reactie infoteur , Beste Sofie, waarschijnlijk zat er al een korstje op het wondje, waardoor de doorgang gesloten was.

Je hoeft je enkel zorgen te maken als er direct contact is tussen besmet lichaamsvocht en niet-besmet lichaamsvocht. Hierbij is speeksel uitgesloten. Ook de concentratie in vaginaal vocht is zeer laag. Met tussenkomst van een dildo is er geen direct contact. Wel is het belangrijk dat je de mogelijkheid op de aanwezigheid van HIV bespreekt als je in een relatie bent.

Als partner hoor je te weten over eventuele aandoeningen, zeker als iets besmettelijk is. Ik zou je daarom wel aanraden dit eens te bespreken. Ik begrijp wel dat dat moeilijk is, maar als je verder wilt met de relatie is het wel nodig. Glenn , Dank voor je moeite hier en het delen van je kennis.

Ik heb sinds een paar weken leuk contact met een jongen en we hebben toch wel een hele goede klik. Nu heeft hij mij laatst verteld dat hij seropositief is en middels medicatie een prima kwaliteit van leven heeft. Ik ben zelf verpleegkundige en weet in principe ook best veel over dit onderwerp en de medicamenteuze behandeling.

Maar mijn date vertelde dus ook dat tegenwoordig is bewezen dat besmettingsgevaar zo goed als nihil is wanneer er consequent en therapietrouw met de medicamenteuze behandeling wordt omgegaan. Dit zou wetenschappelijk onderzocht zijn. Wel gaf hij aan nooit onveilige seks te hebben en altijd het zekere voor het onzekere te nemen. Maar ook een condoom is geen garantie natuurlijk. Zou jij me misschien wat meer informatie hierover kunnen geven?

En hoe kan bij anale seks het risico het laagst worden gehouden? Reactie infoteur , Beste Glenn, dank je wel voor je compliment, en alvast graag gedaan!

Ik kan me voorstellen dat het heel lastig is als iemand waar je toekomst in ziet aangeeft dat deze HIV heeft. Dat is toch altijd iets waar je geen rekening mee houdt. Gelukkig is het inderdaad allang niet meer zo dat dit een relatie in de weg hoeft te staan. Daarbij heb je al veel kennis door je medische achtergrond, waardoor je er waarschijnlijk al wat makkelijker in staat.

Belangrijk om te weten is dat iemand met HIV altijd besmettelijk is, ook als deze heel stipt alle behandelingen en medicatie volgt. Medicatie zorgt er vooral voor dat de kwaliteit van leven behouden blijft en dat het virus aanzienlijk minder effect op het lichaam heeft, maar het maakt het virus in geen geval 'onschadelijk'.

Als je dus seksueel contact met deze persoon hebt, dan is bescherming in de vorm van een condoom dus echt nodig. Voor anaal contact is het belangrijk dat er condooms worden gebruikt die hiervoor geschikt zijn. Die zijn steviger en kunnen meer druk aan, waardoor de bescherming optimaal is. Als jullie op den duur echt serieus met elkaar zijn, dan zou je altijd eens langs de huisarts kunnen gaan om dit te bespreken.

Een arts kan je adviseren over de mogelijkheden die er allemaal zijn om een normale relatie te hebben waarbij 1 van de 2 personen HIV heeft.

Het is inderdaad zo dat een condoom geen garantie geeft, maar het is wel de beste garantie die je kan hebben. Over het algemeen zijn condooms zeer betrouwbaar bij goed gebruik. Daarom is het ook belangrijk dat je bij anaal contact speciale condooms gebruikt voor anaal contact.

Bij een normaal condoom is het risico dat het scheurt groter. Houd hier dus rekening mee. Willen jullie toch weer een stapje verder, laat je dan adviseren door de huisarts. Ik hoop dat je hier iets mee kan! Ano , Ik was onder invloed van alcohol en kreeg haast geen erectie. Ik ben besneden btw. Ik heb geprobeerd haar te penetreren en ik heb er zonder erectie misschien 40 a 50 seconden ingezeten erin proppen toen ik erinzat ging ik een paar keer heen en weer maar omdat hij niet hard werd haalde ik em eruit.

T lukte niet en heb em er dus uitgehaald. Ik had haar ervoor gevingerd en gebeft. Ik heb volgens mij geen bloed gezien, maar nu ben ik heeeeel erg bang voor hiv.

Ik heb nu na 8 weken keelpijn rechts last van t slikken alleen. Dit is na 3 dagen al over gegaan. Mijn dokter zei 3 weken terug dat ik geen test hoef te doen en dat ik gezien de situatie nauwelijks kans op hiv heb. Toch maak ik me nu zorgen door die keelpijn na 8 weken. Ik heb geen koorts of misselijkheid etc.

Ik sliep wel met me ventilator aan, maar toen ik wakker werd had ik geen keelpijn. Ik kreeg in de avond pas last van slikken. Alvast bedankt voor je hulp! Reactie infoteur , Beste Ano, zoals het op mij overkomt heb je inderdaad gewoon een koudje te pakken gehad met je keelpijn. Dit kan je al eerder oplopen voordat je de verschijnselen krijgt, dus bijvoorbeeld in de nacht een ventilator aan en pas de volgende avond, of zelfs een dag of twee later, verschijnselen van verkoudheid e.

Het risico dat je hebt gelopen is te verwaarlozen, maar er zit wel een 'maar' aan vast. In vaginaal vocht zit inderdaad een lage concentratie HIV.

..Shemale ontvangt prive massage sex rotterdam


Maar van een besmetting met HIV kan absoluut geen sprake zijn, dus maak je geen zorgen. Gido , Een 2 maanden geleden heb in een bordeel seks gehad en weet me weinig te herinneren of het veilig aan toe is gegaan omwille van redelijk wat gedronken die avond.

Maak me ongelooflijk zorgen hierover. Ben de laatste tijd ongerust hierover, zeker ik een vaste relatie hen en mijn vrouw hoog zwanger is… Gr en nog eens bedankt voor alle mooie reacties die je meldt in deze forum, mooi werl! Reactie infoteur , Beste Gido, bedankt voor je complimenten. Daar ben ik erg blij mee. Dan op een wat serieuzer level; het risico dat je gelopen hebt. Als je gewoon in Nederland in een officieel bordeel bent geweest, dan is het risico dat je hebt gelopen zeer klein. Als je in het buitenland of in een niet-erkend bordeel bent geweest, dan is het risico groter.

Juist omdat je je weinig kunt herinneren is het moeilijk om het risico in te schatten. Zeker gezien je een vaste partner hebt en een kindje op komst, zou ik geen gezondheidsrisico's nemen, omdat er meerdere personen en met name straks een baby bij betrokken zijn. Je kunt bij je huisarts een test laten doen zonder dat iemand ervan af hoeft te weten. Je kunt het maar beter zeker weten! Bert , Heb sindsdien een irriterend gevoel rond en onder de balzak.

Heb schrik dat ik een soa, hiv heb opgelopen met deze one night stand. Ik lees ook dat deze symptomen ook door de angst kan zijn iets opgelopen te hebben. Is de kans groot dat het effectief om een besmetting gaat?

Gr, bert Reactie infoteur , Beste Bert, het kan inderdaad zijn dat je symptomen ervaart omdat je bang bent iets opgelopen te hebben. Door de angst en zorgen hierover kan je lichaam hierop reageren door daadwerkelijk vreemde symptomen te uiten. Aan de andere kant kan het helaas ook zo zijn dat het echte symptomen zijn en dat er wel iets aan de hand is.

Als de betreffende persoon een SOA heeft, dan kan je heel goed besmet zijn geraakt. Ik zou je daarom aanraden om een test te laten doen bij de huisarts. Ivan , Ik ben namelijk niet zeker dat er een condoom is gebruikt omwille van ik in een zatte bui was. Daarbuiten heb ik reeds een lange tijd een vaste relatie met iemand en uit angst heb ik dit niet durven vertellen aan mijn partner, waar ik na risico maand geleden al verschillende keren seksueel contact heb gehad met mijn vaste partner.

Ik maak me zorgen om haar toekomst en die van mij, voel me zo schuldig. Is de kans groot na 1 maand risico met de prostituee dat ik een mogelijke hiv op overgedragen aan mijn partner? Alvast bedankt voor je reactie. Hier zit helaas geen tijdsbestek aan vast. Dat klinkt oneerbiedig, maar het is even de enige manier waarop ik het verschil kan aangeven.

Vanzelfsprekend is het risico bij een erkend prostituee vele malen kleiner en in de meeste gevallen te verwaarlozen. Omdat je eigenlijk weinig met zekerheid kan zeggen over de situatie betreffende condoom e.

Je kan het maar beter zeker weten. Je kunt hiervoor gewoon naar de huisarts. Deze heeft zwijgplicht, waardoor je partner het nooit te weten zal komen als jij dit niet wilt. Als er uit de test komt dat je een SOA hebt opgelopen, ongeacht welke, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je je partner inlicht. Dit is moeilijk, maar echt heel belangrijk voor haar gezondheid en toekomst. Jhon , Ben ik veilig op zo een manier? Reactie infoteur , Beste Jhon, helaas ben je niet veilig op deze manier.

Het is inderdaad zo dat mannen die besneden zijn de controle over hygiëne veel beter in handen hebben. Een besneden penis heeft minder ruimte om 'viezigheid' of niet lichaamseigen stoffen in op te slaan als het ware.

Hierdoor is de penis schoner en ook eenvoudiger te reinigen. Echter, ook als je op deze manier te werk gaat na onbeschermde seks is besmetting met een SOA en dit hoeft niet per definitie HIV te zijn niet uit te sluiten.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt voor in de toekomst. Allebei niet klaar gekomen bij het voorspel Reactie infoteur , Beste Anoniem, je hebt inderdaad risico gelopen. Besmetting heeft helaas niets te maken met het feit of er iemand is klaargekomen of niet, en het heeft ook niets te maken met de tijd in minuten of seconden waarin er contact is geweest. Een enkele seconde kan al genoeg zijn om besmet te raken.

Alles wat ervoor nodig is, is direct contact. Omdat er direct onbeschermd contact is geweest, zou ik je toch aanraden je te laten testen. Ik hoop natuurlijk dat er niets aan de hand is. Bij thuiskomt thuis heb ik met mijn handen mijn onderbroek aangeraakt tijdens het plassen en daarna ben ik gaan slapen, vlak voor het opstaan heb ik mezelf in bed met onderbroek nog aan afgetrokken, kan dit kwaad, denkt u… qua soa's, hepatitus-B? Groetjes, Anoniem Reactie infoteur , Beste Anoniem, je hoeft je geen zorgen te maken.

Gedroogd bloed is in geen geval besmettelijk. Het is voor de hygiëne natuurlijk wel heel goed dat je regelmatig je handen wast als je in een hotel werkt en regelmatig met zaken in aanraking komt waar gasten ook mee in aanraking zijn gekomen. Hou dan zeker vol wat dat betreft, maar om SOA hoef je je echt geen zorgen te maken. Arno , Ik heb daardoor sperma in mijn mond gekregen. Ik zit nog binnen de 72 uur en vraag mij af of een PEP behandeling noodzakelijk is.

We hebben geen anale sex gehad. Reactie infoteur , Beste Arno, op ieder moment dat je denkt dat je risico hebt gelopen kan een PEP behandeling waardevol zijn. Zodra je in aanraking komt met lichaamsvocht van anderen waarvan je niet weet in hoeverre zij gezond zijn speeksel uitgezonderd is het verstandig om hier direct aandacht aan te besteden. Daarnaast is het verstandig om na dit soort dingen voor alle zekerheid een test te laten doen bij de huisarts voor andere SOA.

Nieuwsgierig , Dit maakt het dan wel bijzonder vreemd dat je er nog altijd last van hebt, want dan ligt de oorzaak toch duidelijk ergens anders. Heb je dit al eens met de huisarts besproken? Als de zwelling steeds vanzelf weggaat en je hebt er verder geen last van, dan zou ik me er niet te druk om maken. Maar als je er last van hebt, dan moet je het toch eens na laten kijken door een huisarts.

Ik denk overigens niet dat het met een SOA te maken heeft. De wratten zouden heel goed genitale wratten geweest kunnen zijn, en dit is een SOA, maar als je daar geen last meer van hebt gehad, dan mag je ervan uitgaan dat dat het ook was. Genitale wratten kunnen wel altijd terugkeren bij een verminderde weerstand. Dus, als je je zorgen maakt om deze aparte zwelling, bespreek het dan eens met je huisarts. Ik heb hier helaas ook geen helder antwoord op. Heb je dan kans op hiv-aids?

Kwam niet echt bloed bloed uit maar wel rode stippeltjes? Reactie infoteur , Beste anoniem, het risico dat je HIV oploopt door middel van een zuigzoen is nihil.

Ik begrijp wel wat je bedoeld, met die rode stippeltjes, maar je hoeft je geen zorgen te maken dat je op deze manier HIV oploopt gelukkig! Laats heb ik onveilige sex gehad met een vrouw in Ierland. Na de sex werd ik binnen een week grieperig hoofdpijn, snotterig, brandende ogen. Geen kwaad bewust en nog sex gehad met twee vaste bedpartners.

Deze twee vrouwen hebben binnen twee weken dezelfde symptomen. Is de angst terecht op het vermoeden om hiv opgelopen te hebben bij de 28 jarige dame met twee kinderen? Hoor het graag van jullie… Groetjes, P. Reactie infoteur , Beste anoniem, het zou allemaal op puur toeval kunnen berusten.

Als jij een gewone griep onder de leden hebt, dan is het goed mogelijk dat je de twee vaste bedpartners hiermee besmet hebt en dat zij vanzelfsprekend ook vlak daarna last krijgen van griepsymptomen. Echter, er zijn mensen die na besmetting met HIV ook griepsymptomen ervaren.

Daarom is het niet uit te sluiten dat het om HIV-besmetting gaat. Ik zou je dan ook sterk aanraden een test te laten doen voor alle zekerheid. Ik hoop dat er niets aan de hand is en dat het echt toeval is. Evert , Afgelopen heb ik een client met hiv een hand gegeven. Ik heb aan de buitenkant van mijn wijsvinger een klein wondje zitten met een korstje er op. Ik heb geen bloed gezien, ben er zelfs niet zeker van of hij met die kloof mij hand heeft aangeraakt. Pff, want zit een psyche van een mens toch gek in elkaar.

Ik weet niet zo goed wat het beste is om te doen voor mij nu. Groet Reactie infoteur , Beste Evert, je zegt het zelf al een beetje; 'de psyche van de mens zit raar in elkaar'. Je kan zelf het idee hebben dat er niets aan de hand is en ondertussen gaat je geest toch een beetje met je op de loop, waardoor je angstig wordt en de zorgen alleen maar groter.

Je hebt geen risico gelopen door deze persoon een hand te geven. Dit zou alleen mogelijk zijn bij open wonden, en dat had je zeker als verpleegkundige wel gemerkt. Je hoeft niet bang te zijn voor een besmetting. Mocht je toch niet van je zorgen af kunnen komen, dan kun je altijd een test laten doen zodat je het bewijs van gezondheid in handen hebt. Of zij een prostituee was weet ik niet. Echter hoefde ik niet te betalen.

Na de seks kwam ik erachter dat het condoom was gescheurd in haar klaargekomen. Nu ik thuis zit heb ik veel last van griepverschijnselen, verkoudheid, vermoeidheid en keelpijn. Ik was het voorval compleet vergeten en heb na thuiskomst gewoon seks gehad met een ander meisje, die nu dezelfde verschijnselen heeft.

Ik las dat dit de eerste fase van hiv kan zijn… Ik word helemaal gek hier. Ik ben zo bang dat ik zelf besmet ben en daarna dit meisje heb besmet.

Prostituees zijn er in twee soorten om het eenvoudig te houden, namelijk de officiële prostituees in bordelen bijvoorbeeld en de prostituees die makkelijk gezegd zelf zaken doen op straat. In de regel kun je ervan uitgaan dat de officiële dames clean zijn als het om SOA gaat.

Van de andere groep is het risico vrij groot dat er een SOA aanwezig is. Dus, dat betreffende de prostituees. Toch denk ik dat het in jouw geval niet om een prostituee ging, en dan vooral omdat je niet hebt hoeven betalen. Dit komt zeer zelden voor als het om een prostituee gaat, tenzij zij 'vrij' is en het echt voor haar plezier doet. Dat lijkt me helaas ook niet het geval en dan vooral omdat je een toerist was waar ze te makkelijk geld aan had kunnen verdienen.

Dus, laten we het houden op een meisje dat op dat moment niet actief was in de seksindustrie. Daarvan valt helaas nooit zeker te zeggen of zij ergens mee besmet is of niet. Je kunt gaan twisten over de grootte van de scheur in het condoom, over de eventuele aanwezigheid van menstruatie bloed, al dan niet zichtbaar enz, maar om het heel makkelijk te houden kun je je het best voorhouden dat er inderdaad wel risico is geweest.

Het kleinste risico is immers ook een risico. Je symptomen kunnen natuurlijk allemaal toeval zijn, en de symptomen van het andere meisje ook als je haar met een gewone griep besmet zou hebben. Toch zou ik je wel sterk aanraden je te laten testen, voor alle zekerheid! Ik zit ook steeds maar te denken: Ik word gek inmiddels. Ben zó ontzettend bang! Hoop dat je me kunt helpen. Nogmaals bedankt Reactie infoteur , Beste Anoniem, het is absoluut niet mogelijk.

Je hoeft je er echt niet druk om te maken. Echter, zoals ik het bekijk gaat het bij jou veel te hoog zitten. Ik kan je helaas alleen feitelijke antwoorden geven, maar ik kan je op deze manier niet van die aanwezige angst afhelpen als het bij jou toch blijft rondspoken.

Als je er echt zo mee blijft zitten, dan is het een oplossing om een test te laten doen, zodat je de uitslag zwart op wit hebt. Ik denk dat dat je wel van je zorgen af kan helpen. Zij heeft een klein beetje door mijn broek en boxer gevoeld aan mijn pik. Nu ben ik heel bang dat ik een soa opgelopen heb of zelfs hiv door aan haar borsten gelikt en gezogen te hebben. Ook maak ik me zorgen over een koortslip om die reden. Misschien heeft ze zichzelf wel voordat ik bij haar was gevingerd en wat vocht aan haar borsten gesmeerd.

We hebben overigens niet gezoend. Graag hoor ik hoe of wat, want ik ben onwijs bang. Reactie infoteur , Beste Anoniem, je hebt geen risico gelopen, dus je hoeft je geen zorgen te maken. Dit is misschien een heel kort antwoord, maar ik kan er verder helemaal geen informatie aan toevoegen. Dat kan je natuurlijk ook zien als een positief teken. Je hebt geen risico gelopen. Linda , Is het zo dat als sperma uit het lichaam is dus hij is klaargekomen en het ligt even in de buitenlucht, dat het daarna dan wel veilig is om bijvoorbeeld op te likken.

Reactie infoteur , Beste Linda, het is in dit geval goed om te weten dat voorvocht ook besmettelijk kan zijn. Hier heb je toch al snel mee te maken als het om orale seks gaat. Het is inderdaad zo dat sperma niet meer besmettelijk is wanneer het een tijd uit het lichaam is en 'in de lucht' is.

HIV overleeft niet buiten een lichaam. Het is dus eigenlijk maar net hoe je het bekijkt. Als je iemand pijpt zonder condoom, dan loop je eigenlijk direct al risico door het voorvocht. Als dit echt een 'wens' van je is, om het zo even te noemen, dan zou ik het gewoon doen met een man waarvan je weet dat deze goed gezond is voor zover dit mogelijk is.

Rosa , Door een persoon tussen de vanaf 70 85 jaar , aangezien het nog als eens voorkomt dat zo'n persoon niet altijd het naaldje veilig op ruimt. Geen van de mensen is bekend of ze hiv hebben of niet, al hoewel het bij die leeftijdsgroep al bijna onmogelijk is volgens mij… Reactie infoteur , Beste Rosa, je kan niet besmet raken als je je met een vuil naaldje van een dag of langer oud prikt.

Het eventuele bloed aan de naald is dan al opgedroogd en als het al besmet zou zijn, dan leeft het HIV niet meer. HIV leeft niet buiten het lichaam niet lang. Je zou dan zeker geen risico lopen. Dat mensen van die leeftijd geen HIV kunnen hebben is echter een misvatting.

Vroeger werden mensen met HIV zeker niet oud, maar tegenwoordig zijn er zulke goede medicijnen dat mensen zeker een goed en lang leven kunnen hebben met HIV.

Het is dus wel mogelijk dat iemand van 70 of ouder HIV heeft. Maar, dan nog zou je geen risico lopen wat betreft het naaldje. Wesly , Ik vraag mij af wanneer er een klein beetje bloed op mijn broodje was van iemand anders en ik heb last van wat tandvlees ontsteking en ik eet het op is er dan kans op besmetting?

Reactie infoteur , Beste Wesley, nee, dan heb je geen risico op besmetting. HIV leeft niet in de lucht. Een broodje bevindt zich 'in de lucht'. Dit wil zeggen dat als er al besmet bloed op zou zitten, dat dit al buiten het lichaam van de besmette persoon is en daarmee jou niet meer kan besmetten.

Er is direct contact nodig tussen besmet en onbesmet lichaamsvocht, zonder tussenkomst van lucht of water.

John , Het is in dit geval waarschijnlijk de vraag in hoeverre jij jouw vriendin vertrouwt op haar woord. Als jij van mening bent dat je dit niet kan, om welke reden dan ook, dan moet je je laten testen. Als zij daadwerkelijk HIV heeft, dan heb je zeker risico gelopen.

Jos , Ik heb hem gepijpt en er is sperma in mijn mond terecht gekomen. Hij neemt al lang medicatie en volgens hem is het virus niet meer overdraagbaar en besmettelijk. Ik maak me hier wel enorme zorgen over… Loop ik een groot risico om ook HIV te krijgen? Alvast bedankt voor uw reactie. Groetjes Jos, Reactie infoteur , Beste Jos, veel punten in je verhaal kloppen.

Het is inderdaad zo dat er op dit moment heel goede medicijnen zijn voor mensen met HIV. Deze HIV-remmers zorgen ervoor dat het virus aanzienlijk minder en minder snel schade aanricht aan het lichaam van de drager van HIV. Ik vind het echt heel vervelend voor je, maar je hebt zeker risico gelopen en ik zou je dan ook heel dringend aanraden een test te laten doen, voor je eigen gezondheid en dat van mogelijke toekomstige bed partners.

Natuurlijk hoop ik voor jou dat het loos alarm is! Johan , Ik was met men collega op het werk bezig met dozen aan te geven. Toen hij een doos aan mij gaf duwde hij met zijn nagels per ongeluk op mijn vinger. Daarna keek ik naar mijn vinger en ik zag dat er een sneetje van iets minder dan een halve cm was dat lichtjes begon te bloeden. Zou ik kunnen besmet raken moest er toch een beetje bloed op zijn nagel geweest zijn?

Reactie infoteur , Beste Johan, in theorie heb je geen risico gelopen. Dat wil zeggen dat er heel veel toevalligheden bij elkaar zouden moeten komen om wel risico gelopen te hebben, en dit is zo onwaarschijnlijk dat het vrijwel niet mogelijk is. Om besmet te raken is er direct contact tussen lichaamsvochten nodig, zonder tussenkomst van lucht of water. De collega zou dan al een bloedende wond onder de nagel gehad moeten hebben, waarmee er vers bloed direct van zijn lichaam in dat van jou terecht zou moeten zijn gekomen.

Ik denk dat het veilig is te zeggen dat je geen risico hebt gelopen. Arjan , Nu heb ik geen sperma in de mond gekregen en zijn we klaarkomen op elkaars buik. Ik had geen wonden in de mond of iets dergelijk. Nu is hij een jaar na dat het gebeurd is uit de kast gekomen. Nu begin ik mij na al die jaren zorgen te maken, heb ik hiv? Ik zit helemaal in de stress en slaap slecht.

Groetjes, Arjan Reactie infoteur , Beste Arjan, ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt. Gelukkig kan ik je gerust stellen, want je hebt geen risico gelopen. In dat opzicht kan je dus geen HIV opgelopen hebben. Wel is het mogelijk dat je een andere SOA opgelopen hebt. De meeste SOA veroorzaken wel symptomen, dus dan had je waarschijnlijk allang wat gemerkt. Echter, er zijn een paar SOA die ongemerkt aanwezig kunnen zijn. Voor HIV hoef je zeker niet bang te zijn.

Kees , Op een gegeven moment merkte zij op dat het condoom niet goed zat. Omdat er veel alcohol genuttigd was, weet ik niet meer zeker of hij gescheurd was of alleen niet goed zat. Daarna is er uiteraard een nieuwe condoom gebruikt.

Ik maak mij nu vreselijk zorgen, dat er een kans is dat ik geïnfecteerd ben geraakt. Hoe groot is deze kans? Reactie infoteur , Beste Kees, het risico dat je hebt gelopen is nihil. Op de eerste plaats is het risico van direct contact tussen lichaamsvochten speeksel uitgezonderd al vrij klein, daar het condoom direct verwisseld is en de eikel waarschijnlijk voortdurend in een condoom heeft gezeten.

Daarnaast worden erkende prostituees met grote regelmaat getest op SOA en werken zij zeer hygiënisch. Kan je besmet geraken als je van iemand anders broodje eet als hij eerst zelf al er van gebeten heeft.

Moet ik mij niet ongerust maken moest er toch bloed van hem aan zijn en ik misschien een tandvlees ontsteking zou hebben? Reactie infoteur , Beste Wesly, het is niet mogelijk om besmet te raken door met een besmet persoon een broodje te delen of uit hetzelfde glas te drinken. Wes , Na een massage van een half uur begon zij mij na het masseren van mijn gezicht en hoofd haar met veel olie te mastruberen aftrekken met de hand, zonder condoom. Deze aftrek sessie duurde ongeveer 2 minuten waarna zij het schoonmaakte met een handdoek.

Heb ik bij het laten mastruberen een kans gelopen op HIV? Ik weet niet of zij wondjes etc op haar handen had. Ik had een abstract wondje van 1mm die niet bloede bij mijn billen, is er hierbij een kans op HIV? Vergroot veel olie de kans op HIV of wordt het er door vermindert als dit in aanraking komt met bloed? Ik maak mezelf al 2 weken helemaal gek met het idee. Ik bedank jullie alvast voor jullie aandacht en tijd Reactie infoteur , Beste Wes, ik kan je gelukkig gerust stellen. Je hebt geen risico gelopen op HIV.

Olie heeft overigens geen invloed op het risico van besmetting hoger of lager , dus je hoeft je echt helemaal nergens zorgen om te maken. Ik begrijp dat je jezelf helemaal gek maakt met het idee dat er een mogelijkheid bestaat.

Ik hoop dat je nu van die zorgen verlost bent! Het condoom ging stuk en zag bij het verwijderen van de penis een beetje bloed op me penis. Hoe groot is de kans van een beetje bloed op de penis op hiv? Reactie infoteur , Beste Peter, om besmet te raken met HIV kan een enkel druppeltje besmet bloed dat in aanraking komt met jouw lichaamsvocht al voldoende zijn.

De vraag is nu waar dat bloed precies vandaan kwam. Ik ben bang dat het heel moeilijk te achterhalen is of het van jou of van hem was. Daarnaast kunnen jullie toevallig net allebei een zweertje of iets dergelijks hebben gehad waar bloed uit kwam door de wrijving. Juist omdat dit niet goed te achterhalen is, kan ik niet met zekerheid zeggen of je risico hebt gelopen of niet.

Daarom zou ik je toch aanraden de huisarts te bezoeken voor een test. Bram , Ik ga af en toe nog wel wat met haar eten. Ik wilde haar niet beledigen dus nam maar een hap. Hoe groot is de kans om zo besmet te raken? Vriendelijke Groetjes Reactie infoteur , Beste Bram, op de eerste plaats een groot compliment naar jou toe hoe je hiermee omgaat! Het gebeurt helaas heel vaak dat mensen die de diagnose HIV krijgen ineens alle vrienden verliezen, omdat ze allemaal bang zijn besmet te raken.

Ik kan me voorstellen dat jij hier ook op momenten zoals in de omschreven situatie moeite mee hebt, maar je blijft met haar omgaan. Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar is het te vaak niet, dus wat dat betreft complimenten voor jou! Dan de situatie; je hebt absoluut geen risico gelopen door een hapje van het bolletje te nemen waar zij ook al een hap van had genomen. Speeksel, als hier al sprake van was, is in geen geval besmettelijk. Dus je hebt 0,0 risico gelopen en hoeft je echt nergens zorgen om te maken.

Ik kan me voorstellen dat je er toch over na hebt gedacht, en ik kan me ook heel goed inleven in het feit dat je haar niet wilde beledigen, maar je hoeft je er niet druk om te maken. Met mensen die HIV hebben kan je in principe hetzelfde omgaan op vriendschappelijke wijze dan, zoals in jouw situatie als met anderen die het niet hebben. Geniet gewoon lekker van de gezamenlijke etentjes!

Jane , Ik heb getongzoend met een man die nog al wat scheurtjes aan zijn lippen had. Ik heb onbeschermd sex gehad en heb mij 3 maanden daarna laten testen. Ze hebben de rapid test gebruikt. Is mijn test betrouwbaar of zou ik langer moeten wachten? Reactie infoteur , Beste Jane, het risico dat je door het zoenen iets opgelopen hebt is zeer klein.

Hier hoef je je zeker geen zorgen om te maken. Tegenwoordig zijn ze heel goed met testen. Als de test door een arts is uitgevoerd, dus niet middels een thuistest of iets dergelijks, dan mag je ervan uitgaan dat de uitslag betrouwbaar is, zeker na drie maanden.

Laurens , Op zich vond ik het niet erg tot ik me realiseerde dat ze die wellicht bij andere mannen ook gebruikte wat ze toegaf! Hoe groot is nu de kans op besmetting? Ik maak me grote zorgen! Alvast bedankt voor je antwoord. Reactie infoteur , Beste Laurens, gelukkig kan ik hier heel kort over zijn; je hebt totaal geen risico gelopen. Er bestaat alleen besmettingsgevaar wanneer er direct contact tussen besmet en niet besmet lichaamsvocht is.

HIV leeft niet buiten het lichaam, dus ook niet op een dildo of ander voorwerp. Ben , Daarvoor alvast bedankt voor de geruststelling. Maar nu, zoveel weken later, heb ik nog steeds last van spierpijn, gewrichtspijn en puistjes op mijn voorhoofd. Kan dit nog steeds psychosomatisch zijn. Verder ook onregelmatige stoelgang.

Een psychiater zegt dat dat allemaal door angst kan zijn. Reactie infoteur , Beste Ben, allereerst natuurlijk heel graag gedaan voor de eerdere geruststelling.

Ik ben blij dat je er iets aan hebt gehad. We zijn inderdaad alweer een tijdje verder en het is heel vervelend dat je nog steeds bepaalde klachten hebt.

Een psychiater kan inderdaad aangeven dat dit door angst kan komen, want dit is zeker mogelijk. Helaas heeft een psychiater niet altijd de medische kennis om ook andere oorzaken goed te kunnen bekijken. Hiervoor moet je echt bij een arts zijn, zoals je huisarts of een internist.

Ik kan je niet vertellen of het inderdaad angst is, of dat er lichamelijk toch ook nog iets anders met je aan de hand is. Hierin moet je op jezelf vertrouwen. Heb jij het gevoel dat er meer aan de hand is, maak dan zeker een afspraak bij de huisarts en vraag om uitgebreid bloedonderzoek. Misschien komt daar iets uit en kan er iets aan gedaan worden, misschien komt er niets uit en weet je dat je verder moet werken aan de angst. In beide gevallen levert het je in elk geval wat meer duidelijkheid op.

Ik hoop natuurlijk voor jou dat de klachten snel verdwijnen! Heb condoom gebruikt maar na een tijdje kreeg ik geen erectie meer. Dus heb ik de condoom uitgedaan en heeft zij mij gepijpt. Toen hij terug hard was, heb ik dezelfde condoom terug aangedaan maar de verkeerde kant. Is er een risico dat ik nu besmet ben? Zij zegt dat ze niets heeft maar toch ben ik er niet gerust in. Kun je mij uw mening geven aub.

Reactie infoteur , Beste Anoniem, ik begrijp dat je niet zomaar kunt uitgaan van het woord van een buitenlandse prostituee, en dat je je daarom zorgen maakt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat eventueel vocht van haar aan het condoom jou besmet heeft.

Tussen het eerste gebruik van het condoom en het tweede heeft tijd gezeten, waardoor besmetting via die weg zeer onwaarschijnlijk is. Daarom is er wel reden tot twijfel, vooral omdat het condoom onbetrouwbaar was. Ik acht het risico klein, maar een klein risico is ook een risico.

Daarom zou ik je wel adviseren in elk geval voor alle zekerheid een test te laten doen bij de huisarts. Je kunt het beter zeker weten. Cheetha , De man met wie ik een relatie had vertelde mij in nov dat hij pas te horen had gekregen dat hij hiv had.

In jan heb ik me laten testen op hiv. De man die mij besmette was toen even uit mijn leven. Uit de test bleek dat ik geen hiv had. Na een maand kregen wij weer een relatie. In de mnd mei heeft ie mij anaal genomen. Ook tijdens het pijpen heeel diep in m'n keel. Een week daarna werd ik ziek. Beetje grieperig en misselijk. Na een week ging het al weer beter. Omdat hij met deze akelige mededeling kwam heb ik mij ook laten testen, dus vanaf dec weet ik dat ik het ook heb.

Beide voor de 3 e keer. Ik ben nu 54 en mijn man Mijn man ontkent dat hij mij besmet heeft maar ik denk er anders over. Inmiddels zijn we al bijna 2 x gescheiden. Dit jaar is ons huwelijk een broer zus relatie geworden. Sex na 5 mnd. Vorig jaar ontdekte ik dat hij homosites bezocht. Vandaag ontdekte ik 2 condooms en een flesje poppers in z'n rugtas.

Help, Ik ben heeeeeel erg boos. Ik wacht nog even om alles op een rijtje te zetten en dan hak ik de knoop door. Ik ben zooooo verschrikkelijk boooooos.

Reactie infoteur , Beste Cheetha, wat een verhaal! Natuurlijk kan ik me heel goed voorstellen dat je nu zo'n beetje op ontploffen staat. In der tijd heb je zelf het besluit genomen om het risico op HIV met de liefde op de koop toe te nemen, waarschijnlijk ook met het idee dat jullie toch altijd samen zouden blijven.

Dat je man nu beweert dat hij je niet besmet zou hebben, dat is natuurlijk de grootste onzin. Hij wist dat hij het had, hij heeft je netjes geïnformeerd, jullie hebben samen de keuze gemaakt daar niet veilig mee om te gaan en dat jij het dan ook zou krijgen, dat was eerder een weet dan een vraag.

Ik begrijp niet hoe hij dan nu ineens kan zeggen dat hij je niet besmet heeft. Misschien valt hij inderdaad ook op mannen. Dat zou voor jou natuurlijk verschrikkelijk zijn! Het zal inderdaad het einde van het huwelijk betekenen en dan komt eigenlijk pas naar voren wat HIV voor jou persoonlijk betekent.

Zeker als je hem loslaat zal je waarschijnlijk last krijgen van een groot gevoel van spijt, met woede tegenover hem en jezelf. Ik wil je enkel aanraden om achter de waarheid hierover proberen te komen, en mocht dat het einde van het huwelijk betekenen, zet dan alles op alles om de situatie te accepteren. Je kunt er niets meer aan veranderen, dus acceptatie is dan de beste optie die overblijft.

Anders kost het je een gelukkig verder leven en dat is het zeker niet waard! Ik weet het; het is makkelijk praten. Ik wens je heel veel sterkte! Bart , Ik ken hem al ruim een jaar dus het vertrouwen is er zover ik weet heeft hij het virus niet , toch maak ik me zorgen. Hij is niet klaargekomen in mijn mond, ik proefde enkel voorvocht. Ik maak me zorgen omdat ik al enkele weken plaatselijk ontstoken tandvlees het tandvlees onder drie tanden is licht ontstoken heb. Enkel wanneer ik mijn tanden poets of op mijn tandvlees druk bloedt het.

Kort daarna stopt het weer met bloeden. Bij het pijpen maak ik altijd veel speeksel aan en ik weet dat dat vertragend werkt voor het HIV virus. Toch maak ik mij zorgen. Heb altijd al een enorm grote angst gehad om het virus op te lopen, zelfs bij de minst geringe kans denk ik meteen het ergste. Toch zit deze situatie me niet lekker.

Kunt u mij advies geven op basis van het bovenstaande? Bart Reactie infoteur , Beste Bart, ontstoken tandvlees hoeft niet per definitie een opening voor HIV te vormen. Echter, zowel voorvocht als sperma vormen een risico als je het binnen krijgt en dit hoeft niet via een wondje te zijn.

Als ik het verhaal enkel daarop baseer, dan lijkt het me verstandig dat je je laat testen. Je zegt dat je deze jongen al langere tijd kent en de vraag is dan eerder in hoeverre je zeker bent dat hij niets heeft. Helaas kan ik je dan ook niet geruststellen en kan ik je enkel adviseren om een test te laten doen.

Als je het mij persoonlijk vraagt, dan denk ik dat het risico wel klein is. Maar, elk risico is er 1, en dit is toch wel iets waar je echt zekerheid over wilt hebben, voor je eigen veiligheid en die van anderen. Ik zou dus toch voor alle zekerheid laten testen. Leo , Eerst gevingerd, dan veilige sex met condoom.

Heb nadien gezien dat er wat bloed aan condoom hing en dat ze dus begin van haar regels had. Ik herinner me niet meer hoe ik het condoom net aangedaan heb, leek normaal, maar is er gevaar door met "besmette" vinger evt. Reactie infoteur , Beste Leo, ik begrijp je zorgen. Het risico dat je hebt gelopen is zeer klein. Echter, ik ben altijd van mening dat een risico daadwerkelijk een risico is, hoe groot of klein deze ook mag zijn. Omdat er toch bloed bij betrokken is, zou ik in jouw geval het zekere voor het onzekere willen nemen het ook het allerkleinste risico serieus nemen.

Dit kan gewoon bij de huisarts. Nogmaals, ik denk niet dat er iets aan de hand is, maar een bevestiging is in deze situatie wel gewenst. Desondanks dat ik al meerdere keren een bezoekje had gebracht aan dit massagesalon, was het toch de eerste keer dat er daadwerkelijk gevreeën werd. Zonder condoom Er is oraal contact geweest, evenals penetratie. Ikzelf ben besneden maar ook intiem geschoren. Waardoor ik denk dat ik mss meer risico heb gelopen.

Alles is vrij hygiënische verlopen zowel gewassen voor als na de daad , toch had ik een paar dagen na mijn bezoek een kriebel gevoel in de penis. Geen pijn bij het plassen, geen pijn in de balzak… Enkel een kriebel.

Verder ook wel spierpijn en gewrichtspijn, maar daar ben ik altijd wel zeer gevoelig voor bij stress. Mijn grote bezorgdheid is echter wel onregelmatige stoelgang. De ene keer is die normaal en de andere keer heb ik diarree. Soms lijkt het alsof ik geconstipeerd ben en de andere keer moet ik me haasten dat ik op het toilet zit. Maar mijn allergrootste angst is dat ik na het masturberen een vrij doorzichtige zaadlozing heb. Dit vindt ik op internet niet terug onder de symptomen van een soa besmetting.

Kan u me hierover meer vertellen? Is dit normaal of kan dit ook door stress? Met dit hele verhaal was ik al eens gaan aankloppen bij het ITG. Toch kan ik het niet uit mijn hoofd zetten en ben verschrikkelijk angstig. Na het lezen van jouw commentaren zeer fijn , hoop ik dat je me meer informatie kan geven. Met dank, Ben Reactie infoteur , Beste Ben, als je vrij snel na zo'n situatie dergelijke klachten ervaart, dan kan ik me voorstellen dat je je toch ongerust gaat maken.

Het is wel heel goed en vooral ook heel eerlijk dat je aangeeft dat je de symptomen enkel ervaart als je je ermee bezig houdt. Dit geeft eigenlijk al aan dat je enkel klachten hebt als je je zorgen maakt over je gezondheid. Het wil zeggen dat je angst om iets te hebben ervoor zorgt dat je daadwerkelijk iets hebt om je zorgen om te maken. Begrijp je wat ik bedoel? Zoals ik de situatie zo lees heb je absoluut geen risico gelopen en zal er ook niets aan de hand zijn.

Stress kan wel veel lichamelijke klachten veroorzaken, zeker bij zorgen om je gezondheid. Probeer dit los te laten en je zal je zeker beter voelen.

Mocht je je zorgen toch niet los kunnen laten, laat dan een test doen om voor jezelf zwart op wit te hebben dat er niets aan de hand is. Jonathan , Ik ben nu niet zeker of het wondje bedekt was door het condoom. Het wondje heb ik opgelopen ongeveer een tweetal weken voor 't contact met de prostituee en was nog niet echt toe, er was namelijk nog geen korstje op gegroeid en maak me nog altijd sinds toen enorm zorgen.

Ik ben toen de dag erop weer naar die prostituee geweest en heb haar gevraagd of ze misschien een of ander soa had en zij zei me dat ik me geen zorgen moest maken want ze zou zich - om de zoveel tijd - testen op soa's. De week erop ben ik bloed gaan laten trekken bij mijn huisarts en mijn testen waren in orde.

De dokter zei wel dat ik na 3 maanden opnieuw testen moest laten doen voor HIV omdat men het niet direct kan vinden in je bloed pas na 3 maanden dus. Nu is mijn vraag heb ik een groot risico op HIV? En na hoeveel tijd kan je je laten testen op HIV om zo goed als zeker te zijn van je uitslag?

Want op het internet lees ik dat na 6 weken tijd je al zo goed als zeker kan zijn van je uitslag. Ik maak me er enorm veel zorgen over en zou het super vinden moest iemand mij hierbij helpen raad te geven. Reactie infoteur , Beste Jonathan, ik begrijp je zorgen heel goed, maar zoals ik het zo allemaal lees heb je zeker geen groot risico gelopen. Het wondje was al wat ouder en daarmee is het risico klein dat er nog doorgang naar binnen was. Daarnaast is het inderdaad zo dat prostituees zich zeer regelmatig moeten laten onderzoeken en zij gaan altijd veilig te werk, dus de kans dat deze dame toch iets heeft is zeer klein.

Een goed betrouwbare SOA-test kan eigenlijk wel heel snel. Het advies dat het na 3 maanden nog eens herhaald moet worden is vooral om het echt zeker te weten. Ik denk niet dat je je zorgen hoeft te maken. Adrie , Gister seks gehad met een Thaise prostituee, veilig met condoom alleen tijdens de seks heb ik haar ook gevingerd, mijn vingers in haar mond gestopt en vervolgens met haar gezoend. Wat zijn hierbij de risico's? Alvast enorm veel dank Reactie infoteur , Beste Adrie, het risico dat je hebt gelopen is bijzonder klein.

In vaginaal vocht zit een minimale hoeveelheid HIV, in het geval de persoon daadwerkelijk besmet is. De concentratie wordt wel hoger als er menstruatiebloed bij komt, maar dit zal zeker niet het geval geweest zijn.

Daarnaast is er geen direct contact geweest tussen het lichaamsvocht en jouw lichaamsvocht. Dit is in fases gebeurd, waardoor het risico echt te verwaarlozen is. Zij heeft het ontzettend snel opgemerkt, en amper 2 seconde later was ze al gestopt. Ze beweerde bij hoog en bij laag dat ze niets had, en dat ze nu zelf ook ongerust is. En dat ze zich om de twee maanden laat controleren dat ze veilig is, ze luistert ook altijd heel aandachtig tijdens de daad of de condoom niet knapt, waardoor ze het snel opmerkt.

Dit geeft me enig vertrouwen dat ze idd geen HIV heeft. Echter heb ik daarna last gekregen van een branderig gevoel aan mijn penis. Dat nu al paar dagen aanhoudt, vooral s'avonds. Lijkt de kans op HIV groot denk je? Ik word echt gek van de stress. Laat aub iets weten. Bedankt Reactie infoteur , Beste Peter, je hebt geen risico gelopen.

Er zijn meerdere factoren aanwezig, maar eigenlijk wijzen die er allemaal op dat er niets aan de hand is. Als je wel klachten ervaart, dan kan dit uiteraard een andere oorzaak hebben. Je kunt klachten krijgen door de zorgen en angsten die je hebt, maar er kan ook lichamelijk iets aan de hand zijn.

Mochten de klachten aanhouden, dan zou ik hiervoor wel de huisarts bezoeken. Van HIV zal echter geen sprake zijn. Zoe , Mijn zoontje klaagde over pijn in de mond. Om hem gerust te stellen ging ze toen met haar vingers zijn tandjes langs om aan te geven dat hij die iig nog had. Mijn vraag is nu of mijn kind risico heeft gelopen mocht zij echt besmet zijn en als zij een wondje aan haar vinger had en mijn zoontje een wondje in de mond.

Ik maak me nu heel veel zorgen. Reactie infoteur , Beste Zoe, ik begrijp dat je je zorgen om je zoontje maakt. Gelukkig kan ik je wel mededelen dat er geen risico op besmetting bestaat. Natuurlijk zou er wel risico zijn als je zoontje een open wond had in zijn mond en zij een open wond aan haar vinger, maar dit is zeer onwaarschijnlijk. Geruchten over HIV zijn in de meeste gevallen niet erg geloofwaardig. Als je je echt heel veel zorgen blijft maken, wat zeker niet nodig is maar wel begrijpelijk zou zijn, dan zou je hierover een gesprek met deze persoon aan kunnen gaan.

Ga niet uit van geruchten, maar enkel van waarheden. Zeker als het om dit soort dingen gaat. Mensen zijn hard onder elkaar, ook als volwassenen, en dit soort dingen wordt nu eenmaal vaker in het openbaar gegooid na een ruzie, terwijl het niet waar is. Ik zeg natuurlijk niet dat het niet waar is, want dat weet ik niet, maar er is maar 1 persoon die dit zeker kan weten. Ik begrijp wel dat dat een nogal ongemakkelijk gesprek is, maar ik denk dat de persoon in kwestie het zelf ook prettiger vindt als je met dit soort gedachten bij haar zelf aanklopt dan bij bekenden die het eigenlijk ook niet weten.

Dat maakt het gerucht alleen maar groter en het levert niets op. Dus, om een lang verhaal kort te maken; er is geen risico geweest in deze situatie, maar als je je toch zorgen blijft maken, ga dan gewoon de informatie na of het inderdaad klopt. Sofie , Ik heb haar onlangs gevingerd terwijl ik een nog niet geheeld wondje kleine snee van een dag oud aan mijn hand had. Ik ben er zeker van dat er vaginaal vo vocht opgekomen is.

Ook hebben wij weleens een dildo van elkaar gebruikt. Hoe groot is de kans op een besmetting met hiv? Alvast bedankt Reactie infoteur , Beste Sofie, waarschijnlijk zat er al een korstje op het wondje, waardoor de doorgang gesloten was. Je hoeft je enkel zorgen te maken als er direct contact is tussen besmet lichaamsvocht en niet-besmet lichaamsvocht. Hierbij is speeksel uitgesloten. Ook de concentratie in vaginaal vocht is zeer laag.

Met tussenkomst van een dildo is er geen direct contact. Wel is het belangrijk dat je de mogelijkheid op de aanwezigheid van HIV bespreekt als je in een relatie bent. Als partner hoor je te weten over eventuele aandoeningen, zeker als iets besmettelijk is. Ik zou je daarom wel aanraden dit eens te bespreken.

Ik begrijp wel dat dat moeilijk is, maar als je verder wilt met de relatie is het wel nodig. Glenn , Dank voor je moeite hier en het delen van je kennis. Ik heb sinds een paar weken leuk contact met een jongen en we hebben toch wel een hele goede klik.

Nu heeft hij mij laatst verteld dat hij seropositief is en middels medicatie een prima kwaliteit van leven heeft. Ik ben zelf verpleegkundige en weet in principe ook best veel over dit onderwerp en de medicamenteuze behandeling. Maar mijn date vertelde dus ook dat tegenwoordig is bewezen dat besmettingsgevaar zo goed als nihil is wanneer er consequent en therapietrouw met de medicamenteuze behandeling wordt omgegaan.

Dit zou wetenschappelijk onderzocht zijn. Wel gaf hij aan nooit onveilige seks te hebben en altijd het zekere voor het onzekere te nemen. Maar ook een condoom is geen garantie natuurlijk. Zou jij me misschien wat meer informatie hierover kunnen geven? En hoe kan bij anale seks het risico het laagst worden gehouden? Reactie infoteur , Beste Glenn, dank je wel voor je compliment, en alvast graag gedaan! Ik kan me voorstellen dat het heel lastig is als iemand waar je toekomst in ziet aangeeft dat deze HIV heeft.

Dat is toch altijd iets waar je geen rekening mee houdt. Gelukkig is het inderdaad allang niet meer zo dat dit een relatie in de weg hoeft te staan. Daarbij heb je al veel kennis door je medische achtergrond, waardoor je er waarschijnlijk al wat makkelijker in staat. Belangrijk om te weten is dat iemand met HIV altijd besmettelijk is, ook als deze heel stipt alle behandelingen en medicatie volgt. Medicatie zorgt er vooral voor dat de kwaliteit van leven behouden blijft en dat het virus aanzienlijk minder effect op het lichaam heeft, maar het maakt het virus in geen geval 'onschadelijk'.

Als je dus seksueel contact met deze persoon hebt, dan is bescherming in de vorm van een condoom dus echt nodig. Voor anaal contact is het belangrijk dat er condooms worden gebruikt die hiervoor geschikt zijn.

Die zijn steviger en kunnen meer druk aan, waardoor de bescherming optimaal is. Als jullie op den duur echt serieus met elkaar zijn, dan zou je altijd eens langs de huisarts kunnen gaan om dit te bespreken.

Een arts kan je adviseren over de mogelijkheden die er allemaal zijn om een normale relatie te hebben waarbij 1 van de 2 personen HIV heeft. Het is inderdaad zo dat een condoom geen garantie geeft, maar het is wel de beste garantie die je kan hebben.

Over het algemeen zijn condooms zeer betrouwbaar bij goed gebruik. Daarom is het ook belangrijk dat je bij anaal contact speciale condooms gebruikt voor anaal contact. Bij een normaal condoom is het risico dat het scheurt groter. Houd hier dus rekening mee. Willen jullie toch weer een stapje verder, laat je dan adviseren door de huisarts. Ik hoop dat je hier iets mee kan! Ano , Ik was onder invloed van alcohol en kreeg haast geen erectie. Ik ben besneden btw. Ik heb geprobeerd haar te penetreren en ik heb er zonder erectie misschien 40 a 50 seconden ingezeten erin proppen toen ik erinzat ging ik een paar keer heen en weer maar omdat hij niet hard werd haalde ik em eruit.

T lukte niet en heb em er dus uitgehaald. Ik had haar ervoor gevingerd en gebeft. We zouden graag allebei vaginale sex hebben, maar waarom doet het zo'n pijn???

Ben ik soms te nauw en is hier iets aan te doen??? Is er een bepaald standje wat het wat minder pijnlij maakt?? Size does matter in dit geval. Anoniem woensdag 15 juni Fame woensdag 15 juni Ruil hem in voor een ED!

Dat is wat je nodig hebt! Doet het pijn omdat hij zo'n dikke lul heeft, of heb je last van de lengte? Qua dikte; een vagina is enorm elastisch en tenzij de boel " droog loopt " of jij vaginistisch Google is je vriend zou dat moeten passen. Is het de lengte, dan zijn er natuurlijk allerhande standjes sex positions levert een hele berg hits op die je uit kunt proberen; vooral die waar jij in control bent. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Ik had niet van die snelle reacties verwacht, maar wat ik bedoel is dat hij mij zo lekker oraal bevredigd. En ik snap de reactie van femminile niet zo goed Meid, er kan zelfs een kind door. Dus zeker een pik.

Dat is meteen een goede manier om de boel wat op te rekken. Misschien heb je last van vaginisme? Ik zou er eens met je gynaecoloog of huisarts over praten. De lengte kan lastig zijn als hij daarmee tegen je baarmoederwand stoot, dat kan pijnlijk aanvoelen waardoor de lust weg zakt. Het is dan handiger om een ander standje te proberen, bijv. Mayaelf woensdag 15 juni Ik snap Femm wel, naamsverwisseling, het onderwerp waar zij het over heeft is ook een michelle, maar wel een andere.

Dacht eerst ook dat ik dezelfde voor me had, uit loepje bleek anders. Als je pijn hebt bij diep stoten én niet bij binnenkomst, kan hij qua lengte idd te groot zijn én dan is bv. Kan je aangeven wat voor pijn het is én wanneer je er last van hebt?

Wanneer ben je jarig, Meds? Je leest toch zo graag? Krijg jij dit jaar een boek van mij. In de oude Indiase geschriften zoals de Kama Sutra worden zowel de penis als de vagina in drie groepen verdeeld, al naar gelang hun grootte — of kleinte. Bij de man betreft het de lengte en breedte van zijn penis, bij de vrouw betreft het de lengte en breedte van haar vaginakanaal. Het advies luidt poëtisch: Als je als man een Haas bent, bedrijf dan de liefde met een Hert.

klein kutje grote lul ouwe lullen sex